ÖNCÜ TV’DE YHT MASAYA YATIRILDI

Öncü TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ve her Cuma günü iş dünyası, ekonomi, ticaret ile gündemin önemli konularının konuşulacağı “İş’te Düzce” programı, dün akşam ekranlara gelen ilk bölümü ile izleyicileriyle buluştu. Prof. Dr. Ayhan Şamandar ve Prof. Dr. Shigeru Kakumoto’nun konuk olduğu programda, Düzce gündeminin önemli konularından biri olan “YHT Projesi” konuşuldu. Programa telefon ile bağlanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “İnşallah müjdeyi Cumhurbaşkanımız verecek” dedi.

ÖNCÜ TV’DE YHT MASAYA YATIRILDI

Öncü TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ve her Cuma günü iş dünyası, ekonomi, ticaret ile gündemin önemli konularının konuşulacağı “İş’te Düzce” programı, dün akşam ekranlara gelen ilk bölümü ile izleyicileriyle buluştu. Prof. Dr. Ayhan Şamandar ve Prof. Dr. Shigeru Kakumoto’nun konuk olduğu programda, Düzce gündeminin önemli konularından biri olan “YHT Projesi” konuşuldu. Programa telefon ile bağlanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “İnşallah müjdeyi Cumhurbaşkanımız verecek” dedi.

22 Aralık 2019 Pazar 10:17
ÖNCÜ TV’DE YHT MASAYA YATIRILDI

Cahit Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ve ekonomi, ticaret, iş dünyasının yanı sıra Düzce gündemindeki önemli konuları konu alan “İş’te Düzce” programı ilk bölümü ile Öncü TV ekranlarında izleyicilerle buluştu. Dün akşam ekranlara gelen ilk bölümün konukları, “Trenci Hoca” olarak bilinen ve YHT’nin Düzce’den geçmesi için yıllardır uğraşan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar ile 1999 depremi dolayısıyla Düzce’nin yeniden kalkınma çalışmalarına katkı vermek için Düzce’ye sürekli gelip giden ve YHT’yi Türkiye’ye adapte etmek için çalışan Tokyo Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Shigeru Kakumoto oldu.
 


 
“Ulaştırma Bakanlığına sunum yaptık”
 Türkiye’nin kalkınmasında bu projenin önemli bir yeri olduğunu belirten Prof. Dr. Ayhan Şamandar şunları söyledi: “Ülkemiz ve Türkiye’nin kalkınması için çok önemli bir konu. Trenin Düzce’den geçmesi ülkenin kalkınması ile alakası var.  Japonlar bu işi çok iyi yapmış. Her tren bin kişilik. Tokyo-Osaka arası günde 460 bin kişi taşıyorlar. İşte biz bu projeyi örnek alıyoruz. Biz bu modeli İstanbul-Ankara’ya uygulanması için uğraşıyoruz. Çünkü bir birlerine çok benziyor iki proje. Zaten son günlerde bu konunun bu kadar hareketlenmesinin en büyük sebebi 15 gün önce Milletvekili Ayşe Keşir bizi Ulaştırma Bakanlığı ile görüştürdü. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Bakan yardımcısı Adil Karaismailoğlu ve bakanlık yetkilileri ile görüşerek orada bir sunum yaptık. Bu sunum çok verimli geçti. Bizim sunumumuzun ardından yetkililer bize “ Biz hiç böyle düşünmemiştik, biz sadece İstanbul ve Ankara’yı 1 saat 15 dakikada bağlamayı düşünmüştük” dediler. Bizim yaptığımız projede a treni hiç durmadan gidecek, b treni iki yerde duracak, c treni ise her yerde duracak. Bunun aynısı Japonya’da var. Bu şekildeki bir işleyişle 6 il 4 ilçeden treni geçirmiş olacağız. Bu projenin en önemli yanlarında biride çok karlı olmasıdır.”
 

“TCDD asla tek başına yeterli gelmeyecektir”
Bu projenin hayata geçmesi için bir çok faktörün  bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Shigeru Kakumoto şöyle konuştu:  “Japonya’da bu şekilde hızlı trenlerin yapılabilmesi için 3 önemli faktör var. Birincisi devletin demir yolu işletmesidir. Türkiye’de de TCDD bu işi çok güzel yapıyor. Ama TCDD asla tek başına yeterli gelmeyecektir. TCDD’nin treni geçireceği güzergâhtaki yerel belediyeler ve Türkiye’nin kendine ait bilim insanları. Bu üç faktör bir araya gelip çalışması ve ortak bir karar alması gerekir. Eğer bu 3 faktör bir araya gelip ortak bir karar almaz ise bu projeler gerçekleşmez. Başka bir önemli konu ise ses kirliliğidir. Raylar döşenirken deprem  riskinin yanı sıra oluşacak ses kirliliğinin de önlenmesi gerekiyor. Proje gerçekleşirken bunlara çok önem gösterilmesi lazım. Bu proje hayata geçirilmeden önce 50 yıl sonrası göz önün alınarak yapılması gerekiyor. Çünkü tren yolunun hayata geçmesinin ardından şehir merkezindeki yoğunluk dışarı doğru kayacak. Bu dikkate alınmalıdır. Bu proje haya geçirilirken stratejik noktalar göz önüne alınarak yapılması gerekiyor.”

 
 “Müjdeyi Cumhurbaşkanı verecek”
Programa telefon ile bağlanan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin şunları belirtti:  “Ayhan hocam geçen akşam parti binamıza geldi. Hızlı tren konusunda bizleri yeteri kadar bilgilendirdi. Türkiye’nin ve Düzce’miz için çok güzel olacak bir proje bizde bu projenin takipçisiyiz. Önümüzdeki hafta olacak olan AK Parti il başkanları toplantısında  Sn. Cumhurbaşkanı’mıza konuyu ileteceğim. Hocamızdan aldığım dosya ve programları Cumhurbaşkanımıza bizzat ileteceğim. Cumhurbaşkanımız projeyi gördüğü zaman zaten hemen anlayacaktır. Ülke ekonomisine katkı sağlayacağını fark edip gereğini yapacağından eminim. AK Parti Düzce yönetimi olarak projenin tamamen destekçisiyiz. Bilmediğimiz güvenlik gibi bir problem olmayacağını kanısına varılırsa cumhurbaşkanımızın da bu projeyi onaylayacağını düşünüyorum. Normal şartlarda anlatılan öngörülen kâr etmesi noktasında hem de bu bölgelerin kalkınması sonucunda Türkiye’nin bu bölgesinin kaderini değiştireceğiz.2020 yılında kongrelerimiz var sayın cumhurbaşkanımız Düzce kongresine geldiği zaman müjdeyi vermesini bekliyoruz. Bu tür kongrelerde müjdeleri kendisi vermeyi seviyor. Kongre zamanına kadar bu çalışmalar karara bağlanır. Bu müjdeyi kendi ağzından Düzce’ye açıklamasını rica edeceğim. Önemli olan  Sn. Cumhurbaşkanımızın onayıdır, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Biz Ayhan Hocayı yalnız bırakmayacağız elimizden geleni tüm yardımı sağlayacağız. Düzce’nin tüm sorunlarını hep birlikte yüksek hızlı trende olduğu gibi gidermeye çalışacağız. Ulaşımda devrim yapmış iktidar olarak bu işin peşindeyiz.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.