"DÜNYANIN EN UCUZ AKARYAKITINI TÜRKİYE KULLANIYOR”

Düzce İş Dünyası Buluşmaları programına katılmak üzere Düzce’ye gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, dünyanın en ucuz akaryakıtını Türkiye’nin kullandığını söyledi. Nebati ayrıca, Türkiye’nin büyüme hızının her geçen yıl arttığını ifade etti.

"DÜNYANIN EN UCUZ AKARYAKITINI TÜRKİYE KULLANIYOR”

Düzce İş Dünyası Buluşmaları programına katılmak üzere Düzce’ye gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, dünyanın en ucuz akaryakıtını Türkiye’nin kullandığını söyledi. Nebati ayrıca, Türkiye’nin büyüme hızının her geçen yıl arttığını ifade etti.

27 Ekim 2021 Çarşamba 18:22
"DÜNYANIN EN UCUZ AKARYAKITINI TÜRKİYE KULLANIYOR”

Düzce İş Dünyası Buluşmaları bugün Avni Akyol Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Düzce Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, bürokratlar ve iş insanları katıldı.

Şahin: Fabrikaları Düzce’de, merkezleri başka şehirlerde

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Düzce’de organize sanayi bölgelerinde bulunan birçok fabrikanın merkezinin büyük şehirlerde olduğuna dikkat çekerek, “Düzce’de 5 tane organize sanayi bölgesi var. Bu OSB’lerde bulunan birçok firmanın merkezleri İstanbul’da olması nedeniyle vergi gelirlerinden Düzce faydalanamıyor” diye konuştu.

“Düzce iş dünyasına fayda sağlayacak”

Düzce Valisi Cevdet Atay da, “Ben bu toplantının ilimizde yapılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti öncelikle belirtmek istiyorum. Burada iş dünyamızın kıymetli temsilcileri, Oda Başkanlarımız, ilimizin ticaret insanları, burada ki problemleri ve çözümlerini bir arada Sayın Bakanımızla konuşma imkânı bulacaklar. Burada Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız çok değerli Nureddin Nebati Bey ilimize ciddi anlamda katkı sağlayacağını, iş dünyasına katkı sağlayacağına olan umudum nettir.  Kendisi pratik, çözümleri olan ve iş dünyasından gelen bir insan.  Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak, mutlaka Düzce’mize yol gösterici, bazı konularda tedavi edici, bazı konularda mevcut durumu daha iyi götürücü önerileri olacaktır. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Nebati: “Çin’den sonra büyüyen ülke Türkiye”

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın ardından kürsüye çıkan Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Türkiye’nin büyüme hızının devam ettiğini ifade ederek, "Büyüme ile ilgili söylediklerimizi bir masal olarak addediyorlar. Türkiye 2020 yılında kapalı olmasına rağmen Mart ayının ortası ile birlikte bizim o dönemdeki söylemleriniz çok açıktı. Türkiye yılsonunda büyüyecek. Kredileri genişlettik, çok ucuz oranlarla piyasayı fonladık. O dönemde biz bunu yaparken fabrikalar çarklarını devam ettirdiler. Dünyada fabrikalar dururken, fabrikalar kapanırken bizler üretmeye devam ettik. Çünkü dünyada tedarik ve öğretimde problem varken Türkiye durmadan üretmeye devam etti. Geçen yıl Çin'den sonra en çok büyüyen ülkenin Türkiye olduğunu övünçle söyleyebiliriz. Geçen yılın ikinci çeyreğindeki küçülmeden sonra sürekli büyüme halindeyiz. İhracatımızda ki güçlü artış sayesinde cari işlemler dengesinde cari açığımız 23 milyar dolara kadar geriledi. İyileşme devam ediyor" dedi.

“En ucuz akaryakıtı Türkiye kullanıyor”

Dünyanın en ucuz akaryakıtının Türkiye’de kullanıldığını ifade eden Nebati, “Bugün baktığımızda dünyanın en ucuz akaryakıtını Türkiye kullanıyor. Biliyorsunuz, doların yükselmesi ile akaryakıta gelen zamları vatandaşlarımıza yansıtmamak için biz akaryakıt fiyatları ile ilgili vergi gelirlerinden feragat ettik.  TSO Başkanımız az önce, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yüksekliğinden bahsetti. Döviz kurunda son zamanlarda artış nedeniyle akaryakıta gelen son zamlar, elektrik üretimini de etkiledi” açıklamalarında bulundu.

“Merkez Bankası’nın dolar rezervi 126,5 milyar dolar”

Nebati ayrıca Merkez Bankası dolar rezervinin 126,5 Milyar dolar olduğunu kaydederek, “Dün 128 Milyar Dolar, Nerede? Diye çığırtkanlık yapanlar, Merkez Bankasının Dolar rezervinin 126,5 Milyar Dolar olduğunu öğrenince, susup kaldılar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, basına kapalı olarak devam eden toplantıda, Düzceli İş İnsanları sıkıntılarını Bakan Yardımcısı Nebati’ye anlattı.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.