SİNEMA SALONLARININ AÇILMASI ERTELENDİ…

Düzce’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle, sinema salonlarının açılması 12 Mayıs'a ertelendi.

SİNEMA SALONLARININ AÇILMASI ERTELENDİ…

Düzce’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle, sinema salonlarının açılması 12 Mayıs'a ertelendi.

31 Mart 2021 Çarşamba 16:27
SİNEMA SALONLARININ AÇILMASI ERTELENDİ…

Düzce Valiliği, Düzce’de vaka sayısının artması üzerine Vali Cevdet Atay Başkanlığında toplanan, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını açıkladı. Yapılan açıklamada,  Yeni Tip Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında kapatılan ve 1 Nisan 2021 tarihinde açılacağı duyurulan sinema salonlarının, açılış tarihini 12 Mayıs tarihine kadar ertelenmesi kararı alındığı bildirildi.

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın 24.02.2021 tarih 3135 sayılı Genelgesi ve 25.02.2021 tarih 8 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sinema salonlarının faaliyetlerinin 01 Nisan 2021 tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmıştı. Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talebi gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın 30.03.2021 tarih 5676 sayılı Genelgesi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerine 12 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilmesine,

Tarama testleri okullarda yapılacak…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında; eğitime geçici olarak ara verilmesi nedeniyle okullarda yapılan işitme tarama çalışmaları geçici süre devam ettirilememiştir. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme sürecinde İlimizde ilkokul 1. Sınıfta eğitim gören öğrencilere okul çağı işitme tarama testlerinin 01.04.2021 tarihinden itibaren maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde okullarda yapılmasına, karar verilmiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.