YAŞLILAR HAFTASI BAŞLADI

Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü tarafından 1.Yaşlı Oyunları programı düzenlendi. Yapılan konuşmalarda aktif yaşlanmanın önemine dikkat çekildi. Neriman Çilingir Huzurevi Yaşlı Temsilcisi Faruk Öztürk gençlere çok önemli tavsiyelerde bulundu.

YAŞLILAR HAFTASI BAŞLADI

Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü tarafından 1.Yaşlı Oyunları programı düzenlendi. Yapılan konuşmalarda aktif yaşlanmanın önemine dikkat çekildi. Neriman Çilingir Huzurevi Yaşlı Temsilcisi Faruk Öztürk gençlere çok önemli tavsiyelerde bulundu.

19 Mart 2019 Salı 15:37
YAŞLILAR HAFTASI BAŞLADI

18-24 Mart tarihleri arasını kapsayan Yaşlılar Haftası Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu özel hafta nedeniyle de bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘1.Yaşlı Oyunları’ programı düzenlendi.

Programa Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin katıldı.

“Aktif yaşlanmayı destekliyoruz”

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programın ardından konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım şunları söyledi:

“2040 yılında Türkiye’deki yaşlı nüfusunun sayısal verilere göre 2 kat artacağını biliyoruz. Bundan dolayı yaşlılarımızın kendi başına hayatını sürdürebilmesi, ikinci bir kişinin yardımı olmadan yaşamını devam ettirebilmesi için aktif yaşlanmayı destekliyoruz. Düzce’de aktif yaşlanmayı desteklemek amacıyla inşallah bunu bir programla ‘1.Yaşlı Oyunları’ adlı bir program tertip ettik. Yaşlılarımızın kendini ifade edebileceği müzik, eğlence, folklor, şiir gibi etkinliklerimiz olacak. Ardından spor etkinliklerimize geçeceğiz.”

“Hamdım, piştim, yandım…”

Programın hazırlanmasında emeği geçen Neriman Çilingir Huzurevi Yaşlı Temsilcisi Faruk Öztürk ise, şöyle konuştu:

“Bütün ömrüm 3 söz… Hamdım, piştim, yandım. Hamdım, çünkü gençtim. Sanırdım ki dağlar, denizler önümde diz çökecek. Korkun benden derdim, her şeyi bir tek ben biliyorum. Piştim, işte anladım. Su insanı boğar, ateş yakarmış. Sadece dünya benim değil, başka bir dünya, başka insanlarda varmış. Ve kaybetmek sandığım kadar kötü değilmiş. Hayat beni eskisi kadar heyecanlandırmıyor, doğru. Bu yüzden daha az hata yapar oldum. Yandım, yaşlandım aynalar artık korkutmuyor beni. Evet saçlarım bembeyaz yüzüm kırış kırış, deneyimlerim, sağ duyum, bilgeliğim sabrım da var. Sessizliğim bilgeliğimden, çok gülmüyorsam olgunluğumdan yanlışlarınızı görmüyorsam sabrımdan. Kalbim bu dünyayı anlamanın aşkıyla yanarken saçlarım bembeyaz olmuş yüzüm kırışmış umurumda değil.”

“Aktif yaşlanmayı başarabilirsek önümüzdeki nesillere güzel bir gelecek bırakmış olacağız”

Bu önemli haftanın anlam ve önemine ilişkin konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şu ifadelere yer verdi:

“Zaman zaman Düzce’de bulunan 3 huzur evimizde bir araya gelmeye çalışıyoruz. Burada gerçekten çok anlamlı bir haftanın başındayız. Ama bugün önemli bir hafta başlıyor. Sağlıklı, aktif yaşlanma haftası. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını Yaşlılar Yılı ilan etmesiyle birlikte bu faaliyetlere hep birlikte başlangıç yapmış olacağız. Değerli Faruk Bey 3 kelimeyle özetledi. Hamdım, piştim, yandım. Her şeyi anlıyoruz burada. Vücudundaki değişimlerin hepsini görmüş olduk. Burada bize düşen bilinçli, aktif haraketli olmak suretiyle hem bilincimizi hem vücudumuzu nasıl aktif hale getirebiliriz. Burada beynin kullanımı çok önemli. Düzce ilimizde 3 tane huzurevimizde ve Akçakoca’daki huzurevimizde çok güzel faaliyetlerimiz var. Hatta spor çalışmalarında beraber oynadık. Düzce’deki bocce takımı olgunlar yetişkinler yaşlılar arasında önemli hale geldi. Başka illere gitme olarak yarışıyor. Bu haftayı aktif bir şekilde değerlendirmek suretiyle yıllar su gibi akıyor ancak aktif yaşlanmayı kendi içimizde biz de başarabilirsek önümüzdeki nesillere inşallah güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha haraketli yaşama hep birlikte başlayalım. Düzce’deki huzur evi dört dörtlük, her şeyi var. Çalışanlarımızın hepsi sizler için var. En küçük sağlık sorununuzda ve diğer sorunlarda 7/24 sizin yanınızdalar. Düzce’de bu anlamda şanslıyız. Allah’tan sağlıklar diliyor, güzel aktif yaşlanmalar diliyorum.”

Dağlı’nın konuşmasının ardından program, huzurevlerinin tanıtımını içeren slayt gösterisiyle devam etti. Daha sonra huzurevi yaşlılarından Osman Çelik, misafirlere mızıka eşliğinde müzik ziyafeti verdi.

Daha sonra Abhaz Folklor Ekibinin ihtiyar delikanlıları dans gösterisi yaptı. Huzurevleri korosu tarafından da şarkılar söylendi  

Gün boyu süren “Yaşlı Oyunları” programının sonunda ise düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84