ŞAHİN: "NEFES KREDİSİ YOLDA...

Koronavirüs salgını en çok küçük esnafı etkilemişti. Birçok esnaf, zorunlu olarak işyerlerini kapatırken, işyerini kapatmayan esnaflarında işleri büyük oranda düşmüştü. Müjdeli haber ise Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin’den geldi. Şahin yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle zarar gören Kobilere nefes kredisi verileceğini duyurdu.

ŞAHİN: "NEFES KREDİSİ YOLDA...

Koronavirüs salgını en çok küçük esnafı etkilemişti. Birçok esnaf, zorunlu olarak işyerlerini kapatırken, işyerini kapatmayan esnaflarında işleri büyük oranda düşmüştü. Müjdeli haber ise Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin’den geldi. Şahin yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle zarar gören Kobilere nefes kredisi verileceğini duyurdu.

01 Nisan 2020 Çarşamba 18:56
ŞAHİN: "NEFES KREDİSİ YOLDA...

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Koronavirüs salgını nedeniyle zarar gören işletmeler ile ilgili merak edilen sorular Öncü TV’ye cevapladı. Zarar gören işletmeler ile ilgili devletin tüm kurumlarının çalıştığını söyleyen Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan bağış kampanyasına TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun 10 Milyon TL bağışladığını belirtti.

“Bizde Düzce TSO Yönetim Kurulu olarak bağış yapacağız”

Başlatılan destek kampanyasına Düzce TSO olarak da bir bağış yapacaklarını belirten Şahin şunları aktardı: “Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan kampanyaya TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak 10 Milyon TL bağışta bulundu. Bizde Düzce TSO Yönetim Kurulu olarak bağış yapacağız, ancak miktarı belirlemedik.

“Tüm tedbirler alınmış vaziyette”

Fabrikalarda çalışan işçiler için tüm tedbirlerin alındığını belirten Şahin şunları söyledi: “Düzce’de fabrikalar da çalışanlarımız çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tüm kurallara uyarak üretimlerini sürdürmekteler. Tabi burada esnek çalışma, dönüşümlü çalışma gibi birçok önlem alındı. İşçi sağlığı da düzenli olarak  takip edilmektedir. Gerekli tedbirlerin hepsi alındı. Oda olarak biz sürekli üyelerimiz ile irtibat halindeyiz hepsini takip ediyoruz. Tüm tedbirler alınmış vaziyette. Hiçbir sıkıntı yok.”

“Esnafımız için işe devam nefes kredisi adı altında kredi vereceğiz”

Esnafa nefes kredisi adı altında işe devam kredisi vereceklerini açıklayan Şahin şunları söyledi: “Üretimi yavaşlatan veya personel kısıtlamasına giden firmamız var. Üretim yapan firmalarımızın çoğu ihracat odaklı.  Devletimizin açıkladığı stok üretim maliyeti kısa vadede sanayicimizin işini halledecektir diye düşünüyorum.  İhracat kapıları açıldığında sanayicinin malı hazır olmuş olacak. Hem iş insanı ve hem vatandaşlara yönelik kamu bankalarında esnek ödemeli krediler mevcut. Esnafımız için işe devam nefes kredisi adı altında kredi vereceğiz.”

“Türkiye’de her şey yoluna girdiği zaman ilk ayağa kalkacak illerden biri biz oluruz.”

Üyelerinden gelen tüm istekleri dikkatle takip ettiklerini belirten Şahin şunları ifade etti: “Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda  vergi, SSK ve diğer kamu ödemelerinin ertelenmesi istendi. Bizde ivedi bir şekilde bizim üst kurulumuz olan TOBB’a bunları bildirdik.  Sağ olsun başkanımız elini taşın altına koyarak ilgili bakanlıklara sürekli temas halinde oldu. Bunun neticesinde  vergi, SSK ve diğer kamu ödemelerinde bir erteleme ortaya çıktı.  İnşallah bu virüs bir an önce geçer. Bizim başlatmış olduğumuz bir çok proje vardı. Türkiye’de her şey yoluna girdiği zaman ilk ayağa kalkacak illerden biri biz oluruz.”

Son Güncelleme: 01.04.2020 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84