CUMHURBAŞKANIMIZ HALKTAN KOPTU

Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programına konuk olan Düzce’nin tanınmış iş insanlarından MÜSİAD Düzce Şubesi eski Başkanı İsa Şengüloğlu, birkaç yıl öncesine kadar halkla iç içe olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafındaki üst düzey isimlerin yanlış yönlendirmeleri sonucu halktan koptuğunu söyledi. Memlekette yaşanan sıkıntıların Erdoğan’a doğru aktarılması halinde serzenişlerin biteceğini vurgulayan Şengüloğlu, “Hep deniliyor ya; sayın cumhurbaşkanımız yalnız, evet gerçekten yalnız.” tespitinde bulundu. Son genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı olan Şengüloğlu, ticari hayattaki hedefleri nedeniyle siyasete 10 yıllığına ara verdiğini açıklarken, söz Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye geldiğinde ise “Başkan Özlü Düzce için çok büyük bir şans.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ HALKTAN KOPTU

Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programına konuk olan Düzce’nin tanınmış iş insanlarından MÜSİAD Düzce Şubesi eski Başkanı İsa Şengüloğlu, birkaç yıl öncesine kadar halkla iç içe olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafındaki üst düzey isimlerin yanlış yönlendirmeleri sonucu halktan koptuğunu söyledi. Memlekette yaşanan sıkıntıların Erdoğan’a doğru aktarılması halinde serzenişlerin biteceğini vurgulayan Şengüloğlu, “Hep deniliyor ya; sayın cumhurbaşkanımız yalnız, evet gerçekten yalnız.” tespitinde bulundu. Son genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı olan Şengüloğlu, ticari hayattaki hedefleri nedeniyle siyasete 10 yıllığına ara verdiğini açıklarken, söz Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye geldiğinde ise “Başkan Özlü Düzce için çok büyük bir şans.” dedi.

17 Ekim 2021 Pazar 18:29
CUMHURBAŞKANIMIZ HALKTAN KOPTU

Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programı, siyasetten, iş dünyasına kadar Düzce’nin tanınmış yüzlerini konuk etmeye devam ediyor.

Programın geçtiğimiz cuma akşamı konuğu, Düzce iş dünyasının sevilen ismi İsa Şengüloğlu oldu. Programda, siyasetten ekonomiye kadar birçok konu ele alındı.

“Türk insanın cebine ve karnına dokunursanız sizi tanımaz”

“Türk insanının cebine ve karnına dokunuyorsanız, akrabası olsa sizi tanımaz.” diyen Şengüloğlu,  “Vatandaşımız konuşur, insanlar tabii ki konuşacak. 3-0 olduğu da oldu, şimdi de 2-1. Bence bu işte en büyük etkenin, ekonomi olduğunu düşünüyorum ben. Ekonominin çok büyük rol aldığını düşünüyorum. Bizim insanlarımız bir şeyi, ya da  2 şeyi affetmez. Cebiyle, karnına dokunuyorsanız, ya da cebiyle karnına zarar veriyorsa, kendi akrabası da olsa tanımaz. Benim dışardan görüp hissettiğim tahmin ettiğim bu. Çünkü bu işle alakalı insanlar, ciddi rahatsızlık yaşıyor. Alım güçleri çok düştüğü için, bunlar ilgili sıkıntılar var. Ama ben çok öyle de 1-1-1- olacağını düşünmüyorum yani.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de insanlar AK Parti döneminde bolluk ve bereketlilik oldu”

Özellikle Z kuşağının, 2000 öncesindeki Türkiye’nin durumunu bilmediğini belirten Şengüloğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Burada en büyük etkenlerden bir tanesi meşhur Z kuşağı denilen kuşak. Bu kuşak, ülkenin 2000 yılından önceki durumunu hiç bilmiyor. AK Parti iktidara geldiğinde, 1 yaşında olan çocuk, bugün 20 yaşında. O zannediyor ki; 15 yaşındayken ben, 15 yaşıma geldiğim zaman da bu ülke bu durumdaydı, ya da babamların çağında da tablet vardı, bilgisayar vardı. AK Parti’ye karşı oluk oluk insanlar vardı. İşte yüzüğünü getirip, alın ekonomi düzelsin diyen tabii bu süreçten sonra da çok ciddi bir bolluk bereketlilik oldu. Hiç kimse hayal edemediği varlığa ulaştı yani, arabasından evine. Buna çalışan da dahil, memur da dahil, esnaf da dahil. Şimdi ekonomi 3 -5 senedir biraz daha geri sarmaya başladığı için, burada insanlar ister istemez her şeyi eleştirmeye çalışıyor, eleştirmek istiyor. Seçimde sandığa bir şey yansır mı, yansımaz mı bilmiyorum? Bana göre inşallah yansımaz. İnşallah insanların zihninin içindeki oylar değişmez diye düşünmüyorum yani. Tabii o takdir de artık toplumun vatandaşın. İnsanlar artık eskisi gibi değil herkes her şeyi görüyor biliyor takip ediyor inceliyor bizden daha akıllı daha takip eden bir kesim var.” 

“Cumhurbaşkanımız gerçekten yalnız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanındakilerin vatandaşların sıkıntılarını iletmedikleri görüşünü savunan Şengüloğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Yerelde ve ülke genelindeki bütün sıkıntıları sayın cumhurbaşkanımız bilmiş olsa ya da iletilmiş olsa ben bugün insanların kızdığını, konuştuğunu düşünmeyeceğim. Arada ya perde var diyelim ya bir şey var diyelim ya da birtakım şeyler iletilmiyor diyelim. Hep deniliyor ya; sayın cumhurbaşkanımız yalnız, evet gerçekten yalnız. Ya da etrafındaki üst düzey yöneticilerimiz diyelim, bu memleket meselesini söylemiyorlarsa, bu gerçekten hepimiz için sıkıntı. Ben birazcık da öyle bakıyorum olaya. Sizinle yaptığımız sohbetimizin daha rahatını anlatırım. Hele özel olursa hepten daha rahatını anlatırım. Hiç çekinmem, niye çekineyim ki. Sayın cumhurbaşkanımız demiyor mu; ‘Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyin, secde etmeyin.’ Bunu ben söylemiyorum ki. Bu bir realite, gerçek olan bir şey. Burada doğruları söyleyeceğiz diye birileri bize küsecekse, bize darılacaksa, gönül bırakacaksa bu işin kıymeti yok ki.”       

Cumhurbaşkanımız halktan koptu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan koptuğunu düşündüğünü kaydeden Şengül, ”Ben sayın cumhurbaşkanımızın halktan koptuğunu düşünüyorum. Kendi şahsi düşüncem bu yöndedir. Dinlemediğini düşünüyorum. İnsanlar birebir bir şeyler anlatsa, ben birçok şeyin daha farklı olacağını düşünüyorum ve buna yürekten inanıyorum. Ben anlatıldığını düşünmüyorum yani. Bu benim şahsi kanaatim. Sayın cumhurbaşkanımız, gençliğinden beri siyasetin içinde olan bir insan. Hem siyaseti çok iyi biliyor hem ticareti çok iyi biliyor. Budan birkaç sene öncesine kadar, halkla hep iç içeydi. Ama bugün yereldeki insanımızdan bilgisi var mı, yok mu? Bilmiyorum. Ben bilgisi olduğunu çok düşünmüyorum. Bir de Allah yardımcısı olsun, çok zor bir süreç. Biz Düzce ölçeğinde 3-5 kişiyle zor mücadele ediyoruz. Yeri geliyor, kendi yanımızdaki arkadaşlara işle alakalı tekrar tekrar söylüyoruz. 85-90 milyonluk bir ülkeyiz biz. Onun açısından da zor yani Allah kolaylık versin, Allah güç kuvvet versin diyorum ben. Ama ben Allah için seviyorum, Allah için saygı duyuyorum. Ama inşallah anlatılmasını istiyorum. Çünkü bu kazanımları kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum ben. Kazanılmış bir şeyleri kaybetmek çok kötü ve çok zor.” ifadelerine yer verdi.  

“Ben 10 yıllığına siyaseti bıraktım”

Kendisinin 10 yıllığına siyaseti bırakma kararı aldığını dile getiren Şengüloğlu, “Ben il başkanlığı sürecinden sonra şöyle bir karar aldım kendi kendime; ‘Önümüzdeki 10 yıl siyaset yapmayacağım’ dedim. Bunu da böyle 3 - 5 cemiyette, platformda değerlendirdim. Arkadaşlar arasında, dostlarla kendi iç dünyamızda. 2.5 senesi gitti, hemen hemen kaldı 7.5 sene. Ya Allah ya Kerim. Biz bu vatanın evladıyız, bu vatanda yaşayan bir neferiz. Atalarımız, dedelerimiz, çoluğumuz, çocuğumuz hepsi burada. Ticaret yapacağız, yeri gelecek, vakti gelecek, siyaset de yapacağız. Tabii ki yapacağız. Memleketi boş bırakacak halimiz yok. Burayı terk edecek bir halimizde yok. Yerimiz var, yurdumuz var, malımız var, mülkümüz var. Her şeyden önce, rahmetli babamız büyüklerimiz burada mezarda. Vakti zamanı gelince su akar yolunu bulur diye düşünüyorum. Ben büyük konuşmuyorum bununla ilgili bir nokta koymadım sadece ve sadece bir virgül koydum. Yeminim de yok. Ama sadece kafamdan 10 yıllık bir süreç tasarladım. Bu arada da benim kendi iç dünyamda da kendime göre ticarette yapmam gereken birtakım işlerim var bitirmem gereken birtakım projelerim var çoluk çocuğum daha küçük onlar da biraz büyüsün biraz yol kat etsinler. Böyle süre veriyoruz ama o süreyi dolduramayabiliriz de. Allah sağlıklı sıhhatli ömürler versin.” açıklamalarında bulundu.  

“Başkan Faruk Özlü Düzce için çok büyük bir şans”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce için çok büyük bir şans olduğunu belirten Şengüloğlu, son olarak şunları söyledi:

“İstanbul Caddesi, Düzce’mizin en kıymetli vazgeçilmez bir caddemiz. İstanbul Caddesi ile ilgili sayın başkanımız, bakanımız güzel bir çalışma başlattı. İnşallah en kısa zamanda bitirilip bir an önce faaliyete geçirilmesini temenni ediyorum. Güzel olduğunu düşünüyorum. O fotoğraflardaki dükkân cepheleri falan da geçekleşirse çok şık olacağını düşünüyorum. Benim de insanlardan İstanbul Caddesi ile ilgili duyduklarım şunlar biraz geç uzun sürdü. Ben bu konuyu sayın bakanımıza da söyledi. O da en kısa tarihte biteceğini söylemişti. İnönü Park ile falan komple birleştirilip öyle kullanıma açılacak. Sürenin uzun olmasından dolayı insanlar biraz serzenişte bulundu. Tez zamanda biter inşallah. Sayın başkanımız ve bakanımız Faruk Bey kendisini de sever sayarım, çok değer verdiğimiz bir büyüğümüz Türkiye’mizin de yetiştirdiği iyi ender bürokratlarımızdan da biri. Vekillik ve bakanlık öncesindeki süreci Düzce için ben bir şans olduğunu düşünüyorum. Bunu da sayın bakanımıza söyledim. Çok güzel hizmetler yapar diye ümit ediyorum, yapacağından da şüphem yok. Şans derken konuyu açalım.  Faruk beyin bürokrasiden kalma çok güzel ve çok geniş bir kitlesi var dostu var çevresi var. Ek olarak vekillik ve bakanlıktan kalma da olma da çok güzel bir bakanlık çevresi var. Devlet hiyerarşisini çok iyi bilen bir bakanımız, başkanımız. Oralardan Düzce için ne koparılması gerekiyorsa, ben koparması gerektiğini düşünüyorum. Faruk beyin Düzce için de bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu şansı da en kısa zamanda çözer ve Düzce’mizi daha iyi yerlere taşır diye ümit ediyorum.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84