MERGİÇ’TE ELEKTRİK HİZMETİ YOK EZİYETİ VAR!

Düzce Merkez’e bağlı Mergiç Mahallesi’nde uzun süredir devam eden elektrik sorunu, son 1 haftada art arda yaşanan trafo patlamaları yüzünden halkı isyan noktasına getirdi. Meydana gelen patlamalar sonucu elektrikli eşyaları iki kez yanan mahalleli, zararlarının karşılanması ve soruna çözüm bulunması için SEDAŞ’a çağrı yaptı.

MERGİÇ’TE ELEKTRİK HİZMETİ YOK EZİYETİ VAR!

Düzce Merkez’e bağlı Mergiç Mahallesi’nde uzun süredir devam eden elektrik sorunu, son 1 haftada art arda yaşanan trafo patlamaları yüzünden halkı isyan noktasına getirdi. Meydana gelen patlamalar sonucu elektrikli eşyaları iki kez yanan mahalleli, zararlarının karşılanması ve soruna çözüm bulunması için SEDAŞ’a çağrı yaptı.

05 Ağustos 2020 Çarşamba 09:41
MERGİÇ’TE ELEKTRİK HİZMETİ YOK EZİYETİ VAR!

Düzce Merkez’e bağlı Mergiç Mahallesi’nde elektrik sorunu çileye dönüştü. 2018 yılından bu yana kesintilerden muzdarip olan mahalle sakinlerine bayram adeta zehir oldu. Arife akşamı çok sayıda evde ampüller patlayıp elektrikli eşyalar bozulurken, elektrik panoları ise trafoda yaşanan patlama sonrasında yandı. Zarar gören eşyalarını tamir ettiren vatandaşlar, bayram tatili nedeniyle SEDAŞ’a veremedikleri şikayet dilekçelerini bugün ulaştırmaya hazırlanırken, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında mahalledeki elektrik trafosu bir kez daha patladı ve birçok evdeki elektronik eşyalar yine arıza yaptı.  

Öncü Haber’e konuşan mahalleliler maddi zararlarının karşılanması ve kronik hale gelen sorunun çözülmesi için SEDAŞ’a çağrıda bulundu.

‘BU MAHALLEDE BİR PROBLEM VAR’

Mağdur vatandaşlardan Mehmet Çilingir, “Geçen hafta televizyon gece saat 24:00’da patladı. Televizyonu ben yaptırdım, 400 lira verdim. 2 tane sayacımız da patladı. Onu söyledik geldi, yaptılar. Ceyeranlar kesildiği zaman problem oluyor. Bu mahallede bir problem var.” diye konuştu

‘MASRAFTAN KAÇINIYORLAR’

Mahallede yaşayan ve elektrik teknikeri olan Selçuk Ersoy, “Burada baba evimiz var. Arada gelip kalıyoruz. Birçok saatte ve birçok elektronik cihazda yanma oluştu. Normal bir yükselme bunu yapamaz. Elektrik direklerinde orta gerilim ve alçak gelirim arasında bir temas olduğunu düşünüyorum.  Bu yangına da başka daha kötü şeylere de sebebiyet verebilir. Yoksa hafif bir voltaj yükselmesi bu kadar hasar oluşturmaz. Bunların mutlaka tedbirini almaları lazım gerekirse yer altına alsınlar. Masraftan kaçınarak bunu yapmıyorlar ama ileride ölümle sonuçlanan bir şey olursa sorumlu olacaklar.” sözleriyle SEDAŞ’a yüklendi.

‘NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM’

Mahallede bir atölye sahibi olan Mehmet Işık Duman isimli vatandaş da şöyle konuştu: “Mahallemizde çok değerli bir abimiz rahmetli olmuştu. Onun taziyesindeydik. Sabah ezanıyla beraber evimize geldik. Trafoya çok yakınım, hemen hemen 100-150 metre. Büyük bir patlama oldu. Sabah namazını eda ettikten sonra aradan belli bir zaman geçti ikinci bir patlama daha oldu. Sabah iş yerime geldiğim zaman elektrikler yoktu. Daha sonra da baktım elektrik sayacı, bilgisayar, modem, laptopumuzun kablosu, difriz hepsi yanmış. Ama bunu biz defa kere yaşıyoruz. Bu ilk defa olmuyor. Bu sene ikinci oluyor bu. Daha öncede iş makinalarım yandı. Ondan önce geçen sene bilgisayarımın hard diski, ana kartı güç kaynağı, modem gitti. Artık buna bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz yetkililerden. Bir şimşek çaksa acaba neresi patladı, acaba nerede mağduriyet yaşayacağız diye iyice tedirgin olmaya başladık. Bu sabahki olaydan sonra haber verdim ilgileneceklerini ve dijital saatin değişeceğini söylediler. Ama diğerlerini ne yapacağımı bilmiyorum.”

‘SEDAŞ ZARARI KARŞILAMAMAK İÇİN İNSANLARI ZORA SOKUYOR’

Mahalle Muhtarı Hüseyin Akçay, “Şu trafonun rölesi yok bir şeyi yok. Her arızada patlamalar oluyor. Dün akşam da oldu arife günü de oldu. Komşularımızın birçok elektronik eşyaları ampülleri, televizyonları, modemleri, kombileri, çamaşır makinaları, buzdolapları hepsi gitti. Şimdi tam onun dilekçesini vereceğiz bayramdan sonra derken bu akşam sabaha karşı tekrar büyük bir patlama. Komşularımızın hepsi mağdur oldu. Evlerdeki elektrikli eşyaların hemen hepsi zarar gördü.” dedi.

Vatandaşların bozulan eşyalarının tamiratını kendi cebinden yaptırdığını söyleyen Akçay, “Önce tamiratı kendisi yaptırıyor. Faturasını alıyor SEDAŞ’a gidiliyor fakat insanları öyle bir zora sokmaya çalışıyor ki yok efendim sigortası var mı, DASK’ı var mı. Önce sen kendi işini düzgünce yap. Ben bu zararı görmeyeyim. Öyle komik bir şey söylüyorlar ki ‘trafoya kuş kondu’. Martaval okumasınlar bize. Bu yanlış. Mahallemizde iki hat var. Benim evimin arkasında elektrik hiç kesilmiyor. Ama nedense bu trafoya bağlı olan kısımlar sürekli arıza yapıyor. Bu elektrik sayaçlarının patlamasıyla evler de yanabilir. Benim evimdeki elektrik tesisatı değişecek. Kombi patladı. Televizyon patladı. Geçen hafta 10 tane lambam patlamıştı, bugün 10 tane daha patladı.” diyerek mahalle de kronik hale gelen sorundan yakındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84