ŞAHİN’DEN İDDİALARI GÜÇLENDİREN HAMLE

Voleybol Milli Takımı hakkındaki paylaşımı nedeniyle MHP’den ihraç edildikten sonra yoluna bağımsız olarak devam eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini açıkladı. Bu gelişme bir süredir eski partisiyle dirsek temasında olan Şahin’in yeniden AK Parti rozeti takmaya çok yakın olduğu yorumlarına neden oldu.

ŞAHİN’DEN İDDİALARI GÜÇLENDİREN HAMLE

Voleybol Milli Takımı hakkındaki paylaşımı nedeniyle MHP’den ihraç edildikten sonra yoluna bağımsız olarak devam eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini açıkladı. Bu gelişme bir süredir eski partisiyle dirsek temasında olan Şahin’in yeniden AK Parti rozeti takmaya çok yakın olduğu yorumlarına neden oldu.

24 Haziran 2021 Perşembe 15:26
ŞAHİN’DEN İDDİALARI GÜÇLENDİREN HAMLE

Düzce ve Kaynaşlı siyasetinin önemli simalarından olan ve şu anda Kaynaşlı Belediye Başkanlığı görevini yönelten Birol Şahin’in yeniden AK Parti saflarına katılacağı iddiaları güçlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş sürecinde Kaynaşlı’nın kurucu ilçe başkanı olan Şahin’in yeri geldiğinde kendi partisinin bakanlarını bile eleştirmekten çekinmeyen dobralığı 2011 yılında AK Parti ile yollarının ayrılmasına neden olmuştu.

AK Parti’den ihraç edilmesi sonrası oy potansiyeli yüksek bir isim olan Şahin'in kapısı her seçim döneminde birçok parti tarafından çalındı. 2014 Yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Birol Şahin, burada partinin oylarını yüzde 30 arttırsa da ipi göğüsleyemedi. Şahin, 2015 Genel Seçimleri'nde ise Bağımsız Düzce Milletvekili adayı olarak siyaset sahnesinde boy gösterdi.

MHP’YE KAZANDIRDI, PAYLAŞIMI İHRACI GETİRDİ

MHP’nin adayı olarak girdiği 2019 Yerel Seçimleri’nde, Kaynaşlı Belediye Başkanlığını kazanan Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle partisinden ihraç edilmişti.

“YOLUMA BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM” DEMİŞTİ

Bu olayın ardından yoluna bağımsız belediye başkanı olarak devam etme kararı alan Başkan Şahin, sık sık partiler üstü bir isim olduğunu kaydederek Kaynaşlı’ya hizmette partili olmanın şart olmadığını vurguluyor. Başkanlık görevi süresince Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu Kaynaşlı’da ağırlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ise partinin genel merkezinde ziyaret eden Şahin, bununla beraber başta AK Parti ve İYİ Parti olmak üzere siyasi parti il başkanlarıyla da Kaynaşlı’da yapılacak hizmetlerle ilgili görüşmeler yapıyor.

VATANDAŞLARA PARTİ SORDU

Başkan Şahin’in geçtiğimiz mayıs ayında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Bir parti tercih edecek olsak, sizin görüşünüz ne olurdu?” paylaşımı, “Birol Şahin hangi partiye geçiyor?” sorusunu gündeme taşımıştı. Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’ne konuşan Şahin, “AK Parti’den ve diğer siyasi partilerden gelen teklifler var. Ben de bu durumu halka sorarak kamuoyu yoklaması yaptım.” demişti.

AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN’DEN YEŞİL IŞIK

Bu açıklamadan yalnızca birkaç gün sonra AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in Başkan Şahin’i makamında ziyaret etmesi ‘Şahin AK Parti’ye dönüyor’ yorumlarına neden oldu. Ziyaretle ilgili konuşan İl Başkanı Keskin, Şahin’le aralarında çok güzel bir dostluk olduğunu belirtmişti. Keskin, “Birol Şahin şu anda bağımsız bir belediye başkanı, bu yüzden kendisinin partimize geçme gibi bir talebi olursa, bu konu partimizin genel kurulları tarafından değerlendirilir. Kendisini çok başarılı bir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Çünkü sürekli halkın içinde, çalışmaların başında, Kaynaşlı için gece gündüz çalışıyor.” diyerek Şahin’in AK Parti’ye dönüşüne yeşil ışık yakmıştı. 

ERDOĞAN’DAN RANDEVU TALEBİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in yeniden AK Parti saflarına katılacağı iddialarını güçlendiren yeni bir gelişme oldu. Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini açıkladı. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,Daha önce aynı partilerde birlikte görev yaptığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ilçemiz adına randevu talep ettim.” ifadesine yer verdi. Başkan Şahin’in daha önce aynı partilerde beraber görev aldıklarına vurgu yapması dikkat çekti. Şahin’in paylaşımının altında vatandaşlar bu talebi desteklerken birçok kişi de Şahin’in yeniden AK Parti rozeti takacak olmasının hayırlı olacağı yorumlarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84