Akçakoca'da siyaset yerlere düştü!

'Laf çok, icraat yok!' sözü Akçakoca'da gerçek oldu. Halk hizmet beklerken, eski defterler karıştırılıp ortaya atılan iddialar her kesimin tepkisini çekmeye başladı. Bir önceki Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ona yakın isimleri yıpratmak için kendisine yakın basın organlarıyla karalama kampanyası yürüttüğü savunulan Başkan Okan Yanmaz'a uzun süredir yanıt vermeyen Yemenici, son iddialar karşısında sessizliğini bozdu.

Akçakoca'da siyaset yerlere düştü!

'Laf çok, icraat yok!' sözü Akçakoca'da gerçek oldu. Halk hizmet beklerken, eski defterler karıştırılıp ortaya atılan iddialar her kesimin tepkisini çekmeye başladı. Bir önceki Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ona yakın isimleri yıpratmak için kendisine yakın basın organlarıyla karalama kampanyası yürüttüğü savunulan Başkan Okan Yanmaz'a uzun süredir yanıt vermeyen Yemenici, son iddialar karşısında sessizliğini bozdu.

21 Mayıs 2019 Salı 13:53
Akçakoca'da siyaset yerlere düştü!

Akçakoca'da eski ve yeni yönetim arasında süren çekişme yüzünden ortaya atılan iddialar "Siyaset yerlerde!" yorumuna yol açtı. Önce belediyenin yüklü borcu üzerinden eski Başkan Cüneyt Yemenici'ye yüklenen ardından 10 yıldır hiçbir yönetimin zam yapmadığı suya "Mecburuz" diyerek yüzde 50 oranında arttırarak tepkilerin odağına yerleşen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın kendisine yakın olan basını kullanarak, eski yönetim ve yıllardır belediyede ter döken çalışanları yıpratmaya çalıştığı iddia edildi.

"Belediye başkanının maaşı kadar maaş alıyor" iddiası

Son olarak Akçakoca Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli Cafer Ünal'ın belediye personeli için uçuk bir rakam olan 11 bin TL aldığı yönünde yapılan haberler yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bir önceki dönem Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin makam şoförü olarak gece-gündüz ayrımı yapmadan mesai harcadığı bilinen ancak Yanmaz’cı medya organında "Belediye başkanının maaşı kadar maaş alıyor" hakkına haber yapılan Cafer Ünal'ın her yıl işçi sendikası ile yenilenen sözleşmeler ve mesai ücretleri ile en yüksek 7 bin lira maaş aldığı bordrolarıyla gözler önüne serildi.

Şu anda belediye otobüsü şoförlüğü yapan Ünal'ın geçmişte bu yüksek maaşı ise makam şoförü olmasından dolayı aldığı, makam şoförlerinin zaman mefhumu olmadan 7 / 24 çalışmaları gibi özel bir durumları olduğundan mesailerinin fazla yattığı aktarıldı.

Yemenici sessizliğini bozdu

Şoför Ünal’ın belediye başkanı kadar maaş aldığı iddiasına yıllarca makam şoförlüğünü yaptığı eski Başkan Cüney Yemenici de sessiz kalmadı. Yemenici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cafer Ünal’ın özverili çalıştığını, gece – gündüz demeden mesai harcadığını ifade ederken, mevcut belediye yönetiminin eksiklerini kapatmak için geçmiş dönemle ilgili yalanlara başvurduğunu savundu.

"Mesai saatinin kat kat üzerinde çalışmıştır"

İşte Yemenici’nin o paylaşımı:

"Okan Yanmaz’ın sahibi olduğu iddia edilen bir haber sitesinde birkaç aydır aleyhimde yaratılmaya çalışılan algı ve bu algının ‘halkın gözünde’ birilerinin ‘eksikliklerini’ kapatma amaçlı kullanılmaya çalışılmasının ben gibi tüm Akçakocalılar'ın da dikkatlerinden kaçmadığından eminim. Şahsımla alakalı hiçbir karalama operasyonuna cevap vermedim. Ancak pusulası şaşmış bazı haber kanalları ve güruhlar mevzuları şahsımın da dışına çıkararak belediye başkanlığı dönemimde beraber çalıştığımız personellerime kadar götürmüşlerdir. İş bu halde konuyla ilgili açıklama yapmak zorunlu olmuştur. Dönemimde belediye başkanı makam şoförlüğü görevinde bulunan Cafer Ünal'ın aldığı maaş kanunlar çerçevesindedir. 5 yıl boyunca hiçbir icraatı kanun çerçevesinin dışına çıkarak yapmadığımız gibi, personellerimizin maaş ödemelerinde de kanun ve işçi sözleşmelerimizin dışına çıkılmamıştır. Kaldı ki, Cafer Ünal devletin üst sınır olarak belirlediği fazla mesai saatinin kat kat üzerinde çalışmıştır."

"Cafer Ünal’ın aldığı maaş haktır, helaldir"

Belediye başkanı olarak sürekli yollarda olduğuna dikkat çeken eski Başkan Cüneyt Yemenici paylaşımına şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın düğününe, nişanına, cenazesine, sünnetine katıldık… İyi günde, kötü günde hep yanlarında olduk. Düzce’de defalarca bakanlar ağırladık. Halkımızı temsilen tüm toplantılara katıldık. Takdir edersiniz ki; bu kadar yolculuk yapıp, bu kadar projeyi takip edip cemiyetlere katılırken… Her arayanın telefonuna cevap verip ihtiyacını karşılamak için görüşmeler yaparken… Her mesaja dönmeye çalışırken… Personelimden gelen mailleri mesajları takip ederken, aracı benim kullanmam mümkün değildi. 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi günü, canlarımız tehlike altındayken gözünü kırpmayıp benimle yollara düşen, ilçeye hizmet adına aşındırdığımız yollarda bir gün bile beni yalnız bırakmayan Cafer Ünal’ın aldığı maaş haktır, helaldir. Kendisine gerçekleştirdiği özverili ve cefakâr çalışmaları için şahsım ve Akçakoca adına teşekkürü bir borç bilirim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.