Iraklıların Düğünü Dursun Ay'dan

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Düzce’de yaşamaya başlayan Ahmet Salim Hüseyin ile Alya Ala, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından yapılan düğünle dünyaevine girdi.

Iraklıların Düğünü Dursun Ay'dan

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Düzce’de yaşamaya başlayan Ahmet Salim Hüseyin ile Alya Ala, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından yapılan düğünle dünyaevine girdi.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 09:10
Iraklıların Düğünü Dursun Ay'dan

Düğünleri de Düzce Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan çiftin gelin arabası Belediye Başkanının makam aracı olurken Düzce’de yaşayan Iraklılar çiftin düğününde Türkçe oyun havaları eşliğinde göbek attılar.

Irak’ta yaşanan siyasi belirsizlik ve iç savaştan kaçarak 6 yıl önce Düzce’ye yerleşen Alya Ala isimli kadın ile 1 buçuk yıl önce Düzce’ye gelen Ahmet Salim Hüseyin, Düzce’de birbirlerini görerek aşık oldular. Ailelerinin de onay vermesi ile nikahlanan çiftin düğününü ise Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yaptı. Düzce Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde gerçekleşen düğünde çiftin aileleri ve Düzce’de yaşayan Iraklılar bir araya geldi. Çift için kurulan özel masada Alya Ala ve Ahmet Salim Hüseyin çiftini kutlayan Belediye Başkanı Dursun Ay, çiftin ilk takısını da taktı.

Ardından yapılan düğün ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Dursun Ay, “Çiftimiz Düzce’de yaşamaya başladıktan sonra birbirlerini sevmişler. Bana gelip evlenmek istediklerini söylediler. Biz de bize yakışanı yaparak çiftimizin düğünlerini organize ettik. Onlar bizim misafirlerimizdi, biz de bize yakışanı yaptık. Düğün olunca birde gelin arabasına ihtiyacımız vardı. Makam aracını da çiftimize tahsis ettim. Böylece çiftimiz gelin arabasına da binerek düğünlerine geldiler” dedi.

Gelin Alya Ala ise, “Ben 6 yıl önce eşim ise 1 buçuk yıl önce Bağdat’tan Düzce’ye geldik. Burada birbirimizi görerek aşık olduk ve ailelerimize durumu anlattık. Eşim gelip babamdan beni istedi. Babamlar da kabul etti. Sonra Belediye Başkanımıza gidip durumumuzu anlattık. O da sağolsun bizim isteğimizi yerine getirdi ve düğünümüzü yaptı. Çok mutluyuz. Başkanımız sağolsun” dedi.

Çiftin düğününde ayrıca düğüne katılan Iraklılar çalan Türkçe oyun havasında gelin ve damadın oyununa göbek atarak eşlik ettiler.


 

Son Güncelleme: 15.08.2018 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84