151 YILLIK İYİLİK ÇINARI: KIZILAY

Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı çalışmalarla takdir Türk Kızılayı, 151. yaşını kutluyor. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Avni Akyol Parkı girişinde stant kuran Kızılay Düzce Şubesi kampanyalar hakkında Düzceliler’e bilgi vererek destek olmaya davet etti.

151 YILLIK İYİLİK ÇINARI: KIZILAY

Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı çalışmalarla takdir Türk Kızılayı, 151. yaşını kutluyor. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Avni Akyol Parkı girişinde stant kuran Kızılay Düzce Şubesi kampanyalar hakkında Düzceliler’e bilgi vererek destek olmaya davet etti.

12 Haziran 2019 Çarşamba 14:06
151 YILLIK İYİLİK ÇINARI: KIZILAY

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılayı, 151. kuruluş yıl dönümünü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Afet, kan, göç, sağlık, barınma, sosyal yardım, ilk yardım, eğitim, gençlik alanlarında Türkiye ve Dünya'da faaliyet gösteren Kızılay’ın bu önemli günü dolayısıyla Düzce Şubesi de halkın en yoğun olduğu noktalarda stant açarak, çalışmalar hakkında Düzceliler’i bilgilendirdi. Avni Akyol Parkı girişinde kurulan stantta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Başkan Vekili İdris Çalışkan, ‘Kızılayı’mızın yaptığı bütün çalışmalar bütün hizmetler kıymetli vatandaşlarımızın desteği sayesinde olmuştur.’ dedi.

‘151. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz’

Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler veren Çalışkan, şunları kaydetti: 

“Bizler burada Düzce Kızılay Şubesi olarak Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 151. yıl dönümünün etkinliklerini yapıyoruz. 11 Haziran 1868 yılında bir grup idealist doktorun bir araya gelmesiyle Osmanlı’da yaralı asker ve hastalara yardım etmek için cemiyet kurulur. Ve bu cemiyet bir müddet sonra Hilal-i Ahmer Cemiyetine ve 1935 yılında da Türk Kızılay’ı  hüviyetine bürünerek bu günlere gelmiştir. Türk Kızılayımız birçok ülkede birçok insanların yaptığından daha fazla çalışma içindedir. STK olarak faaliyetini yürütmektedir. İnsanımızı ne olursa olsun aç ve susuz bırakmamak elindeki imkanları en güzel şekilde değerlendirmek için bütün gayretini sarf etmektedir.”

‘Halktan aldığımız güçle çalışmalarımıza devam ediyoruz’

Verdikleri desteklerden dolayı Düzce halkına teşekkür eden Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti:

“Kızılayımızın yaptığı bütün çalışmalar bütün hizmetler siz kıymetli vatandaşlarımızın desteği sayesinde olmuştur. Sizlerden aldığımız güç ve destekle sizlerden aldığımız bağışlarla bunları yerine ulaştırarak elimizden geldiğince insanların yükünü hafifletmeye çalışıyoruz.”

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın’ın İstanbul’a düzenlenen program dolayısıyla Düzce’deki kutlamalara katılamadığını belirten Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu güzel günümüzde Halil Başkanımızla sizin karşınızda olmak isterdik ama Halil Başkanımız şuan da İstanbul’da Lütfi Kırdar Spor Salonunda Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kızılay’ımızın kuruluş yıldönümü kutlamaları programında olduğu için şuan da katılamıyor. Onun da selamlarını size iletmek istiyorum. Bu etkinliğimiz akşama kadar sürecek.”

‘Tüm Düzce halkını bekliyoruz’

‘Kızılay Şubesi tarafından kurulan stantlara tüm halkımızı davet ediyoruz’ diyen İdris Çalışkan konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Tüm Düzce halkını bekliyoruz.  Burada yaptığımız çalışmaları göstermek, yapılan yardımların nereye gittiği göstermek istiyoruz. Bütün Düzce halkından bizden desteğini esirgememesini istiyoruz. Çünkü halkımızın bize verdiği destekle biz buralardayız. Onlardan aldığımız destekle yolumuzda yürüyoruz ve yürümeye de devam edeceğiz. Tekraren Türk Kızılayı’nın 151. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.