MECLİS HAZİRAN AYI TOPLANTISI GEREKLEŞTİ

Belediye Meclisi Haziran Ayı ilk toplantısı için bir araya geldi. Toplantıda sunulan önerge kapsamında Düzce Belediyesi’ne ait iki şirket İNTAŞ ve YEYPAŞ’ın isminde değişiklik yapılması kabul edilirken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in isminin bir caddeye verilmesi meclisten geçti.

MECLİS HAZİRAN AYI TOPLANTISI GEREKLEŞTİ

Belediye Meclisi Haziran Ayı ilk toplantısı için bir araya geldi. Toplantıda sunulan önerge kapsamında Düzce Belediyesi’ne ait iki şirket İNTAŞ ve YEYPAŞ’ın isminde değişiklik yapılması kabul edilirken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in isminin bir caddeye verilmesi meclisten geçti.

02 Temmuz 2019 Salı 14:49
MECLİS HAZİRAN AYI TOPLANTISI GEREKLEŞTİ

Düzce Belediyesi’nde bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen, Belediye Meclisi aylık toplantısı saat 19.20’de başladı. Oturuma Belediye Meclisi Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlık etti.

Meclis toplantısını izlemek üzere gelenler arasında MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er da yer aldı.

Yeterli üye sayısının sağlanması ile başlayan toplantıda öncelikle gündeme alınması talep edilen önergeler okutularak oylandı.

Geçtiğimiz ayki toplantıda İYİ Parti grubu tarafından sunulan ve kabul edilmeyen Rabia Heykeli’nin kaldırılması önergesini, bir kez daha meclis kapısından döndü. İYİ Parti’nin gündeme alınana kadar her meclis toplantısında ileri süreceğini belirttiği konu, oy çokluğu ile reddedildi.

İYİ Parti’nin bir diğer önerisi ise su faturalarında yapıldığı iddia edilen hatalı hesaplama konusunda oldu. Yanlış ücretlendirme yapıldığını ve fazladan kazanç elde edildiğini belirtti.

“Belediye hukuka aykırı kazanç elde etmiştir”

İYİ Parti’nin önerisi ardından söz alan MHP Grup Başkanı Ayhan Cicu, şunları söyledi:

“Daha önce belediye meclisinin aldığı kararlarla, su faturaları 30 gün üzerinden takip edilecektir. Ücretlendirme olarak da 20 metreküpe kadar 2.25 TL, 20 metreküpü aşarsa da 2.70 TL’dir. Bu Belediye Meclisi’nin kararıdır. Şimdi son gelen faturaya bakıyorum. 62 gün üzerinden düzenlenmiş. Normal bir aile ayda 20 metreküpü rahatlıkla kullanabilir, fakat siz 62 günde keserseniz 34 metreküp kullanılmış oluyor. Bu faturadan 8 lira fazla para alınmıştır. Burada vatandaş mağdur olmuş, belediye hukuka aykırı kazanç elde etmiştir.”

“Teşekkür ediyoruz”

Cicu’nun uyarısı ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar ise şu ifadeleri kullandı:

“Verdiğimiz önerge ile alakalı savunma hakkımızı Ayhan Bey’in çok güzel bir şekilde ifade ettiğini gördük. Kendisine teşekkür ediyoruz.”

İNTAŞ ve YEYPAŞ’ın isimleri değişti

Gündeme eklenmesi talep edilen maddelerin ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 3’üncü maddesi belediyeye ait İNTAŞ ve YEYPAŞ şirketleri ile alakalı oldu. İki şirketin isimlerinde değişiklik önerisinde bulunulurken, İNTAŞ’ın yeni isminin Düzce Belka İnsan Kaynakları A.Ş., Düzce Beltaş İnşaat A.Ş. olarak düzenlenmesi teklif edildi.

“Daha verimli çalışmalarını sağlayacağımızı düşünüyoruz”

Konuyla ilgili açıklamayı ise Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu yaptı. İsim değişikliğinin nedenine açıklık getiren Kasapoğlu şunları kaydetti:

“Şu anda YEYPAŞ’a baktığının zaman belediyenin altyapı ve üstyapı işlerini üstlenen bir model görüyoruz. Bunun haricinde belediyenin sosyal tesisleri ile ilgili alışmalar yapıyorlar. İNTAŞ’da da daha ziyade personel kadrolarının yürütüldüğü bir şirket modeli var. Biz bu değişikliği yaparsak, şirketlerin daha verimli çalışmalarını sağlayacağımızı düşünüyoruz.”

Şirketlerin sadece isim değişikliğine uğradıklarını belirten Kasapoğlu, başka bir değişikliğin olmayacağını ve şirketin geçmişinin aynı kalacağını da ifade etti. İYİ Parti saflarından ise bu değişiklikle iki şirketin kamuoyunda oluşturduğu psikolojinin düzeleceği ileri sürüldü.

Yapılan oylama sonucunda değişiklik oy birliği ile kabul edildi.

“Merhum Alparslan Türkeş’in ismi caddeye verildi”

Bir diğer gündem maddesi ise geçtiğimiz aylarda meclise sunulan merhum Alparslan Türkeş isminin bir cadde, bulvar veya parka verilmesi ile ilgiliydi.

Komisyona havale edilen talep sonrası okutulan raporda, Uzunmustafa Mahallesi sınırlarında bulunan 753’üncü bulvara, yani Nezih Tütüncüoğlu bulvarı ve Kuyumcuzade bulvarı arasında bulunan doğu ve batı doğrultulu, 55 metre genişliğe sahip alana Alparslan Türkeş Caddesi isminin verilmesinin oy birliği ile uygun bulunduğuna yer verildi.

Raporun okutulması ardından kimsenin söz istememesi üzere oylama işlemine geçildi. Meclis üyelerinin tamamının oyunu alan değişiklik oy birliği ile kabul edildi. Oylama ardından MHP saflarından ve seyirci sıralarından alkışlar yükseldi.

“Çok sevindirici bir olay”

Toplantı ardından yapılan düzenlemeyi Öncü Haber mikrofonlarına değerlendiren MHP Düzce Milletvekili Yılmaz, merhum Türkeş’in isminin Düzce’de yaşatılacak olmasından duyduğu mutluluğu şu şekilde dile getirdi:

“Rahmetli Başbuğ Liderimiz hayatının tamamını, her saniyesini, Türk Milleti’nin ve Türk Gençliği’nin ilerlemesine, gelişmesine ve kendini geliştirmesine adamış, mümtaz bir şahsiyetti. Böyle bir şahsiyetin adının böyle bir yere verilmesi ve oy birliği ile verilmesi bizi çok sevindirdi. Bu konuda bize destek veren tüm parti gruplarına ve bu önergeyi veren grubumuzdaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok sevindirici bir olay. Böyle bir devlet adamının isminin Düzce’de yaşatılması iyi anılacaktır.”

“Altında imzası olan herkese teşekkür ediyorum”

Önerinin oy birliği ile kabul edilmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ise şunları söyledi:

“Türk Milleti’ne mâl olmuş değerli bir şahsiyetin, isim olarak Düzce’de bir caddede yaşatılması manidardır. Bunun altından imzası olan herkese, özellikle geçmişte bakanlık yapmış belediye başkanımız Faruk Özlü’ye teşekkür ediyorum. Bu caddenin tasarrufu bizdeydi. Bizim istediğimiz şekilde geçmiştir. Oy birliği ile geçmesi ayrıca bir manidardır. Başbuğ’umuzun herkeste bir intiba bıraktığı, nasıl büyük bir lider olduğunu bugün de anlamak mümkün.

Öte yandan, bir sonraki meclis oturumu 4 Mayıs Perşembe günü, saat 18.00’da gerçekleştirilmesine karar verildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.