DÜZCE’YE YAKIŞMIYOR

Düzce’nin şehir merkezinden geçen Asar Deresi ile ilgili olarak vatandaşlar görüş verdiler. Asar deresinin temizlenmesi için çalışma başlatılmasını isteyen vatandaşlar, derenin etrafından sosyal olarak zaman geçirilebilecek alanlar yapılmasını talep ettiler.

DÜZCE’YE YAKIŞMIYOR

Düzce’nin şehir merkezinden geçen Asar Deresi ile ilgili olarak vatandaşlar görüş verdiler. Asar deresinin temizlenmesi için çalışma başlatılmasını isteyen vatandaşlar, derenin etrafından sosyal olarak zaman geçirilebilecek alanlar yapılmasını talep ettiler.

06 Haziran 2018 Çarşamba 15:11
DÜZCE’YE YAKIŞMIYOR

Asar Deresi Devlet Su İşleri ve Düzce Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak temizleniyor ancak vatandaşlara göre yapılan temizlik çalışmaları yeterli değil.

Derenin içinin temizlenmesi, etrafını insanların keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar ile zenginleştirilmesi yönünde taleplerde bulunan vatandaşlar, yetkilileri konu ile ilgili olarak göreve davet ettiler.  

RAMAZAN YALÇIN:

Asar Deresinin görünümü kötü durumda olmasından dolayı rahatsız oluyoruz. Buranın Düzce halkına kazandırılması gerekiyor. Geçmişte burası açılmıştı ancak amacı dışında kullanılmaya başlanmıştı. Diğer illerde bu tarz derelerin etrafı piknik alanı olarak değerlendiriliyor. Gençlerin gezip zaman geçirdikleri yerler oluyor.

“Düzce’ye yakışmıyor”

Burası Düzce’nin tam ortasında yer alıyor. Böyle bir dere olmaz. Buradaki pislik, çöpler görüntüyü kötü hale getiriyor. Köyden gelen, kendi köyünden geçen derelerle kıyaslamaya kalkanlara göre burası güzel ancak bizler il il geziyoruz.  Burası Düzce’ye yakışmıyor.

Diğer illerde bu tarz derelerin etrafında oturma yerleri oluyor, parklar oluyor, derenin etrafı insanlarla dolu oluyor. Burası Düzce’nin tam ortası ancak görünün hiç yakışmıyor. Benim siyasetle işim olmaz. Vatandaş olarak Düzce’nin Bolu ve Adapazarı’nda 50 yıl geride olduğunu düşünüyorum. Düzce’ye kim gelirse gelsin çalışmayacağına inanıyorum.

İLKER BURHAN:

Asar Deresinin görünüşü berbat durumda. Şehrin göbeğinden geçiyor bu dere ve etrafı, içi tertemiz olması gerekiyor. Etrafından yürüyüş yollarının olması da gerekiyor. Bizler bunların örneklerini diğer illerde görebiliyoruz.  Belediye burası ile hiç ilgilenmiyor desek yeridir.

“Temizlik yapılması gerekiyor”

Öncelikle buranın taban kısmında biriken kum, toprak ve çamurun temizlenmesi gerekiyor. Bentler konularak suyun daha yayvan akması sağlanmalı, Eskişehir, Kırıkkale gibi yerlerde bunların örnekleri var. Değerlendirilmesi gereken yerler buralar. Nasıl yapıldığına dair gidilip analiz edilmeli, bilgiler alınmalıdır.

“Kötü ve güzel yerler insanların imajını oluşturuyor”

Bu tür gelişmeler bir ilin vizyonudur. Dışarıdan gelen insanlar buralara baktığında o şehre karşı imajı değişiyor. Eskiden Düzce denildiği zaman silahların konuşulduğu bir yerdi. Bunların önüne geçildi şimdi ancak Düzce’nin güzel şeylerle anılması gerekiyor. Eskişehir Porsuk Çayı denildiği zaman insanlar orayı gezip, görmek istiyor. Aynı şeyi burada yaparsanız insanların Düzce’ye karşı izlenimin değişmesi demektir. Buraya gelen insanların Düzce esnafına para kazandıracağı anlamına geliyor.

HASAN DEMİRTAŞ

Asar Deresinin durumunu görüyorsunuz. Etrafının öncelikle temizlenmesi gerekiyor. Derenin iki tarafında büyüyen otların biçilmesi, derenin içinde biriken çamurların temizlenerek göze güzel bir şekilde hitap etmesi sağlanmalıdır.  

“Halkın zaman geçirmesi sağlanmalı”

Temizlenmesi halinde buranın daha da hareketlenmesi adına derenin etrafına kafeler yapılabilir. Yürüyüş yolları, halkın zaman geçirebileceği, oturabileceği sosyal alanların yapılması iyi olur.

İSMAİL ERZURUM:

Ben burada esnaflık yapıyorum. Her sene bu zamanlar derenin içi ve etrafı bu hale geliyor. Derenin içinin ve etrafının temizlenmesine biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Temizlik çalışmalarını daha sık yapılması uygun olur. Derenin içinde çamurlar, yosunlar, büyüyen otlar görünüm açısından hiç hoş değil temizlenmesi gerekiyor.

“Eski haline göre çok güzel oldu”

Önceden Asar Deresinin çevresinde yer alan alanı otopark olarak kullanıyorlardı. Şimdi yeşil alan haline getirdiler ve gayet güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Daha önceden derenin içine gemi koymuşlardı oda selden dolayı gitti. Derenin etrafına kafe tarzı yapıların yapılması sağlanabilir.

Son Güncelleme: 06.06.2018 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.