ÖZLÜ, İSO BAŞKANINI AĞIRLADI

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. Özlü’nünbelediye başkanlığı adaylığının Düzce için bir fırsat olduğunu ve Düzce’nin Özlü’nün başkanlığı döneminde hak ettiği yeri bulacağını söyleyen Bahçıvan, ‘İstanbul sanayisinin gelişen kollarının Düzce’ye açılımı noktasında bakanımızla görüştük. Kendisi belki belediye başkanı olacak ama bizim gözümüzde her zaman sanayinin bir neferidir. Üzerimizde yaptırımı vardır’ dedi.

ÖZLÜ, İSO BAŞKANINI AĞIRLADI

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. Özlü’nünbelediye başkanlığı adaylığının Düzce için bir fırsat olduğunu ve Düzce’nin Özlü’nün başkanlığı döneminde hak ettiği yeri bulacağını söyleyen Bahçıvan, ‘İstanbul sanayisinin gelişen kollarının Düzce’ye açılımı noktasında bakanımızla görüştük. Kendisi belki belediye başkanı olacak ama bizim gözümüzde her zaman sanayinin bir neferidir. Üzerimizde yaptırımı vardır’ dedi.

11 Ocak 2019 Cuma 15:16
ÖZLÜ, İSO BAŞKANINI AĞIRLADI

‘Özlü, Düzce için bir şans, bir fırsattır’

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ağırladı. Belediye başkanlığı yarışında iyi dileklerini iletmek üzere Düzce’ye geldiğini söyleyen Başkan Bahçıvan, ‘İnşallah Bakanımız başkan olur ve bir dahaki gelişimiz de kutlama ziyareti olur’ dedi. Özlü’nün bir sanayi neferi olduğunu ve İstanbul Sanayi Odası ile işbirliği noktasında çalışmaların başladığını belirten Bahçıvan, ‘Bakanımızın adaylığı Düzce için bir şans, bir fırsattır. Kendisinin üzerimizde yaptırımı her zaman vardır’ şeklinde konuştu. Bahçıvan ziyaretinin içeriği ile ilgili şunları dile getirdi; ‘Sayın Bakanım kıymetli dostum Faruk Özlü bakanlığı döneminde her zaman sanayiye olan yakınlığı ve çözümcül yaklaşımlarıyla bizlere çok önemli bir sanayi bakanlığı dönemi yaşatmıştır. Türkiye politikasındaki en üst mertebesindeki bilgi birikimi ve tecrübesiyle şu an doğup büyüdüğü yerde başkan adayı olması Düzce için büyük bir fırsat ve şanstır. Düzce’nin geleceğine katma değer katacaktır. Düzce bunu hak eden bir vilayetimizdir. Düzce Türkiye için büyük bir fırsat şehri. İstanbul ile Ankara arasındaki kilit noktalardan biri ayrıca potansiyeli, imkanları ve geleceği çok yüksek olan bir şehrimiz. Böylesi deneyimli bir kişinin bu göreve talip olmasını çok anlamlı buluyorum.

‘Bakanımız için başkanlık bir vakıf hizmeti olacaktır’

Özlü için belediye başkanlığının adeta bir vakıf hizmeti olacağına vurgu yapan Bahçıvan, ‘İnşallah seçim sonrası bu görev nasip olursa bir vakıf hizmeti olacaktır bu bakanımız açısından. Ben bugün iyi temennilerimizi ve İstanbul’daki tüm arkadaşlarımızın başarı dileklerini iletmek için buradayım.Ve inşallah nasip olursa ‘Hangi fırsatları hangi gelecek imkanlarını Düzce ile buluşturabiliriz’ bunu da bakanımızla istişare ediyoruz. İstanbul sanayinin gelişen kollarını buraya yönlendirme noktasında çalışmalarımız var. Kendisi belki belediye başkanı olacaktır ama bizim gözümüzde kendisi sanayinin neferidir. Kendisinin olduğu yerde zaten sanayiyle ilgili bir vizyon, bir hayal mutlaka olacaktır’ dedi. ‘İstanbul Sanayi Odası ile işbirliği noktasında Bakanımızın bizde yaptırım gücü her zaman vardır’ diyerek konuşmasını sürdüren Bahçıvan, ‘İnşallah seçim sonrası bakanımızı kutlamak için olur bir dahaki ziyaretimiz’ şeklinde konuştu.

‘Düz değil nitelikli sanayi için çalışacağız’

Bakanın varlığının dahi sanayici için başlı başına bir teşvik olacağını ifade eden Bahçıvan, 2018 yılını da sanayici açısından değerlendirdi. Başkan Bahçıvan, ‘Sanayicinin iki tane görevi var; biri yatırım yapmak biri umut etmek. Sanayicinin umutsuz olma lüksü yoktur. Muhtelif dönemlerde zorluklar yaşansa da Türkiye önemli ve pahalı bir coğrafya. Güçlü olarak ayakta durup, üretmek ve istihdam yaratmak zorundayız. 2019 yılında da sanayi bu ülkenin temel direği olmaya devam edecektir. Üretimiyle istihdamıyla ihracatıyla katma değeriyle sanayi vazgeçilmezdir. İsteğimiz artık düz sanayi yerine nitelikli ve katma değeri yüksek sanayinin hayata geçirilmesidir. Bu noktada eğitim, eğitim, eğitim diyoruz bakanımızla beraber. Gençliği ne kadar üretim toplumu noktasında yetiştirirsek yarınlarımız o kadar güçlü olacaktır’ dedi. 

Özlü sözünü yineledi ‘Tüm OSBler dolacak’

‘OSB lerin tümünü dolduracağım’ sözünü hatırlattığımız Özlü, ‘Organize Sanayi Bölgeleri benim görev alanım içindedir. Gümüşova OSB üçte bir oranında dolu. Bizim dönemimizde Gümüşova OSB genişledi. Bir de Çilimli ve Akçakoca OSB var. Toplam 5 OSB mevcut ilimizde ikisi dolu. Düzce’deki OSB lerde sanayiciye daha uygun arsa imkanı sunacağız. Her türlü kolaylığı göstereceğiz. Bolu dağına kadar Düzce, İstanbul’un arka bahçesi denilebilecek bir yer. Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşlarının Düzce’de yatırım yapmaları noktasında elimden geleni yapmaya çalışacağım. İstanbul Sanayi Odası Başkanımız ziyaretleriyle bizleri şereflendirdi. Görev sürem boyunca tüm OSB ler dolacak. Sözümün arkasındayım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’ şeklinde konuştu.

‘Hızlı tren konsept bir projedir’

Hızlı tren projesinin durumuyla ilgili sorumuzu da yanıtlayan Özlü,  İstanbul Düzce arası bir hızlı tren projesinin doğru ve sağlıklı olmayacağını belirterek şunları söyledi; ‘Ancak İstanbul Ankara arası bir hızlı tren projesi uygulamaya konulursa Düzce’nin katılması için gayret sarfedeceğim. Şu an konsept aşamasında bir proje. Alt yapı sorumlusu Erol Bey ile temas halindeyim.  Projenin gelişen aşamalarında Düzce’nin istifade etmesi için elimden geleni yapacağım.’

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84