SEÇİMİN HİKAYESİ DE HEYECANI DA YOK

Türkiye tarihi seçimini yaşarken Düzce’de başta iktidar partisi olmak üzere seçimin heyecanı olmadığı gibi hikayesi de yok.

SEÇİMİN HİKAYESİ DE HEYECANI DA YOK

Türkiye tarihi seçimini yaşarken Düzce’de başta iktidar partisi olmak üzere seçimin heyecanı olmadığı gibi hikayesi de yok.

07 Haziran 2018 Perşembe 10:04
SEÇİMİN HİKAYESİ DE HEYECANI DA YOK

AK PARTİDE HEYACAN YOK.

 Her seçimin bir hikayesi varken sıradışı bir gündemle seçime giden Ülkemizde seçim hikayesiz ve heyecansız başladı. On altı yıldır seçimlerde heyecan ve coşkunun yaşandığı ak partide bu seçimde heyecan olmaması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle aday tanıtım toplantısı ve gezilerinde kalabalıklarla gezen ak partililer bu seçimde görevliler haricinde sahada görülmemeye başlandı. Önceki seçimlerde aday olamayan aday adayları vekil adaylarıyla seçim çalışmasına katılırken bu seçimlerde Ali Dilber, Metin Kaşıkoğlu, İsa Şengül oğlu ve Akçakoca’dan Esvet Sarıoğlu’ndan başka sahalara fiili olarak inen aday adayı olmadı. Bakan Faruk Özlünün gayreti ve işi sıkı tutması ile Ak partinin son haftada oluşan boşluğu doldurarak 3-0 hedefine doğru çalışması bekleniyor.

CHP KONUMUNU KULLANAMAZ HALE GELDİ.

 Geçen seçime göre bu seçimlere büyük umutla giren Chp partideki istifaların kamuoyuna yansımasından sonra seçim tarihi yaklaştıkça gündemdeki yerini sahadaki etkisini sürdüremiyor. Milletvekili adaylığı için partiden istifa edip listeye giremeyen Zekeriya Tozanın ardından istifa eden il başkanı ve yönetimi partinin vekilliğe yaklaştığı bu seçimde domino etkisi yaparak 37 bin oy alan Zafer Teberin umutlarını köreltmeye başladı. İl günlerde kesin seçilecek gözüyle bakılan Teberin seçim günü yaklaştıkça zor günlere davetiye çıkaran gelişmeler yaşamasına sebep oldu. İkinci sıradaki İlknur Başak Tütüncü ile tabanda oy arayan CHP 3. Sıra adayı emekli büyükelçi Hasan Öktem ile seçmenden oy beklerken partideki istifalarla toparlanmak için çaba sarf ediyor.

YILMAZ RÜZGARI ARKASINA ALDI.

Mhp nin en zor günlerinde davasına ve partisine sahip çıkan Mhp nin 1. Sıra adayı Eczacı Ümit Yılmaz “ Oylar Cumhurbaşkanlığında Reise Milletvekilliğinde MHP ye” rüzgarı ile esmeye başladı. Yelkenlerini rüzgarla şişiren Yılmazın en büyük avantajı çeyrek asırlık Düzce’deki sağlık sektöründeki gördüğü kabul ve Akçakocalı tek aday olması. Bayram sonu milletvekili listesine giremeyen Ömer Küçük ün de seçim çalışmalarına katılıp Yılmaz için oy isteyecek olması MHP yi Düzce’de vekil çıkarmada iddialı konuma getiriyor. Ak partiye kırılan ve tepkili olan seçmenin gideceği en yakın adres olarak gösterilen Mhp 2019 za ramak kala bir milletvekili çıkarmak için sessizce hedefe doğru ilerliyor. Özellikle Ak parti 2. Sıra milletvekili adayı Keşirin “Fetö ağzı” söylemleri Mhp li aday Yılmaza ciddi ivme kazandırdı.

ZAMAN HESAP  KİTAP ZAMANI DEĞİL.

Dedik ye seçimlerin bir hikâyesi olur diye. Bu seçimin hikayesi yok. Heyecanı da yok.

Ama seçimlerde neler neler yokki.

Balkan savaşlarında Enver Paşa savaşı kaybetsin de ne olursa olsun misali hesaplaşma var.

Ben varsam partide davada kutsallık var asalet var mantığı iktidarı ile muhalefeti ile her siyasi görüşte hakim olan bir hesaplaşma.

Kurt ağacı içten yer misali ağacın kurtları sahalarında alanlarında ağacı yemeye başladı.

Ak partide kaç yıldır eleştirilen istenmeyen o olursa oy vermem Denilen Fevai Arslan listeye girmeyince kör ölüce badem gözlü olur misali” Keşke Listede Fevai Arslan olsaydı” şeklinde anılmaya başlandı.

Ulaşılamıyor görüşülemiyor şimdi zaman hesap zamanı denilen il Başkanı Hikmet Keskinle hesaplaşmak için seçimi fırsat bilen ak partililer 24 haziranda elmi yaman belmi yaman hesaplarını yapmaya başlamışlar.

Görevden alınan Belediye başkanı Mehmet Keleşe yakın cemaatte seçimlerde hesap için 24 haziranı bekler olmuş.

Davulla zurna ile partisinden aday adayı olan milletvekili aday adayları küfürlü kafirli söylemlerle partisine oy vermeyeceklerini kulislerde dillendirmeye başlamışlar.

Parti yönetiminde bulunan beklentileri ve hesapları tutmayan bazı yöneticiler de gerekli ve yeterli oy çıkmaması durumunda teşkilat üzerinde yeniden bir değerlendirme yapılacağı umuduyla ağacı kemiren kurt misali kemirmeye başlamışlar.

Ama aleni bir söylem eylem yok. Nasrettin Hocanın ıslıkla Merkep araması misali  seçim çalışmalarında dahil oluyorlar.

Mesele öyle boyuta gelmiş ki ak partili bir aday adayının veya yöneticinin bir eksiğini bir zafiyetini muhalefet değil parti içindeki dava arkadaşları yol arkadaşları enforme ediyor.

Reis aşğı görünenlerin çoğu platonik bir aşkla aşklarını tazeliyor.

Böyle dost varken düşmana gerek yok misali Şeytanı kulağa ezan okutturacak muhalefete rahmet okutturacak bir hal içine girmişler.

İlçe başkanlarından belediye başkanlarına parti yönetiminden il genel meclis üyelerine kadar son günde bir değişim olmaz toparlanma yaşanmazsa ak partinin Düzce’de ki üç sıfır rüyası kabusa dönüşebilir.

CHP VE MHP HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR.

Seçimlerin en sürpriz partisi olabilecek iyi partini eski il başkanı şimdiki 1.sıra milletvekili adayı Ercan Katırcıoğlu vekil sıralaması ve istifa sürecinde bir çuval inciri berbat ederek şarjördeki mermisi bitmiş bir asker gibi dolanıp duruyor.

CHP nin Tozanla başlayan istifa depreminden sonra il yönetimiyle birlikte istifa depreminin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kafkas kökenli oylar ve tepki oyları ile sahada çalışan Zafer Teber bu depremin yıkıntılarından inşa etmeye çalıştığı binanın enkazını kaldıramadı.

Tozanın depreminin etkisinin altında ak partide olduğu gibi parti içi

Seçimin sessiz çoğunluğun sesi olarak nitelendirilen MHP iyi patiye gidecek oyları Katırcıoğlu’nun manevrası ile bünyesinde tutmayı başardı. Ümit Yılmazı 23 yıldır Düzce’deki esnaflığı, Akçakoca olması ve Ak partideki tepkinin talibi olmasıyla seçimin sürpriz gelişmesine yaşayacak algısını güçlendirdi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Başkanı Dergah Akçanın halka dokunamayan yapılarından en büyük kazancı Yılmaz alacağı bekleniyor. Yörük malı ile kurban kesip yörük ahalisine dokunamayan Akçakoca tabanında Mhp tarihi bir oy bekliyor.Hem adayı Akçakocalı olması Ak partiden Akçakocalı Aday adaylarının sahalardan çekilmesi egosu Yılmazın değirmenine su taşıyor.

ETKİSİZ YETKİSİZ BERTEKETSİZ

Etkili kişinin yetkisizliği, yetkili kişinin etiksizliği vardır orada iş bereketsizliği derler.

Özellikle ak partide egoları tavan yapmış ben böyle derim böyle olur zihniyeti tam bir kargaşa havasına yo açmış görünüyor.

Kasap et koyun can derdine düşmüş.

Nimetin kıymetini bileyeni kölelik beklermiş.

Cumhuriyet tarihinde ikici kez bakan gören Dr Faruk Özlü nün nimetinden bihaber olanlar köleliğe talip olurlar.

Vekil olmak Düzce’de siyaset yapmak için yıllarca Bakan Özlü kadar seçimlere ehemmiyet vermeyenler egolarının kurbanı olurlar. Benim kim olduğumu bilecekler etkimi yetkimi hissedecekler egosu ne ego sahibine nede Düzce’ye fayda sağlamaz.

Genç dinamik bi o kadarda samimi olan Ak Parti üçüncü sıra adayı Numan Çabuk bakan kadar seçimlerde tutmadı el girilmedik mekan bırakmamasıya çalışıyor.

Eğer bu hava değiştirilmez hattı müdafa değil sathı müdafa derdiyle dertlenmeyen Ak parti Düzce’de büyük sürpriz ve sürprizlere hazır olsun.

Önceki seçimlerde MHP ve CHP nin adayları Dünya lideri Recep Tayyip yarışıyordu.

Şimdi Fahri Çakırla, Ayşe Keşirle ve Numan Çabukla yarışıyor.

Tüm mesele ve ayrıntı burda gizli zaten.

Selam ve dua ile kalın.

Son Güncelleme: 07.06.2018 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84