Cumayeri'de Yeniden Keleş Sesleri

Türkiye mart ayında yeniden sandığa gidecek. Seçim çalışmalarından önce başlayan aday merakı tüm heyecanı ile devam ediyor. Geçen seçimlerin aksine adaya göre oy kullanacaklarını belirten vatandaşlar eski Başkan Yakup Keleş’i yeniden makamda görmek istediğini dile getiriyor.

Cumayeri'de Yeniden Keleş Sesleri

Türkiye mart ayında yeniden sandığa gidecek. Seçim çalışmalarından önce başlayan aday merakı tüm heyecanı ile devam ediyor. Geçen seçimlerin aksine adaya göre oy kullanacaklarını belirten vatandaşlar eski Başkan Yakup Keleş’i yeniden makamda görmek istediğini dile getiriyor.

13 Eylül 2018 Perşembe 15:22
Cumayeri'de Yeniden Keleş Sesleri

2019 yılında gerçekleşecek olan Yerel Seçimler öncesi partilerde kimlerin aday gösterileceği en merak edilen konu. Parti içi sıkıntılar yaşamayan iki parti MHP ve Ak Parti çalışmalarına başladı. İki taraftan da halkın istekleri doğrultusunda karar verileceğine dair söylemler verilmesi üzerine gözler halka çevrilmişti. Malumat İlçelerin nabzını tutmaya Cumayeri ile devam etti. İşte Cumayeri Halkının ideal başkanı…

Belediye Başkanı olacak kişinin özelliklerine değinen Osman Öztürk: “Belediye Başkanları mimar ve mühendis sınıfından olmalıdır. Şehri imar edeceği için bu çok önemlidir. Ya da tahsilli bir kişi olması gerekir” dedi. Cumayeri Halkının seçimlerde gerekli hassaslığı göstermediğini iddia eden Öztürk: “Halk kim güçlüyse ondan yana oy kullanır. Cumayeri, Gölyaka veya diğer kazalar gibi bilinçli bir yer değil. Seçmenin seçmesi gerekir. Ankara’daki adamları boş verip bu kazadaki en iyi adamı seçmeliler. Bu şekilde memleketimiz bir fayda görür” şeklinde konuştu.

CHP Eski İlçe Başkanı Ali Gümüş: “Yakup Keleş iyi çalışmıştı ama bu yönetimde iş yok. Bir şey yaptıklarını görmedik” dedi. Nasıl bir başkan istediği sorusunu yanıtlayan Gümüş: “Bilmiyorum Allah öyle bir şey yarattı mı? Herhangi birini seçebiliriz. Ama bunlar Ak Partili kardeşim, bunlarla işimiz olmaz” sözleri ile esprili bir cevap verdi. MHP’nin şansını da değerlendiren Eski Başkan: “Herkesin bir şansı vardır. Yeter ki iyi çalışsınlar. MHP’de iddialı olabilir” dedi. Oy kullanırken neyi baz aldığını da açıklayan Ali Gümüş: “Ben partiye oy kullanıyorum. Bence herkes de partiye oy kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Özgür Yılmaz Başkan seçilecek kişiden tek beklentisini açıkladı. Yılmaz: “Belediye başkanı olarak çalışan birini isteriz. Halk başka ne istesin. Gelen kişi belediyeyi daha ileri götürmek üzere çabalasın” Mevcut Başkan ile ilgili de değerlendirmede bulunan Özgür Yılmaz: “Görevde bulunduğu sürede birçok konuyu halletmeye çalıştı. Özellikle altyapı üzerinde çok durdu. Yapılabilecek her şeyi yaptı” sözleri ile başkana olan desteğini ifade etti.

Başkandan memnun olduğunu belirten Halil Tütüncü bazı eksikleri olduğunu savundu. Tütüncü: “Belediye Başkanı iyi çalışıyor, hizmet ediyor. Ama bazı çalışmalarda eksikleri var. Örneğin yollara tümsek yapılıyor. Ancak tabela veya işaret koyulmuyor” ifadelerini kullandı. MHP’nin genel seçim performansına değinen Tütüncü: “MHP genel seçimlerde bir başarı göstermedi. Aldığı oy tepki sonucuydu. Fakat fındık bu şekilde belirsiz ilerlerse Ak Parti bir kez daha bir tepki ile karşılaşacaktır” dedi. Seçimlerde partiye göre oy kullanılmasını doğru bulmadığını dile getiren Halil Tütüncü: “Belediye başkanlığında kişiye oy verilmelidir. Aksi takdirde seçime gerek yok. İktidar birini seçip atasın o halde” ifadelerine yer verdi.

Mevcut Başkan’ın eksiksiz olduğunu belirten Özcan Çakır: “Başkanımız kendisine oy veren, vermeyen herkese selam veriyor. Birlikte oturup çay içer. İşimiz düştüğünde halleder. Bize de bu lazım. Diğerleri gibi soğuk davranmıyor. Soru sorunca cevap alabiliyoruz. Başka ne isteyelim. Benim için gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı Tuna’dır” dedi. Seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Çakır: “Kimse bu saatten sonra partiye göre oy kullanmaz. Ben şahsen Ak Parti’ye oy vermem ama Recep Tuna’ya oy veririm. O hangi partiden aday olursa ona oy veririm” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş Eski Başkan Yakup Keleş’i hatırlatan,: “Yakup Keleş felsefe uzmanıydı. Onun konuşup da ikna edemeyeceği kimse yoktu. Cumayeri için en mantıklı aday O’dur. 57 yaşındayım. Doğduğumdan beri buradayım. Yakup Keleş gibi bir tane adam görmedim. Yıllarca yapılamayan işleri neticelendirmişti” sözlerini kullandı. Mevcut başkan ile ilgili de düşüncelerini paylaşan vatandaş: “Bu başkan benim çocukluk arkadaşım ama ne yazık ki zayıf kaldı. Dere ıslah çalışması hâlâ yapılmadı. Projesi çizilmiş. Bütün hazırlıklar yapılmış. Bir çalışma öremiyoruz. İlla ki bir afet mi olması lazım. Yeni bir belediye binası yapıldı. Altı iş merkezi olarak planlandı. Hiçbir işlevi olmayan bir bina ortaya çıktı. Önemli olan ileriyi düşünerek yapmak”  şeklinde konuştu. MHP’nin şansına da değinen vatandaş: “İyi bir aday çıkartırsa MHP’nin bir şansı olur. Yerel seçimde aday gözetilir. Geçen seçim MHP’ye oy verdik. Yine verebiliriz” ifadelerini kullandı.

Başkandan memnun olmadığını dile getiren Gökhan Sümer: “Dereyi falan şekillendirdiler. Bir köprü yaptılar. Köprü yoldan 1 metre yukarıda kaldı. Düzeltme de düzeltemediler. Millet karşıdan karşıya geçemiyor. Bir de ot sardı etrafını. Amazon’da öyle ot yetişmez. Kimse de o otları temizlemedi. Altyapı çalışması yaptılar. Üzerinden aylar geçti hâlâ yol yapılmadı. Belediye hiçbir şeyle ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı. Seçime yol verecek hamleyi açıklayan Sümer: “Cumayeri’nin Yakup Keleş’e ihtiyacı var. Başka birisine gerek yok. Eğer ki Ak Parti’den girerse Ak Parti kazanır. MHP’den girerse MHP kazanır. CHP’den bile girse CHP kazanır. Keleş’in yaptıklarının üstüne hiçbir şey koyulmadı” şeklinde konuştu.

Başkan Tuna’yı değerlendiren Aydın Mil: “Başkandan tabi ki memnunuz. Altyapı, arıtma sistemi, doğalgaz, park ve daha bir sürü şey yaptı” sözleri ile memnuniyetini ifade etti. Yerel seçimlerde MHP’nin şansı olmadığını savunan Mil: “MHP Cumayeri’nde ancak Ak Parti’ye destek olabilir. Başkan çıkartabilmesi için Ak Parti’nin aday çıkartmaması lazım. Ya da Recep Tuna’nın MHP’den girmesi lazım” şeklinde konuştu.

Mevcut başkanı iyi bulduğunu belirten Mustafa Çolak: “Halk ile iyi ilişkileri var. Bunun yanında hizmette de iyi bir grafik sergiledi” şeklinde konuştu. Seçim değerlendirmesinde bulunan Çolak “Ben MHP’liyim. Daha önce Gümüşova’da bir başkan çıkartmıştık. Başarılı bir yönetim sergilemişti. Cumayeri’nde 3 dönemdir Ak Parti kazanıyor. İçlerinde en iyisi bu başkan. MHP çok güçlü bir aday çıkartmadıkça kazanması zor” dedi.

Aydın Gören Cumayeri’nin etnik yapısına değindi. Seçmenin oy kullanma alışkanlığına değinen Gören: “Burası ufak bir yer. Hepsi bizim arkadaşımız. İsim vermeye gerek yok. Bu işi kim daha iyi yapabilecekse o gelsin. Büyük şehirlerin aksine burada insanlar oy kullanırken adayın iyi başkanlık yapacağına inanmasa da oy verebiliyor” sözlerini kullandı. MHP’nin seçim şansına da değinen Aydın Gören: “Eğri oturup doğru konuşmak lazım. İktidar ile ittifak içinde olduğu için bir şansı olabilir. Çıkartacağı aday sonucunda bir şansı olur. Ufak yerlerde partiye bakılmaz. Aday olan kişiye oy kullanılır. Ama iktidar partisinden başkan seçilirse hükümetten destek alabilir” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 13.09.2018 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.