‘DÜZCE’DEKİ BAŞARI MUAZZAM’

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Düzce’ye gelerek Türk Kızılayı’nın ‘ 81 İl 81 Anaokulu’ projesi kapsamında yaptırılan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu’nun açılışı törenine katıldı. Binali Yıldırım, Düzce’nin eğitimde gösterdiği ilerlemeyi “Bu muazzam bir başarı. Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir başarıya erişilmesinin arkasında ne olduğuna ben gelirken baktım. Düzce’nin her tarafına okul yapılmış.” sözleriyle anlattı.

‘DÜZCE’DEKİ BAŞARI MUAZZAM’

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Düzce’ye gelerek Türk Kızılayı’nın ‘ 81 İl 81 Anaokulu’ projesi kapsamında yaptırılan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu’nun açılışı törenine katıldı. Binali Yıldırım, Düzce’nin eğitimde gösterdiği ilerlemeyi “Bu muazzam bir başarı. Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir başarıya erişilmesinin arkasında ne olduğuna ben gelirken baktım. Düzce’nin her tarafına okul yapılmış.” sözleriyle anlattı.

27 Ekim 2021 Çarşamba 18:47
‘DÜZCE’DEKİ BAŞARI MUAZZAM’

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Düzce’de… Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin başlattığı ‘81 İl 81 Kızılay Anaokulu’ projesi kapsamında Düzce’de inşa edilen Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu’nun açılışını yapmak üzere Düzce’ye geldi.

Koçyazı Mahallesi’nde bulunan okulda düzenlenen programa Düzce Valisi Cevdet Atay ve eşi Elçin Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve eşi Prof. Dr. Onur Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, , Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, okul bağışsızı Noyan Altuğ, Kızılay gönüllüleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programı protokol konuşmalarıyla başladı. Projenin mimarlarından Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür ve bağımsız yüksek bir topluluk olarak yaşatır. Veyahut esaret ve sefalete mahkûm eder. İşte biz tam da bu yüzden ’81 ilde 81 anaokulu’ projesiyle büyük ülke güçlü Türkiye misyonuna hizmet ediyoruz.” dedi.

Altuğ: Babam her zorluk içinde okudu

Okulun bağışçısı olan Noyan Altuğ ise kendilerine vesile olanlara teşekkür ederek, “Semiha Annemizin himayesinde birçok hayırlara vesile oldu. Kendilerine ve Türk Kızılayı’na teşekkür ederiz.  Babam Kaptan Altun Altuğ şu anda burada değil 97 yaşında oldu. Ama ruhu burada. Ben çocukluğumda babamı dinlerdi. 1925 doğumlu. Okula nasıl gittiklerini anlatırdı. Hep yokluk ve zorluk içinde at sırtında imkânsızlıklarla okula giderlerdi.” diye konuştu

Özlü: Cehalet ve fakirlik en büyük iki düşman

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır emeği geçenlere teşekkür ederken, “Kızılay’la özdeşleşmiş bir Düzce’nin siyasetçisi olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemize milletimize hayırlı olsun” dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü cehaletin ve fakirliğin önüne geçilmesinin önemine dikkat çekerek,  “Bu güzel eserin Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum. Cehalet ve fakirlik milletimizin en büyük düşmanıdır. Böyle bir okulu Düzce’mize kazandıran değerli bağışçı kardeşimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Keşir: Düzce 58. Sıradan 6.’lığa yükseldi.

AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’nin eğitimde iyi bir yere geldiğini söyleyerek, “Eğitime sevdalı bir babanın kızıyım. Okuması için göç edilmiş bir ailenin kızıyım. Onun için her okul açılışı beni çok duygulandırıyor. Düzce hızla büyüyen bir şehir. Nüfus hızla artıyor. Eğitim yatırımları bizler için son derece önemli. 5 yıl önce Düzce anasınıfı sıralamasında 58. Sıradaydı ne yazık ki. Bu 5 yıl içinde eğitimcilerin gayreti ve Cumhurbaşkanımızın destekleriyle ve son açılan anaokuluyla 6. sıraya yükseldik.” dedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay projenin Düzce’de de yapılmasından duyduğu memnuniyeti, “Semiha Yıldırım Hanımefendinin eğitime olan duyarlılığı ışığında böyle bir projenin ilimizde gerçekleşmesinden duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” sözleriyle ifade etti.

Yıldırım: Ülkemizde çok şey değişti

Türkiye Cumhuriyeti son başbakanı, TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise Türkiye’nin öğrenci potansiyeline dikkat çekti. Yıldırım, “ Her şeyden önce bağışçı beybabaya teşekkür ediyor sağlıklı ömürler diliyoruz. Amacımız gençlerimize, yavrularımıza çok daha iyi bir gelecek hazırlamak. Biz onlar kadar şanslı değildi. Bizden öncekiler bizler kadar şanslı değildi. Hamdolsun cumhuriyetimiz 100. yılına geldi. Ülkemizde çok şey değişti. Bugün artık memleketimizin her köşesinde eğitim yuvalarımız, üniversitelerimiz var. İlk ve ortaokul öğrenci sayımız 18 milyonu aştı. Büyük bir eğitim ordusuna sahibiz. 25 milyon öğrencimiz var. Dünyadaki 60 ülkenin nüfusundan fazla öğrencimiz var. Bu da bizim en büyük gücümüz. İktidara geldiğimizde eğitim bütçemiz 1. sırada değil, 2. sırada değil hatta 3. sırada bile değildi. Ama hamdolsun bugün eğitim bütçemiz toplam bütçe içinde 1. sıraya oturdu.” dedi.

‘Düzce’deki başarı muazzam’

Düzce’de eğitim açısından gördüğü tablodan mutlu olduğunu belirten Yıldırım, “Az önce Ayşe Hanım Düzce’nin okul öncesi eğitimde 58. sıradan 6. Sıraya yükseldiğini söyledi. Bu muazzam bir başarı. Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir başarıya erişilmesinin arkasında ne olduğuna ben gelirken baktım. Düzce’nin her tarafına okul yapılmış. 1 değil 5 değiş. 100’ün üzerinde okul yapılmış. Düzce’ye 14 yılda 214 eser kazandırmışız. Tabii ki yapacağız. Amacımız insanımıza hizmet etmek.” dedi.

‘Eskiden okul çağında eksiklikler varken şimdi okul öncesinin derdindeyiz’

AK Parti öncesinde okul çağındaki bir öğrencinin okula gitmesinde bile sorunlar olduğunu belirten Yıldırım, “Eski zamanlarda bırakın okul öncesi eğitim, okul çağındaki eğitim bile özellikle doğuda ve güneydoğuda yapılamıyordu. İmkânsızlıklar nedeniyle. Şimdi artık okul öncesi eğitimi nasıl arttırırız bunun derdindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle yakından ilgilendi

Konuşmaların ardından Yıldırım çifti, protokol üyeleri ve öğrencilerle edilen duanın ardından açılış kurdelasını kesti. Merasimin ardından Yıldırım ve beraberindekiler Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu’nu gezdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve sohbet eden Yıldırım, çocuklara hediyelerle sevindirdi.

Binali Yıldırım daha sonra Düzce Valiliği ziyareti için valilik binasında devam eden dış cephe giydirme çalışmaları nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne giderek Düzce Valisi Cevdet Atay ile bir araya geldi. Yıldırım çifti daha sonra AK Parti Düzce İl Başkanlığı’na gelerek burada partililerle bir araya geldi. Görüşmenin bir kısmı basına kapalı gerçekleşti.

Yıldırımın Düzce’deki son durağı ise Düzce Belediye Başkanlığı oldu. Belediye personeli ve Başkan özlü tarafından Cedidiye Meydanı’nda karşılanan Yıldırım, makamdaki görüşmede belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yıldırım çifti Düzce programının bitmesinin ardından kentten ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.