ÖZLÜ BU İNSANLARA İYİ BAKSIN

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, gündemi değerlendirdiği Yorumluyorum programının son bölümünde Düzce Belediyesi’nde ‘derin belediye’ oluşturulduğu ve bazı isimlerin gücü kendi çıkarlarına yönelik kullandığı iddialarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunu değerlendirdi. Ünsal “Yasa, kanun herkes için geçerli. Ama bunları insanların üzerine, o makamdan aldığın güçle kafasına kafasına vurursan, kanunla nizamla karşı karşıya gelirsin.” dedi. Belediyedeki iyi veya her türlü işin faturasının vatandaş tarafından Başkan Özlü’ye kesileceğini belirten Ünsal, “Gemi limana nasıl yanaşır, insanlar ona bakar. Bu insanlara iyi baksın. Yeniden değerlendirmesinde fayda var.” diye konuştu.

ÖZLÜ BU İNSANLARA İYİ BAKSIN

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, gündemi değerlendirdiği Yorumluyorum programının son bölümünde Düzce Belediyesi’nde ‘derin belediye’ oluşturulduğu ve bazı isimlerin gücü kendi çıkarlarına yönelik kullandığı iddialarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunu değerlendirdi. Ünsal “Yasa, kanun herkes için geçerli. Ama bunları insanların üzerine, o makamdan aldığın güçle kafasına kafasına vurursan, kanunla nizamla karşı karşıya gelirsin.” dedi. Belediyedeki iyi veya her türlü işin faturasının vatandaş tarafından Başkan Özlü’ye kesileceğini belirten Ünsal, “Gemi limana nasıl yanaşır, insanlar ona bakar. Bu insanlara iyi baksın. Yeniden değerlendirmesinde fayda var.” diye konuştu.

03 Kasım 2021 Çarşamba 15:31
ÖZLÜ BU İNSANLARA İYİ BAKSIN

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayını Yorumluyorum programında gündeme dair çarpıcı yorum ve tespitlerini akipçilerine aktarmaya devam ediyor. Ünsal, Düzce’de gündem belirleyen programın son bölümünde Düzce Belediyesi’nde ‘derin belediye’ oluşturulduğu ve bazı isimlerin gücü kendi çıkarlarına yönelik kullandığı iddialarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunu değerlendirdi.

TEFTİŞ KURULU HAREKETE GEÇTİ

Soruşturma talebiyle ilgili detayları anlatan Ünsal, “Düzce Belediyesi bir başkan ve 7 başkan yardımcısını kapsayacak şekilde idari ve adli soruşturma talebiyle bugünlerde çalkalanıyor. Cumhuriyet Savcılığı’na bir dilekçe verilmiş. ‘Bu belediyedeki başkan yardımcısı ve onun şürekâsı doğru iş yapmıyor, kanun yasa ve mevzuatlara uymuyorlar, belediyeden aldıkları güçler karşılarındaki ticari ve iktisadi olarak, rakip gördükleri insanı dövüyorlar’ diye bir dilekçe verildi. Bu hepimizin malumu belediye başkanı Dr. Faruk Özlü ’nün önüne gittikten sonra Teftiş Kurulu harekete geçti. Burayı biliyoruz.” dedi.

MAKAMLAR DEĞİŞİYOR AMA KORİDORLAR AYNI

Türk tarihinden yıllardan beri süregelen bir duruma parmak basan Ünsal, “Türkiye Cumhuriyeti devletimizde ta Osmanlı’dan, Selçuklu’dan, Oğuzlar’a kadar bir anlayış var. Resmi olan meşru olmaz, meşru olan resmi olmaz. Gelecek olduğumuz yer şu; iktidar makamlarında başbakanlıklarda cumhurbaşkanlıklarında belediye başkanlıklarında makamlar değişebiliyor. Bugün Faruk Özlü var mesela Düzce Belediye Başkanı, Sayın Recep Tayip Erdoğan var mesela Cumhurbaşkanı… Ama bu iktidar makamlarının koridorlarındaki gezenler de odacılar da aynı. Derin bir yapı olur buralarda. Yani makamlar değişir ama o makamların koridorlarında iş takibinden dolaşanlar o makamdan faydalananlar, aradan nimetlenenler pek değişmez. Bu siyasi partinin A B C D olması pek önemli değil. İkincisi kapıcılar, odacılar, oradaki bürokratlar da pek değişmez. Değişse bile tepedekiler değişir alttakiler aynı durur.” diye konuştu.

BU BASİRETSİZLİĞİNE KİMSE GÖZ YUMMAMALI

Belediyenin imkanlarının kişisel hırslara kullanılmasının yanlış olduğunu kaydeden Ünsal, “Vatandaş Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor. Diyor ki ‘Derin bir belediye var’. Tabiri caizse anladığımıza göre böyle. Bu derin belediyenin belediye başkan yardımcısı memurları, yapısı şürekâsı istedikleri gibi orada at oynatıyorlar. Şöyle de bir gerçek de var ne kadar doğru bilemeyiz ama kısmen de doğru. Bu biliyorsunuz Ticaret Odası Başkanı’nın bir binası vardı. Bu binaya önce 300 bin lira ceza kesitiler, akabinde de encümen bu cezayı başka bir maddeden eksik olmuş diye iptal etti. Bu bir algı. Bu binadaki kiracı ile bu belediye başkan yardımcısını veya belediye meclis üyesinin tabiri caizse aralarındaki yaşanılan sıkıntı. Bunlara Faruk Özlü mutlaka müdahil oldu adaletli bir çizgi çizilecektir de tabiri caizse burada bir hakikat daha var, bu hakikat de şu belediyenin veya kamunun imkanlarıyla karşındaki insanlara imkansızlaştırma veya müeyyide uygulama gibi bir basiretsizliğe de kimse göz yumamaz yummaz.” dedi.

MAKAMDAN ALDIĞIN GÜÇLE KAFASINA KAFASINA VURURSAN KANUNLA KARŞI KARŞIYA GELİRSİN

Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma kararı öncesi teftiş kurulunun raporunun beklendiğini söyleyen Ünsal, “Şimdi o belediye başkan yardımcısı ve o 7 kişi hakkında önce idari önce tabii o belediyede olacak teftiş kurulu bir değerlendirme yapacak ve sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sunacak. Artık savcılık ikna olursa idari soruşturmaya kabul görürse soruşturma açmayı ihtiyaç görmeyebilir. Ama ikna olmazsa Cumhuriyet Savcılığı buna yeniden soruşturma açabilir. Niye buralara gelinsin? Yasa, kanun herkes için geçerli. Ama yasa kanun ve mevzuatı güç etki ve yetki kuralları dahilinde insanların üzerine, üzerine o kanundan o mevzuattan o makamdan aldığın güçle sopayla kafasına, kafasına vurursan, işte kanunla nizamla karşı karşıya gelirsin.” tespitinde bulundu.

HER OLAY ÖZLÜ’DE TOPLANIYOR

Belediyenin gücünün vatandaşa hizmet için kullanılması gerektiğini belirten Ünsal, “Efendim önümüzdeki günlerde biz bunun takipçisiyiz. Tabii şu andan itibaren diğer meslektaşlarımız veya kamuoyu da bu işin takipçisi olur, belediyenin gücüyle kimse kimseyi tokatlamasın dövmesin ezmesin üzmesin. Bir de yani eleştirebilirsiniz hoşunuza gider gitmez destek verirsiniz vermezsiniz. Bu işte işin başındaki insan Faruk Özlü belediyesindeki çöpçüsünden özel kalemine şahsına kadar olan bütün olumsuzluklar ve olumlular şahsında toplanıyor. Yani burada yapılan eksik bir işin sonunda belediye diyorlar, Düzce Belediyesi. Yani Gümüşova Belediyesi demiyorlar Akçakoca Belediyesi demiyorlar veya İl Özel İdaresi demiyorlar. Düzce Belediyesi diye bunu her mevki veya müspet olayı burada toparlıyorlar. Ki doğrusu da bu.” ifadelerini kullandı.

ÖZLÜ BU İNSANLARI YENİDEN DEĞERLENDİRMELİ

Belediyedeki olumlu ve olumsuz her iş ve durumun vatandaş kanadında Başkan Özlü’ye mal edileceğini belirten Ünsal, Bir belediye başkanının yapmış olduğu doğru hamlede belediye başkanı Sayın Özlüye artı yazar eksi hamle yanlış hamlede eksi yazar. İşin doğrusu bu. Burada başkan yardımcısının veya diğerlerinin kendi tasarrufuyla bir şeyler yaptığını veya yapmadığını artı kattığını veya eksi kattığının hesabını yapmaz. Hani diyorlar ya gemi limana nasıl yanaşır, insanlar ona bakar. Yok fırtınaydı karayel esti yelken direği kırıldı, kıl tüy bunu bilmez. İnsanlar geminin limana nasıl yanaştığına bakar. Açık denizde senin ne yaşadığını bilmez. O yüzden belediyedeki bu olay savcılık noktasına kadar suç duyurusuna kadar gittiyse bıçak kemiğe dayanmış zülfü yara dokunulmuş demektir. Bunların da artılarını da eksilerini de siyasi ve istimali tüm olasılıklarını tüm dönüşümlerini yaşayacak olan Dr. Faruk Özlü ’dür. Bu insanlara iyi baksın. Yeniden değerlendirmesinde fayda var.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.