KESKİN İGM’DEKİ SEÇİM KRİZİ İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU…

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan İl Genel Meclis Toplantısı’nda AK Parti ve MHP arasında yaşanan encümen seçimi ile ilgili ilk kez Öncü Haber’e konuştu. Keskin, “İl Daimi Encümeni seçimlerinde AK Parti olarak kendi adaylarımıza oy verdik, MHP de kendi adayına oy verdi.” dedi.

KESKİN İGM’DEKİ SEÇİM KRİZİ İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU…

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan İl Genel Meclis Toplantısı’nda AK Parti ve MHP arasında yaşanan encümen seçimi ile ilgili ilk kez Öncü Haber’e konuştu. Keskin, “İl Daimi Encümeni seçimlerinde AK Parti olarak kendi adaylarımıza oy verdik, MHP de kendi adayına oy verdi.” dedi.

10 Haziran 2020 Çarşamba 18:22
KESKİN İGM’DEKİ SEÇİM KRİZİ İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU…

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzun bir aranın ardından toplanan Düzce İl Genel Meclisi Toplantısı’nın ilk gününde, İl Daimi Encümeni Seçimleri yapılmıştı. Seçimlerde AK Parti 2, MHP ise 1 aday çıkartırken, MHP’li meclis üyeleri AK Parti adaylarına oy vermiş, ancak AK Parti, MHP adaylarına oy vermemişti. Yaşanan bu kriz ile ilgili AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, ilk kez Öncü Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

“AK Parti, MHP’nin aldığı bir kararı engelleyici bir tutum sergilemedi”

Parti olarak Cumhur İttifakı’na her zaman bağlı kaldıklarını dile getiren Keskin, “Biliyorsunuz bizim AK Parti Grubu olarak 15 İl Genel Meclis üyemiz var. 6 MHP üyemiz var. Biz Cumhur İttifakı olarak MHP İl Başkanı ve teşkilat mensuplarıyla hemen hemen her gün görüşürüz. Aramızda hiçbir şey yok. Biz her zaman Cumhur İttifakı’na bağlıyız. Geçen ki İl Daimi Encümeni seçimlerinde biz 2 aday çıkartarak, 1 adayı onlara şans tanımış olduk. Onlarla zaten bunu konuşmuştuk daha öncesinden. Komisyonlara da o 6 kişiden kimlerin verileceği benim bilmem mümkün değil. Onlar da isimlerini verdiler o komisyonlara, bunda da bir sıkıntı yok. Yani doğal olarak AK Parti, MHP’nin aldığı bir kararı engelleyici bir tutum sergilemedi. Çoğunluk bizde olmasına rağmen biz 3 tane encümen çıkartmadık, 2 tane encümen çıkardık. Diğer yandan da istedikleri arkadaşları komisyonlara yazdılar, bunda da bir sıkıntı yok. Biz sadece yapılan oylamada AK Parti olarak kendi adaylarımıza oy verdik, onlar da kendi adaylarına oy verdi. Dolayısıyla MHP’nin adayının seçilememe gibi bir olayı olmadı” dedi.

“İlçe ziyaretlerimize Yığılca ilçesi ile başladık”

Normalleşme sürecinin ardından ilçe ziyaretlerine de başladıklarını dile getiren Keskin, “1 Haziran’dan itibaren Türkiye’de normalleşme süreci başladı. Bu sürecin başlamasıyla birlikte, hem AK Parti Genel Merkezimizden, hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık sahalara inin, halkın arasında olun ve halkımızın dertleriyle ilgilenin” diye talimat aldık. Belki de bu teşkilatlar uzun zamandır rastlamadığımız bir şekilde, halkımız ile birlikte Ramazan ayını ve Ramazan Bayramı’nı evlerde geçirdi. Evde kaldık hep birlikte insanlarımızla. Telefonlardan video konferanslarından toplantılar yaptık. İnşallah bu normalleşme döneminde de özellikle Düzce teşkilatlarımızla her salı günü ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Bu salı da Yığılca ilçesini ziyaret ettik. Her cuma günü de merkezimize bağlı köylerimizi ziyaret ederek, Cuma Namazlarını halkımız ile birlikte kılma imkânı buluyoruz. Ayrıca onların dertlerini dinleyerek geçiriyoruz. Düzce merkezde, çarşıda esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Yığılca ilçesinde de merkezde esnaflarımızı dolaştık. Pazaryerini ziyaret ederek esnaf arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Onların bir istekleri var mı diye sorduk. Dolayısıyla da bu normalleşme sürecinde ilçe, köy ve mahalle ziyaretlerimiz artarak devam edecek. Yerinde oturarak parti yönetmektense, biz halkın içine girerek, halkın sorunlarını bire bir dinleyerek sorunlarını çözmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

“İlçe başkanımıza teşekkür ediyorum”

“Yığılca ilçesini güzel gördük.” diyen Keskin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Teşkilatımız ile beraber, yeni bir teşkilatımız var. Dursun Albayrak başkanımız daha birkaç ay oldu atanalı. Yönetimiyle beraber olaylara hakkim. Hem bürokratlarımızla, hem kaymakamımızla, hem de halkımızla uyum içinde çalışıyorlar. Biliyorsunuz Yığılca ilçesi karantina altındaydı. O günlerde Dursun Başkan beni sürekli arayarak eksikleri bildirdi. Bu nedenle İlçe Başkanımız Dursun Albayrak’a da teşekkür ediyorum. Bu milletin dertleriyle dertlenmeye hep birlikte devam edeceğiz.”

“Yığılca yolunu bitireceğiz”

Konuşmasının devamında Yığılca – Düzce arasındaki yol ile ilgili yaşanan ödenek sıkıntısına değinen Keskin, ödenek sorununun çözüldüğünü kaydederek şunları söyledi:

“Yığılca yolu ile ilgili ödenekler gelmeye başladı. Yeni Ulaştırma Bakanımız ile bir toplantı yapmıştık. O toplantıda ben Yığılca yolunu gündeme getirmiştim. Dolayısıyla bu çalışmalar peyder pey devam edecektir. Biz AK Parti olarak verdiğimiz her sözü tutacağız. Yığılca yolu zor bir yol, çok masraflı bir yol. Buna rağmen biz bu yolu bitireceğiz inşallah.”

“Tüm dünyada örnek bir çalışma yaptık”

Keskin son olarak ise, tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Covid – 19 salgını ile mücadelede Türkiye’nin süreci iyi yönettiğini kaydederek şunları belirtti:

“Tüm dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu salgın döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bakanlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tüm yetkililerimiz gerçekten tüm dünyaya örnek olacak şekilde çalışma sergiledi. Biz Düzce’de de gerek valiliğimiz ile gerekse tüm kurumlarımız ile büyük bir mücadele verdik. Dolayısıyla bu süreci Dünya Sağlık Örgütü’nün belirttiği gibi dünyada örnek bir çalışma yaptık. Artı bu süreç tüm dünya da ve Türkiye’de de ekonomik sıkıntılara neden oldu. Çünkü; insanlar dışarıya çıkmayınca, insanlar evde kaldıkça üretimde durma noktasına geldi. Bu nedenle ekonomik olarak etkilenen vatandaşlarımıza da, Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığımızca bir takım destekler sağlandı. Biliyorsunuz Düzce’de 10 bin 600 esnafın 7 binine yakınına esnaf kredisi verildi. Artı birçok kredi seçeneği sunuldu insanlarımıza. Bunlarla, katrilyonların üzerinde bir para girişi oldu Düzce’ye. Sadece Kısa Dönem Çalışma Ödeneği üzerinden 5 Milyon gibi bir para girişi oldu. Dolayısıyla, biz ne kadar destek versek de içinden geçtiğimiz süreçte, tabi ki ekonomik sıkıntılar oldu. Biz vatandaşlarımızın yanında Sosyal Yardım Destekleriyle, Vefa Grubumuzla, askerimizle, polisimizle ve camideki imamızla, özellikle 65 yaşındaki vatandaşlarımızın maaşlarını evlerine kadar getirdik. Bu olay Türkiye tarihinde ve Dünya da görülmemiş bir şeydi. Bu nedenle biz Sayın Cumhurbaşkanımız ile gurur duyuyoruz, Partimizle gurur duyuyoruz. Çünkü; ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışıyla yola çıktığımız 2001 yılından bu yana bu milletin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84