İSA ŞENGÜLOĞLU

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Genel Seçimlerinde Ak Parti Düzce Milletvekili Aday Adayı olan İsa Şengüloğlu ile Malumat Haber olarak çok özel röportaj gerçekleştirdik. Kendisi ile merak edilen sorulara içtenlikle cevap veren Şengüloğlu, “ Gök Kubbede Hoş Bir Seda Bırakmak İçin” Milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

İSA ŞENGÜLOĞLU

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Genel Seçimlerinde Ak Parti Düzce Milletvekili Aday Adayı olan İsa Şengüloğlu ile Malumat Haber olarak çok özel röportaj gerçekleştirdik. Kendisi ile merak edilen sorulara içtenlikle cevap veren Şengüloğlu, “ Gök Kubbede Hoş Bir Seda Bırakmak İçin” Milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

11 Mayıs 2018 Cuma 17:43
İSA ŞENGÜLOĞLU

24 Haziran 2018’de yapılacak olan Genel Seçimlerde Ak Parti’den Düzce Milletvekilliği için aday olan 51 kişinin arasında yer alan ve Düzce kamuoyu tarafından adaylığına sıcak bakılan isimlerden biri olan İş Adamı ve Yönetici İsa Şengüloğlu ile Malumat Haber olarak çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Samimi bir ortamda, içtenlikte sorduğumuz sorulara cevap veren Şengüloğlu, vekillikten ziyade Düzce’de mücahitler lazım diyerek hizmet anlayışı anlattı.

Neden milletvekili adayı oldunuz?

GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İÇİN

Gök kubbede hoş bir seda bırakmak için aday oldum. Bu yola makam mevki sahibi olmak bu türden hırslarımı tatmin etmek adına adına çıkmadım. Düzce’ye, hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet etmek adına güzel eserler kazandırmak adına çıktım. 4 kuşaktır Düzce’de ticaret ile iştigal eden bir aileden geliyorum. Yaklaşık 70 yıldır perakendecilik sektöründe ticaret yapıyoruz.

Ben insanlara faydalı olmayı seviyorum. İmanlı, ahlaklı, milli ve manevi değerlere sahip bir neslin yetişmesi için, Düzcemize, insanımıza hayırlı hizmetler yapacağıma inanıyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın millet aşkıyla yanıyorum sözünü kendimde yaşıyorum. Bende millet aşkıyla yanıyorum. Milletvekilliği, Bakanlık, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Başkanlık para için yapılacak işler değil. Bu vazifeler, bu görevler büyük fedakârlıklar isteyen görevlerdir. Sevmek, hissetmek lazım. Bende ülke için, millet için Düzce için faydalı işler yapacağıma inanıyorum.

İnsanlar size neden oy vermelidir?

Ben Düzce’nin insanıyım, gençlik yıllarımdan beri bu partimin her kademesinde görev ve sorumluluk almış bir insanım, Düzce’nin sorunlarını biliyorum, Düzce’nin azimli, enerji dolu, heyecanını yitirmemiş, millete memlekete dair dertleri olan genç vekillere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Düzce’de uzun yıllar ticaretle uğraşmamız sebebiyle köyden kasabaya tutunda tüm ilçelere kadar bilinen bir ailenin mensubuyum. Benim ikili ilişkilerde her camia tarafından takdir ve kabul gören bir yapım var. Başarısızlık benim lügatimde yok hiç durmadan azimle kararlı bir şekilde tüm sorunların üstesinden gelmek için mücadele eden bir yapım var. Her daim hizmet odaklı bir yapıya sahibim. Çocukluktan beri kendimi bu şekilde yetiştirdim. Etnik milliyetçiliğe karşıyım, Düzce’de sizin de bildiğiniz gibi birçok milletten insan yaşıyor. Uzun yıllardır bu coğrafyayı birlikte paylaşıyoruz. Birbirimizden kız almışız kız vermişiz. Bu sebeple etnik milliyetçiliğe dayanan bir algım yok, her kesimden insanla iletişime geçebilirim. İlçelerde dostlarımız çok ve ilçelere de faydamız olacağına inanıyorum. Teşkilatımıza yeni bir can, yeni bir heyecan katacağım kanaatindeyim. Her şeyden önce gençliğin şahsıma güveni tam olduğuna inanıyorum. Benden yaşça büyük insanların beni sevdiğine ve güvendiğine de inanıyorum.

Düzce milletvekillerinin gerekli aşamalarda Düzce’ye hizmet konusunda bazı nimetleri kullanamadığı gibi kamuoyu tarafından bir algı var. Sizce bu doğru mudur?

5 YILDA 15 YILLIK HİZMET YAPACAĞIM

Partimizin 16 yıllık iktidarlık döneminde birçok hizmet Düzce’ye getirildi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projelerin yapılmadığını söylersek emeği geçenlere haksızlık yapmış oluruz. Böylesi bir söylem bize de yakışmaz. Ben sizin sorduğunuz soruya “ her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” şeklinde cevap vermek istiyorum. Bizler üstlendiğimiz görevi laiki ile 5 yılda 15 yıllık hizmet yapma gayreti içinde olarak çalışacağım. 2002 yılından bugüne 30 yılda yapılması gereken işlerin 10 senede yapıldığına inanıyorum. İnsanlarımızın bunun kıymetini iyi bilmesi gerekiyor. İnsan her zaman bir fazlası olsun diye düşünür. Şahsıma bu görev verilirse ben inanıyorum ki kendi işimden daha çok bu işlerin peşine düşeceğim.

İstişare sizin için ne ifade ediyor? Ayrıca bu yola çıkmada istişare ettiğiniz kimselerle nereye kadar istişare etmeye devam edeceksiniz?

İSTİŞARE YAPACAĞIZ AMA…

İstişare bizim kültürümüzde Peygamber Efendimizden gelen bir olgudur. Biz buna büyük önem veriyoruz. Aile şirketimizi yönetirken de bu olgu üzerinde yoğunlaştık. Liderlik vasfımızın olmasından dolayı çevremizdeki insanların düşüncüleri aldıktan sonra son kararı biz verdik. Fikir önemlidir, dinlemeyi bileceksiniz. Kendinize güveniyorsanız, kendinizin son kararı vermeniz gerektiğini düşünüyorum.

Adaylık aşamasında değerli büyüklerimiz oldu. Onların fikirlerini önemsedik. Son nefesimize kadar istişareye açığız. İstişare eden pişman olmaz düsturu ile hareket ediyoruz. Bu konuda samimi bir çalışma ekibimiz var bundan sonraki çalışmalarımız da da istişareyi bırakmayacağız.

Kendinizi Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine koysanız ve adayların belirlenme konusunda kararı siz verseydiniz hangi kriterleri esas alırdınız?

VEKİLDEN ZİYADE HASBİLİK LAZIM..

Sayın Cumhurbaşkanımız adayların belirlenmesinde elbetteki en doğru kararı verecektir, sizde biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımızın yanında çok ciddi olarak çalışan yol arkadaşları var onlar bu konuda gerekli çalışmaları en güzel şekilde yapacaklardır bunda hiçbir şüphem yok.

Tabi vekillikte birçok kriter sıralanabilir ama bence en önemli noktalardan birisi gönül adamı olmak, hasbi olması gerekir vekil olacak kişinin. Liyakat ayrı bir önem taşıyor, emaneti ehil olana ve emin olana vermek. Vekil üzerine aldığı bu sorumluluğun anlamının ne olduğunu bilmeli, bu yükün ağırlığını omuzlarında hissetmeli, yoksa vekillik öyle şan şöhret makam mevki için yapılacak bir şey değildir. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ile siyaset yapmak herkese nasip olmaz, sessiz yığınların sesi olmak, mazlum coğrafyanın sesi olmak öyle kolay şeyler değil. Bu nedenle vekil bilinçli şuurlu olacak.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor her gün başka bir saldırı var 15 Temmuzu yaşadık şimdi ekonomik olarak saldırıyorlar bu yüzden sabırla, inançla bu aziz milletimizin desteği ile bütün bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

İsa Şengüloğlu’nun sabah uykudan uyandıktan gece yatana kadar günü nasıl geçer? Nasıl bir yaşam tarzı vardır?

UYUŞUKLUĞU, TEMBELLİĞİ HİÇ SEVMEM

İsa Şengüloğlu sabah kalkar evinden eşiyle çoluk çocuğuyla helalleşerek çıkar, işletmesinin başına gelir, bismillah der dükkânını açar ve güne başlar. Günlük hayatın akışı içinde dostlarımız ziyaretimize gelir, namaz vakitlerinde mümkün mertebe vakitli namazımızı kılarız. Cemaatle namaz kılmaya özen gösteririz. Dükkânımızı akşamları yine bismillah ile kapatır evimize gideriz. Yemeğimizi yer, namaza çıkarız. Namazdan sonra da dostlarla birlikte istişare yaparız. Çocukluğumuzdan beri cemiyetçi, cemaatçi bir yapımız var. Ben uyuşukluğu, tembelliği hiç sevmiyorum. Başarmanın sırrını ısrarla istemek olduğunu görüyorum.

Ben 1996-1997 İmam Hatip mezunuyum. 11 yaşından beri dükkânımızda yetişen bir çocuk oldum. Kur’an Kurslarında okudum. Okul bittikten sonra iş yerimizde çeşitli aşamalarda çalıştım. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük esasına göre yer aldım. Askere gidip geldim. 2002 yılından beri de aile şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. 2002 yılında da Ak Partimizin Gençlik Kollunun kurucu üyesiyim. 4 yılda İl Gençlik Kollarının Başkan Yardımcılığını yaptım. 2006-2009 yılları arasında Ak Partinin Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, 3 yılda başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2009-2014 yılları arası Düzce Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildim. Ayrıca partimizin birçok kademesinde gönül esaslı olarak çalıştım. 2015-2017 yılları arasında da Ak Partinin İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. 2010 yılında MÜSİAD’ın kurucu üyelerindenim. 4 yıl teşkilat başkanlığı yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarının işleyişini ve teşkilat şemasını iyi bilirim.

DÜSİAD, MÜSİAD ve AK Parti. Sizce bunlar arasında bir tezat var mıdır? Sizde bunların karşılığı nedir?

MASAYA YUMRUĞUMU VURDUM

Bizim yetiştiğimiz, geldiğimiz camia bellidir Sadullah bey, benim ailem ve sosyal çevrem İsmailağa Camiasına yakındır. İş adamı olarak farklı derneklere üyeliklerimiz olmuştur. Fakat biz milletimize devletimize, hainlik yapan hiçbir oluşumun içinde bugüne kadar olmadık bundan sonrada olmayız evelallah. Devletimiz bu konuda beyanat verdikten sonra bu dernekten ilk üyeliğini sildiren kişilerden biriside benim. Bizim devlete kafa tutacak, topluma kötü niyet besleyecek insanlarla işimiz olmaz, olamaz. Devlete başkaldıranların yanında olmadık, abdestimizden şüphemiz yok. Bizim bu topraklardan başka bir vatanımızda yok gidecek yerimizde yok. Devleti ebed müddet düsturuyla hareket ediyoruz. Bu sebeple az öncede söyledim geçmişimizle ilgili sıkıntı duyacağımız bir durum söz konusu değildir. İsa Şengüloğlu her zaman milletinin devletinin yanındadır. Bu aziz milletinde hizmetkârıdır.

EN SEVDİĞİNİZ KELİME NEDİR?

Nasılsın

NEFRET ETTİĞİNİZ KELİME NEDİR?

Çok kötü

SİZİ NE HEYECANLANDIRIR?

Yapılan hizmetler

HEYECANINIZI NE ÖLDÜRÜR?

Başarısızlık

EN SEVDİĞİNİZ SES NEDİR?

Bülbül sesi

EN NEFRET ETTİĞİNİZ SES NEDİR?

Merkep sesi

HANGİ MESLEĞİ YAPMAK İSTEMEZSİNİZ?

Kasaplık

HANGİ DOĞAL YETENEĞE SAHİP OLMAK İSTERDİNİZ?

İyi bir ahşap ustası

KENDİNİZ OLMASAYDINIZ KİM OLURDUNUZ?

Yine kendimiz olurduk

NEREDEYAŞAMAK İSTERDİNİZ?

Mevcut yaşadığım yer

EN ÖNEMLİ KUSURUNUZ NEDİR?

Zaman zaman saman alevi gibi parlamalarım olur

SİZE EN FAZLA KEYİF VEREN KÖTÜ HUYUNUZ HANGİSİDİR?

İyi hesap yaparım

KAHRAMANIZ KİMDİR?

Recep Tayyip Erdoğan

EN ÇOK KULLANDIĞINIZ KÜFÜR?

Küfür etmeyi pek sevmem

ŞUANDAKİ RUH HALİNİZ NASIL?

Çok güzel

HAYAT FELSEFENİZİ HANGİ SLOGAN ÖZETLER

Başarı ve devamlılık

MUTLULUK RÜYANIZ NEDİR?

Peygamber Efendimizi görme arzusu

SİZCE MUTSUZLUĞUN TANIMI NEDİR?

İnsan faydalı olmuyorsa, içinden gelen bir iman yoksa mutlu değildir.

NASIL UYUMAK İSTERDİNİZ?

İmanlı

CENNETE GİDERSENİZ ALLAH’IN SİZE NE SÖYLEMESİNİ İSTERDİNİZ?

Ey kulum Hoşgeldin

Son Güncelleme: 11.05.2018 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.