TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINAN ZAFER

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde vatanı canları pahasına koruyan şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Tarihimize altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımlanan mesajlarda, bu büyük zafer, kahramanlığın, cesaretin ve onurlu mücadelenin somut örneği olarak nitelendirildi.

TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINAN ZAFER

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde vatanı canları pahasına koruyan şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Tarihimize altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımlanan mesajlarda, bu büyük zafer, kahramanlığın, cesaretin ve onurlu mücadelenin somut örneği olarak nitelendirildi.

17 Mart 2021 Çarşamba 14:18
TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINAN ZAFER

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle protokol tarafından günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar yayımlandı.

Vali Atay: “18 Mart, tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu gündür”

Düzce Valisi Cevdet Atay, mesajında “Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına göğsünü siper ederek tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi’ni ‘Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri’ olarak nitelendiren Vali Atay mesajına şu şekilde devam etti:

“Kurtuluş Savaşı'mızın da habercisi olmuş, Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Çanakkale ruhu, milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla hiçbir engel tanımayacağının, bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşacağının müjdecisidir.

Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin makûs talihini yendiği; tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı gündür. Canlarını feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyeti uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur.

“Bugün aynı zamanda şehitler günüdür”

Bugün aynı zamanda, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu vatan topraklarını Türk Yurdu haline getiren, büyük Türk Milletinin varlığı, bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman vatan evlatlarına duyduğumuz şükran ve minneti ifade ettiğimiz Şehitler Günü’dür.

Ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkarak, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolu, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğimize kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle;18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” 

Özlü: 18 Mart, cumhuriyete giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır

Düzce Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunun altını çizdi. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü mesajını şöyle sürdürdü: “Çanakkale Zaferi, Kurtuluş savaşına ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, kahramanlığın, cesaretin ve onurlu mücadelenin somut örneğidir. Milletimizin hiç düşünmeden vatanı uğruna canını vereceğinin ilan edildiği Çanakkale Savaşları, aynı zamanda; donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını da tüm dünyaya göstermiştir.” 

“Türk milleti kutsal vatan topraklarını en kutsal emanet olarak muhafaza edecektir”

Türk milletinin Çanakkale ruhunu kendine rehber edinmiş bir millet olduğunu kaydeden Başkan Özlü, şunları kaydetti: “Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu iyi bilmelidirler ki Türk milleti kutsal vatan topraklarını ve şanlı bayrağını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edecektir. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.” 

‘Minnettarlığımızı sunduğumuz kutlu bir gün”

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Metin ise mesajında 18 Mart’ın kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı sunduğumuz kutlu bir gün olduğunu vurguladı. “Kahraman Türk ordusunun Çanakkale cephesinde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkilemiştir.” ifadesini kullanan Metin’in mesajı özetle şöyle: “Çanakkale’yi geçilmez kılan ruh tüm dünyaya Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünün bir kere daha göstermiştir. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da canları pahasına bu aziz vatanı koruyup bize emanet eden, Kore’de ve Kıbrıs’ta tüm mazlum milletlere umut olan içte ve dışta terör örgütleriyle mücadele esnasında ve 15 Temmuz’da hakka yürüyerek destan yazan al bayrağa rengini veren şehitlerimiz ile gazilerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.