AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ…

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bayram öncesinde cadde üzerine açılan seyyar tezgahlar ve sosyete pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ…

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bayram öncesinde cadde üzerine açılan seyyar tezgahlar ve sosyete pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

01 Haziran 2018 Cuma 10:31
AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ…

Bayram önceleri Düzce’nin cadde ve sokaklarının seyyar satıcılar ile dolması kiralarını ve vergilerini veren esnaflar tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Düzce Belediyesi, DESOB ve Seyyar Pazarcılar Odası arasında bir protokol imzalanması adına görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler sonrasında esnafların geçmiş dönemlerde yaşadıkları sorunların çözülmesi amaçlanıyor.  

Krempark AVM’nin arkasında yer alan bir arazide seyyar satıcılarının toplanması amaçlanıyor. Şehir merkezine seyyar sayıcıların girmesini önlemek için yapılan görüşmelerin uyum içerisinde devam ettiğini belirten DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce’de Ramazan Bayramı’nda dışarından seyyar satıcı sokmaya kalkılırsa sorumlusunu gün ışığına çıkararak şehir meydanının da döveceğini söyledi.

Kayıkçı, “ Düzce’nin ayarı ile oynamaya çalışıyorlar. Bizler seyyar pazarcılar olarak Düzce’nin nimetleri de külfetleri de burada kalmasını istiyoruz. Sosyete pazarı ile ilgili olarak Düzce’de girişimler yapıldı ancak bizler buna müsaade etmedik. Eski Acil karşısında bir alışveriş merkezinin üst katında sosyete pazarı kurmak için çaba sarf ettiler. Ruhsat çıkmıyor gerekçesi ile beklemede olduklarını söylüyorlar ancak ben olayın daha derinine ulaştım. Sıkıntı ruhsat değil, Düzce’nin ayarı ile oynanmak isteniyor. Bunu da seyyar pazarcılar yoluyla oynamak istiyorlar.

Düzce Belediyesi ile Seyyar Satıcılar Odası arasında Bayram öncesinde seyyar satıcılar için AVM’nin arkasında bulunan boş alanın ile ilgili görüşmeler devam ediyor. 10 gün süre ile açık kalmasını talep ettik. Seyyar satıcılarda böylelikle Bayramın nimetlerinden, bereketinden yararlanması sağlanacak. Bizler belediyeden istediğimiz alan seyyar satıcılara tahsis edilirse merkezde seyyar satıcılar olmayacak. Bizler bizim paramızı yabancı plakalı araçlarla Düzce’ye gelenlere kaptırmak istemiyoruz.

Belediye ile uyum içinde çalışıyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz, zor durumdayız. Eğer dışardan seyyar satıcılar Düzce’ye sokulmak istenirse babamın oğlu olsa meydanda döveceğim. Bunun nedeni de ekmek kavgasıdır. Çarşı meydanlarında seyyar satıcılar tezgah açamayacaklar” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.06.2018 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.