VEKİLLİĞİN YOL HARİTASI

27.  dönem kabinesine girme hayalinde olan Milletvekili aday adayları siyasi partilerin kapıların kuyruk olarak süreçlerini başlattılar. Ancak iş vekilliği almakla, meclisteki milletvekilliği koltuğuna oturmakla, milletvekilliğinin dolgun maaşını almakla bitmiyor. Kuşçubaşı Tahir’den vekil olma hayali kuranlara, daha doğrusu anlayana inceden bir mesajı var.

VEKİLLİĞİN YOL HARİTASI

27.  dönem kabinesine girme hayalinde olan Milletvekili aday adayları siyasi partilerin kapıların kuyruk olarak süreçlerini başlattılar. Ancak iş vekilliği almakla, meclisteki milletvekilliği koltuğuna oturmakla, milletvekilliğinin dolgun maaşını almakla bitmiyor. Kuşçubaşı Tahir’den vekil olma hayali kuranlara, daha doğrusu anlayana inceden bir mesajı var.

28 Nisan 2018 Cumartesi 13:45
VEKİLLİĞİN YOL HARİTASI

24 Haziran Erken Seçim Kararının alınmasının ardından siyasi partilerin kapıları milletvekilli aday adaylarıyla doldu taştı. Meclisin rahat koltuğuna oturmak için hayal kuranlar aday adaylığı başvurularını yaparak hayallerinin kapılarını aralamak adına ilk adımlarını attılar.

Hayallerin gerçekleşmesi halinde aday adaylarına Kuşçubaşı Tahir tarafından inceden inceye bir mesaj geldi. Laf insana bir kez söylenir diyerek üzerine düşeni yapan Kuşçubaşı Tahir, sözünün ulaşması gereken yerlere ulaşmasının ardından köşesine çekilecek.

Evet Kuşçubaşı Tahir’in mesajı…

SAYIN MILLETVEKILIM!

Birileri 'Sayın' sözü ile ayaklarını yerden kesip, akıbetini hüsrana çevirmeden, ben sana dostane bir şeyler söyleyeyim. 

Adaylığın ve seçim süresince her türlü gevezeliğe sabrettiğin kadar, görevin süresince de en az bu kadar sabırlı olmak zorundasın. Yani ağzından çakıl taşını hiç çıkartma çok haklı olduğum konularda bile aleni konuşma.

Telefon rehberin ve numaran önemli ölçüde değişirse, dört yıl sonra eskimez dostlarının yüzüne bakamazsın. 

Pişkin, dalkavuk ve atak tipler seni ablukaya alacak nasılsa. Onlar görevde olduğu sürece hep seni arayacaklar ve hep senin etrafında bulunacaklardır. Sana yanaşamanyanlar ise hep aleyhinde olacaklar, yalan yanlış iftiralarla hep seni karalacaklardır. Bunları duyma önem ve değer verme cevap dahi vermemelisin.
İzzetli dostlarının çoğu seni aramayacaktır, aramak sana düşer.  Onlar ihtiyaçları oldukları ve yapılabilecek bir konu olduğunda dahi seni aramayacaklardır. Aradıklarında onlara çok hürmet et, saygıda kusur etme. Bil ki onlar senin ahiretlik dostlarındır.

Sana gelecek taleplerin hemen tümü "imkânsız" veya "uygunsuz" işler olacaktır. Tabiatıyla yapamayacak ve "kötü adam" olarak ilan edileceksin. Adın bir işe yaramaz, yaraya merhem olmaz olarak çıkacaktır. Sabırla bekle, tazyiklere gelme, doğru olanı yap, yanlış olanlardan uzak dur, dünya kısa hesap büyüktür.
NEFSİNE YENİK DÜŞME
Şöhretin olacak. Yapılan ihalelerden pay almak gibi gücün olacak, sakın ha aldanma. Yol arkadaşlarından "Ben almasam başkası alacak Abi ben niye almayayım" veya "patron duyulmayan veya ona ulaşmayan, gürültü çıkmadan usulünce yapılan işlere ses çıkartmıyor" gibi Reis'e de iftira eden tipler olacak yanında. Sakın ha aldatmayasın.


Zenginlerden çok fazla dostun olacak, onlara da çok hizmet edeceksin ama yaranamazsın. Kıymetlilerine hürmet ve saygıda kusur etme, ama müptezellerinden uzak dur. Zira zengin her iyiliği kendi marifeti zanneder.

KOLTUKLARIN FAZLA KABARMASIN

Her iş için telefona sarılıp ilgili genel müdürü arayacaksın. "Baş üstüne Sayın Vekilim" sözü ile koltukların kabaracak ama işin yapılmayacak. Ardına düşüp sebebini öğrendiğinde de ikna olacaksın. Düzgün, işini doğru yapan bürokratlara yardımcı olmak lazımdır. Onlara hürmet gerekir sayıları gerçekten çok azdır.

"Feda edilmiş adam" olduğun için ailen seni hep mazur görecek. Onları hep ihmal edeceksin, ama âhir ömründe onlardan başka kimsen olmayacak. Yakın dostların kardeşim gibidir. Belki çok yakındır, ama kardeşin değildir. Kardeş başkadır, onlar Allah'ın sana seni onlara seçtikleridir. Aileni ihmal etme.

İki haftalık protokol eğitimiyle aklın öyle karışacak ki, kırk yıl boyunca okuduğun fıkıh, akaid, tefsir, siyer...vs den geriye bir fatiha kalacak. Ki onu da takkesiz okuyacaksın. 

8 metrekare oda, danışman, sekreter ve bir şöför verecekler bir genel müdürlüğün işi kadar işi yapmaya çalışacaksın. Ne bir iş bitecek ne de kimse memnun olacak.

Kelime hazinenin zengin olmasına güvenip, her fırsatta beyanat vereceksin. Ama gazeteciler her sözünden bir idam fermanı çıkarmayı bilecek. 
Çünkü gazeteciler Senin söylediklerinden daha ziyade onlara verdiğin ikramları ve bağışları önemseyeceklerdir. Onlara ikram eden siyasetçilerin hiç bir yanlışını gazetelerde göremeyeceksin. Ama senin doğru niyetlerle yaptıklarını ve hukuki yollarla kazandıklarını hep olumsuz olarak aktaracaklardır. Dürüst gazeteciler ise bu hengamede sessiz kalacaklar veya çok az haber yapacaklardır

Tek bir çaren var; Allah'ın rızasına niyet et, Allah'tan yardım dile. Salih ve mert dostlarınla arana bu sahte dünyayı koyma. Zira Salih samimi dost en nadir mücevherlerden daha azdır. 

Unutmaki Allah vekil olmayanlardan değil vekil olanlardan hesap sorar.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Son Güncelleme: 28.04.2018 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.