Kırtasiyede Fiyatlar İç Açıcı Değil

Yeni bir eğitim öğretim yılı daha başlıyor. Öğrenciler yeni dönemde ihtiyacı olan ürünleri temin etmeye başladı. Peki kırtasiye raflarında aileleri ne bekliyor? Dolar fiyatlara ne kadar etki etti. Cevabı haberimizde…

Kırtasiyede Fiyatlar İç Açıcı Değil

Yeni bir eğitim öğretim yılı daha başlıyor. Öğrenciler yeni dönemde ihtiyacı olan ürünleri temin etmeye başladı. Peki kırtasiye raflarında aileleri ne bekliyor? Dolar fiyatlara ne kadar etki etti. Cevabı haberimizde…

15 Eylül 2018 Cumartesi 18:01
Kırtasiyede Fiyatlar İç Açıcı Değil

Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri ve öğrencileri okul heyecanı kapladı. Hafiften bazı ihtiyaçlarını karşılamaya başlayan aileler kırtasiyelere ve kırtasiye ürünleri satan yerlere gidiyor. Okul alışverişinde aileleri bekleyen en önemli sürpriz ise dolardan kaynaklı artan fiyatlar oldu.

Satışların durumunu yorumlayan Düzce Esnaflarından Ahmet Sümer: “Şu an pek bir yoğunluk olduğunu söyleyemeyiz. Gelip alış-verişlerini yapıyorlar. Memnun bir şekilde alışverişlerini yapıyorlar. Sonunda fiyatları görünce de kızıyorlar tabi ki” ifadelerini kullandı.

Fiyatlarda yaşanan değişikliğe açıklık getiren Sümer konuşmasına şöyle devam etti: “Ekonomik sebeplerle herkes bir fiyat artışına gitti. Geçen sene ile kıyaslarsak, bütün ürünlerde ortalama %30 ve %50 arası bir zam mevcut”

Geçen sene ile bu sene arasındaki alım gücünde yaşanan değişikliği dile getiren Ahmet Sümer: “Tabi insanlar boldan bola alamıyor. 3 tane kalem alacaksa 1 tane alıyor. Kasada ücret fazla çıkınca bazı ürünleri geri bırakıyor. Tabi bunları mecbur alıyorlar ama insanların ekonomisi zayıf durumda” şeklinde konuştu.

Kırtasiye alışverişine gelen bir ailenin cebinden çıkacak tutarı da dile getiren Sümer: “Bir öğrencinin A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarını karşılaması için 200-250 ₺ gözden çıkartması gerekiyor. Çanta alırsa 300₺’yi buluyor. Ortalama 200₺ ve 300₺ civarlarında bir ücret ödemeleri gerekiyor” dedi

Çocukların zararlı ürünlerden korunması için yapılması gerekenlere de açıklık getiren Ahmet Sümer marka alınması gerektiğine vurgu yaptı. Sümer: “Artık piyasadaki ürünlerin %90’ı CE sertifikası, TSE damgası olmadan çıkmıyor. Merdiven altı ürünlerde bazen barkod bile olmaz. Alışverişte markalara dikkat edin. Bildiğiniz, güvendiğiniz markaları tercih edin. Kesinlikle marka alın. Merdiven altı ürünleri kendi evladımıza veremeyeceğimiz gibi raflara da koymuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırtasiyecilerin genel olarak yaşadıkları sıkıntıya değinen Sümer adalet istediğini dile getirdi. Okul zamanı gelince herkesin kırtasiye ürünü satmasından sakınan Ahmet Sümer sözlerine şu şekilde devam etti “Biz kırtasiyeciler olarak adalet istiyoruz. Okulların açılma zamanı gelince; şekercisi, balıkçısı, marketi, yani önüne gelen kırtasiye ürünleri satıyor. Bu adaletten yoksun bir durumdur. Devlet buna dikkat etmelidir. Küçük esnafı büyük marketlere ezdirmemelidir. Bu esnaf dükkanını kapatırsa sokağa işsiz kazandırılmış olur. İnsanlarda ucuzdur şeklinde bir algı da var. İnsanlar evden çıkarken orada ucuzdur diye gidiyor. Aslında kırtasiyeler onlarla yarışabilmek için daha ucuza satıyor.”

Son Güncelleme: 15.09.2018 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okan Yıldırım 2020-01-19 19:02:17

Adamı tanıımıyorum ama halkın bütün dile getiremediklerini tek bir röportajla açıklamış HELAL OLSUN...