BAYRAMDA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kurban Bayramı süresince vatandaşların koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamasını istedi. Yılmaz ayrıca bayramda beslenme konusunda da önerilerde bulundu.

BAYRAMDA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kurban Bayramı süresince vatandaşların koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamasını istedi. Yılmaz ayrıca bayramda beslenme konusunda da önerilerde bulundu.

16 Temmuz 2021 Cuma 13:49
BAYRAMDA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz; toplum sağlığı açısından Kurban Bayramı’nda hijyen ve sağlık koşullarına gereken önemin gösterilmesi çağrısı yaptı. İl Müdür Yılmaz, et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

“Yakın temastan kaçınalım”

Özellikle herkesin sevdikleriyle bir araya geldiği bayram günlerinde, bulaş riskinin artabileceğine dikkat çeken İl Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu nedenle her zamankinden daha dikkatli olunması gerekiyor. Bu bayramı sevdiklerimizi korumak için mesafeli yaşayalım. Ziyaretlerimizi sınırlı tutalım. Yakın temastan kaçınalım. Bu bayram birbirimize olan sevgimizi, saygımızı ve güçlü aile bağlarımızı, sevdiklerimize mesafemizi koruyarak gösterelim.”  

“Kurban kesiminde hijyene dikkat!”

Kurban kesiminin gerekli dini hükümlere uygun şekilde sağlık ve çevre şartlarına bağlı kalarak gerçekleştirilmesinin önemi üzerinde duran Yılmaz, şunları kaydetti: “Ortam koşullarının hijyenik hale getirilmesi, başta hayvanlardan insanlara geçen (zoonotik) hastalıklar olmak üzere, sağlık, çevre sağlığı, temizlik, etin işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatlarını çöpe atılmaması, sokak hayvanlarına verilmemesi, gibi konularda halkımızın bilgilendirilmesi çevre ve toplum sağlığının korunması açısından önem arz ediyor. Kurban satış yerlerinin, kurbanlık naklinin, kurban kesim yerlerinin ve kesim sonrası etin işlenmesi esnasında gerekli hijyen, güvenlik ve asgari teknik şartlara uyulması gerekiyor. Ayrıca hayvanların kesilmesi, yüzülmesi, karkasın parçalanması, etin nakli, muhafazası, pişirilmesi ve tüketime sunulması aşamalarında kişisel temizlik kuralları ihmal edilmemeli ve kesim işlemleri sırasında gerekli olmayan kişiler kesinlikle bu alanlarda olmamalı.”  

Özellikle kesim sırasında kaçan hayvanlar nedeniyle ciddi yaralanmalar yaşanabildiği belirten Yılmaz kesim esnasında gelişebilecek yaralanmalarda vatandaşların, yarayı temiz bir bezle bastırarak mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması, evde kendi imkânları ile tedavi etmeye çalışmaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.