“BİZİ BİR KEZ OLSUN ZİYARET ETMEDİ…”

Sert söylemleri ile sadece Düzce’de değil, zaman zaman Türkiye’de de gündem olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, konuk olduğu Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye verdi, veriştirdi. Başkan Özlü’nün Bakanlık havasından çıkamadığını öne süren Şahin, “Faruk Özlü’nün AK Partili olmasından şüphelenmeye başladım” dedi. Programda sözü, Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktar’a getiren Şahin, “Erol Bayraktar Kaynaşlı’da seçim kaybetmiş, sen bu adama müdürlük görevi veriyorsun. Kendisini o kadar çok seviyorsanız, Kaynaşlı Belediyesine 1 Milyon borcu var, onu ödeyin” ifadelerine yer verdi.

“BİZİ BİR KEZ OLSUN ZİYARET ETMEDİ…”

Sert söylemleri ile sadece Düzce’de değil, zaman zaman Türkiye’de de gündem olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, konuk olduğu Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye verdi, veriştirdi. Başkan Özlü’nün Bakanlık havasından çıkamadığını öne süren Şahin, “Faruk Özlü’nün AK Partili olmasından şüphelenmeye başladım” dedi. Programda sözü, Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktar’a getiren Şahin, “Erol Bayraktar Kaynaşlı’da seçim kaybetmiş, sen bu adama müdürlük görevi veriyorsun. Kendisini o kadar çok seviyorsanız, Kaynaşlı Belediyesine 1 Milyon borcu var, onu ödeyin” ifadelerine yer verdi.

23 Ekim 2021 Cumartesi 17:34
“BİZİ BİR KEZ OLSUN ZİYARET ETMEDİ…”

Düzce’nin gündemine ışık tutan Öncü TV ve 100.2 Radyo Ortak yayınıyla geniş bir kitleye ulaşan, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programı cuma akşamları ilgi ile takip edilmeye devam ediyor. Kitabın Ortasından programının bu haftaki konuğu Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin olurken, programı gerek Öncü TV ekranlarından, gerek 100.2 Radyo Öncü’den, gerekse sosyal medya hesapları üzerinden binlerce Düzceli takip etti.

Düzce’de konuşulmayanların masaya yatırıldığı programda, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yönelik çok ses getirecek ifadeler kullandı.

“Özlü Bakanlık havasından çıkamadı”

Başkan Özlü’nün, Bakanlık havasından çıkamadığını iddia eden Şahin, kendisinin seçimden sonra bir kez olsun Kaynaşlı Belediyesini ziyaret etmediğini belirterek, “Faruk Özlü kendisi Belediye Başkan adayı olduğu zaman, kendisini tebrik etmiştim.  Birkaç seferde gittim yanına.  Kendisi Kaynaşlı Belediyesine bir sefer gelmedi.  Halen daha Bakanlık havasından kendisini atamamış. Mesela toplantılara geç geliyor. Katı Atık Birliğine Kaynaşlı Belediyesi olarak üyeyiz. Birkaç sefer toplantıya katıldık. Bazılarında bizi, Belediye Başkan Yardımcılarıyla bizi muhatap etti. Tabii Belediye Başkan Yardımcılar arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Belediye Başkanına Başkanlık yapacaksanız, kendinizde olmanız lazım orada.  Sonuçta sende belediye başkanısın, bende belediye başkanıyım, ikimizde belediye başkanıyız. Statümüz aynı. Neyse en son bir toplantı oldu Kültür Merkezinde. Birkaç toplantıya gitmemiştim, dedim ‘buna gideyim bari.’ Toplantıya gittik toplantı 11 de. Bizde kendimizi toplantıya göre ayarlıyoruz programımızı, ama toplantı var. Bizi de ilgilendiren Katı Atık Birliğinin tabii gittik toplantıya. 15 Dakika önce gittik, içeriye girdik, bekliyoruz. Saat 11 oldu. 3 dakika 5 dakika gecikme olabilir, ama saat 11:30 oldu, orada belediyeden bir görevli vardı. Dedim ‘Kardeşim kimi bekliyoruz biz ya.’ ‘Bakanı Bekliyoruz’ dedi. ‘Ne bakanı, hangi bakan gelecek’ diye sordum. Toplantıya gelecek olan bakan yok, dışarıdan bakan mı gelecek toplantıya dedim. ‘Başkanımız birazdan gelecek dedi.’ Şimdi böyle bir şey olabilir mi? Sen belediye başkanısın. Sonra tabii ben çıktım toplantıyı terk ediyorum. Toplantıya katılmadım. 45 dakika belediye başkanlarını bekletiyorsun. Bu tabii hoş değil. Sen şimdi Belediye Başkanı olmuşun, Bakanlık bitti artık. Bakanlık makanlık yok. Sen bundan sonra Belediye Başkanısın. Belediye Başkanlığı basit bir iş değil ki, yani Belediye Başkanlığı, Bakanlıktan daha zor, daha güzel bir hizmet.  Tamam, Alaplı Belediyesine yardım etmişin bizi ilgilendirmez, yardım edebilirsin, bize bu zamana kadar bir şey olmadı. Ama Belediyeye bırak yardımı, ziyarete bile gelmiyor.  Kaynaşlı Belediyesine bu zamana kadar, benim Belediye Başkanlığı dönemim de bir kez olsun gelmedi” dedi.

“Erol Bayraktar’ı madem çok seviyor; Bayraktar’ın Kaynaşlı Belediyesine olan Borcunu ödesin”

Programda sözü, Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktara getiren Başkan Şahin, “Faruk Özlü ile bir sıkıntımız yok, kavgamız olmadı, tartışmamız olmadı, bir şeyimiz olmadı. Şimdi bak ne yaptı. Kaynaşlı Belediye Başkanlığını kaybeden Erol Bayraktarı aldın ve Zabıta Müdürü yaptın.  Yani siz Belediye Başkanı olmuşsunuz, ilk seçimde kaybetmişsiniz. İlk seçimde kaybeden Belediye Başkanlarını yanınızda toplamanın ne anlamı var? Erol Bayraktar’ın Kaynaşlı Belediyesine 1 milyon lira borcu var. Faruk Özlü, Erol Bayraktar’ı çok seviyorsa ödesin madem borcunu.  Beltaş’la ortaklığımız vardı. Meclis kararı aldık Beltaş’tan çıktık. Bize faydası yok. Faydası olmayan bir yerde niye duracağım ki. Beltaş’ın bize ne faydası var. 1 lira bile faydası yok.  Faruk Özlü ’nün sanki burada bize karşı sonuçta Erol Bayraktar’ı destekliyordu herhalde, seçimi kaybetmiş. Sen şuan Belediye Başkanısın, burada ki Belediyeler arasında ayrım yapamazsın ki. Aynısını Gümüşova’ya da yapıyor mesela. Ona karşıda bir şeyi var sonuçta, benim Faruk Özlü ile bir kavgam olmadı, bir tartışmam olmadı, her hangi bir şeyim olmadı, ama burada bir ön yargı taşıması bir şey yapması tabi hoş değil” şeklinde konuştu.

“Faruk Özlü’nün AK Partili olmasından da şüphelenmeye başladım”

Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün AK Partili olmasında da şüphelendiğini kaydeden Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi senin birçok mahallen toz toprak içerisinde, birçok mahallende park yok senin. Yapsana madem kendi mahallene. Konuralp’te bak mesela ben bugün sosyal medya da gördüm. Konuralp’te vatandaş park bekliyor. Düzce’nin birçok mahallesinde çocuklar park bekliyor. Burada sanki işte Faruk Özlü‘nün bilmiyorum artık, yani AK Partili olmasından da şüphelenmeye başladım.  Ne kadar AK Partili? Burada şey de var, şimdi Faruk Özlü Düzce’de yüzde 47 ile seçildi. 2004 yılında Mehmet Keleş yüzde 64 ile Belediye Başkanı oldu. 2014’de yüzde 54 ile Belediye Başkanı oldu.  Bakanlık yapmanıza rağmen, AK parti o zamanlar, o kadar da yıpranmamıştı. Buna rağmen Bakanlık yapmışsınız, vekillik yapmışsınız. Buna rağmen yüzde 47 oy alıyorsun. Halkın yüzde 53’ü karşınız da, 2024 seçimleri de Faruk Özlü adına sıkıntılı geçer. Karşısına çıkacak güçlü bir aday, ezer geçer gibi gözüküyor şu anda. Ben Belediye Başkanıyım, ayrım yapmıyorum, bana kim nikâhımı gel kıy diyorsa kıyıyorum mesela. Düğünü, cenazesi, şimdi mesela toplumdan kopmayacaksınız.  Hizmetle seçim kazanamazsınız her zaman. Cenazesine gideceksin, düğününe gideceksin, hastasına gideceksin, vatandaşın arasına karışacaksın. Faruk Özlü kendisini halktan kopartmaya çalışıyor sanki.  Biraz uzak gibi gözüküyor. Buda siyasette yanlış olur. Siyasetçi halktan kopmamalı gurur kibir yapmamalı. İnsanlara tepeden bakmamalı, tevazu sahibi olmalı. Alçak gönüllü olmalı, insanlara yardımcı olmalı.  Ayrım yapmamalı. Düğün, sünnet, cenaze hiçbir şeye katılmıyor.”

“Siyasetçi biraz akıllı olacak”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü kıyaslayan Şahin, “Hizmet yapmasını isterim, yapsın yeter ki, sonuçta hizmet Düzce’ye yapılacak, başka bir yere yapılmayacak.  Hizmet yapsın, ama sonuçta hizmetle seçim kazanamazsın. Tabii seçim kazanman lazım. Bir parti neden kurulur, iktidar olmak için. Her partinin Belediye Başkanlığı kazanmak hayalinde vardır. Onun için siyasetçi, biraz akıllı olacak. Halktan kopmayacak, halktan uzaklaşmayacak. Halkın dertlerini, sıkıntılarını çözecek, çözüm yollarını güzel araştıracak, güzel inceleyecek, yardımcı olmaya çalışacak. İnsanların yanında olacak, her zaman. Yalova Belediye Başkanı var. Ben Yalova’ya gittim ziyaret ettim. Beni çok güzel ağırladı. Yarım günün ayırdı bana. Sokağa çıktık Mustafa Tutuk Yalova Belediye Başkanı, vatandaş görsen nasıl ilgi gösteriyor. Çocuklar, kadınlar, erkekler böyle bu kadar aşırı bir ilgi, yani böyle ilgi olmaz. Niye sürekli halkın içinde Yalova’da hoş Düzce kadar yani. Ama Yalova Belediye Başkanına bak, birde bizim Belediye Başkanına bak, arasında dağlar kadar fark var. Mütevazılık, Alçakgönüllülük. Faruk Özlü 3 seneden beri bizi, Kaynaşlı’yı ziyaret etmemiş.  Bizi Yalova Belediye Başkanı tanımadığım, bilmediğim bir insan telefonda randevu isteyip, gidip te görüştüğümüz insan, bize aşırı derecede bir ilgi gösterdi” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 25.10.2021 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.