DÜŞSAD BİR İLKE İMZA ATACAK!

Başkanlığını Düzce'nin emektar eğitimcilerinden olan ve şiir tutkusu ile tanınan Abdullah Çelebioğlu'nun yaptığı Düzce Şairler ve Sanatkârlar Derneği (DÜŞSAD) Düzce'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Dernek tarafından çıkarılacak 'Düzce’de Şiir' isimli kitap için tüm halka şiirleri ile katılım çağrısı yapıldı.

DÜŞSAD BİR İLKE İMZA ATACAK!

Başkanlığını Düzce'nin emektar eğitimcilerinden olan ve şiir tutkusu ile tanınan Abdullah Çelebioğlu'nun yaptığı Düzce Şairler ve Sanatkârlar Derneği (DÜŞSAD) Düzce'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Dernek tarafından çıkarılacak 'Düzce’de Şiir' isimli kitap için tüm halka şiirleri ile katılım çağrısı yapıldı.

07 Ocak 2019 Pazartesi 18:04
DÜŞSAD BİR İLKE İMZA ATACAK!

Branşı Sosyal Bilimler Öğretmenliği olan ve tayin dolayısıyla geldiği Düzce'de El Sanatları Eğitim Merkezi'nden Düzce İl Tarım Müdürlüğü'ne Düzce Eğitim Fakültesi'nden Düzce Sağlık Meslek Lisesi ve Düzce Lisesi'ne kadar bir çok kurumda dersler veren Abdullah Çelebioğlu'nun şehre kazandırdığı Düzce Şairler ve Sanatkârlar Derneği (DÜŞSAD) yine önemli bir etkinlik gerçekleştiriyor. Bir çok esere imza attı Ağaç, Birde Bana Sor, Çimen Üstünde, Gençlik Kuşu Bu Şiirin Bir Öyküsü Var, Not Edin...Yazın..., Sen Olmasaydın..., Bu Şiirin Bir Öyküsü Var ve Yağmur... gibi bir çok esere imza atan ve şiir tutkusuyla tanınan Çelebioğlu'nun kurucu başkanlığını üstlendiği dernek tüm Düzceliler'in katılımına açık bir kitap çalışması hayata geçiriyor. 'Düzce’de Şiir' kitabına katkı çağrısı Düzceli ya da Düzce’de yaşamış şairler ile Düzce sevdalısı şiirseverlerin kaleminden çıkan eserlerden oluşacak 'Düzce’de Şiir' adlı antoloji-seçkiler kitabına katılım sağlanması için yazılı bir bilgilendirme yapan Düzce Şairler ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Abdullah Çelebioğlu, Düzce açısından bir ilk olma özelliği taşıyan çalışmanın, Düzce’nin kültür zenginliğine katkı sağlayacağını vurguladı.

Başvuru için son tarih: 31 Ocak Düzce’de Şiir' kitabına tüm halkın ve Düzce sevdalılarının destek olması çağrısı yapan Çelebioğlu, son katılım tarihini 31 Ocak 2019 olarak açıkladı. Katılım şartları 2019 yılının Mayıs ayı içerisinde basılacak olan antoloji-seçkiler kitabına katılım şartlarını ise şöyle sıraladı: 

1- Kitapta her katılımcıya bir sayfası şair öz geçmişi olmakla beraber en çok toplam altı sayfa verilecektir. a ) Gönderilecek şiirlerde kesinlikle küçük harf ve büyük harf , i ü ö ç ğ ş gibi harflerin doğru yazılımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

2- Katılımcımız şiirleriyle birlikte kendisine ait bir resim ve kısa öz geçmişini anlatan bir yazıyı düş[email protected] adresine gönderecektir. Şiirleri ile katılım yapan şairlerimize bilahare katılım bedelinin yatırılabilmesi amacıyla banka hesap numarası bildirilecektir. Katılım ücreti olan 150 TL'yi verilecek hesap numarasına yatıracak olan şairlerimizin katılımı kesinleşmiş olacaktır. (düş[email protected] adresinden gönderi aynı zamanda belge olarak kabul edileceği için önemlidir. Her şiirin ileride doğabilecek telif hakkı şairine mahsustur. Derneğimizin telif hakkı ile ilgisi olmayacaktır.)

3- Derneğimizce oluşturulacak olan “Seçici Kurul” gönderilen şiirlerin kısmen veya tamamen yayınlanması konusunda tam yetkili olacaktır. Şiirlerde gerek şekil-biçim gerekse muhteva zenginliği aranacaktır.) (Gönderilecek şiirler milli, ahlaki kurallara aykırı ve aşırı siyasi içerikli olmayacaktır. Tespit edildiği takdirde seçici kurul tarafından elenecek, şairden başka bir şiir talep edilecektir.)

4- Her katılımcıya 10 kitap verilecektir.

5- Son katılım tarihi 31 Ocak 2019'dur.

6- Kitabımızın basımını müteakip geniş katılımlı tanıtım toplantısı yapılacaktır.

7- Düzce tarihinde bir ilk olacak olan çalışmamıza destek verecek olan kişi, kurum ve kuruluşların isim veya unvanlarına kitabımızda yer verilecek olup tanıtım toplantılarında ilan ve gösterimi yapılarak muhtelif şekillerde onurlandırılacaklardır.

8- Düzce sevdalısı misafir şairler için hususi bir düzenleme yapılacaktır.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.