KOMŞU KARIŞTI

Bolu’da gece saatlerinde HDP gerginliği yaşandı. İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan HDP il binasının önüne parti flamaları asılması sonrasında caddeden geçen vatandaşlar ve ülkücüler Türk bayraklarıyla olay yerine gelerek flamaları ateşe verdiler.

KOMŞU KARIŞTI

Bolu’da gece saatlerinde HDP gerginliği yaşandı. İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan HDP il binasının önüne parti flamaları asılması sonrasında caddeden geçen vatandaşlar ve ülkücüler Türk bayraklarıyla olay yerine gelerek flamaları ateşe verdiler.

05 Haziran 2018 Salı 13:43
KOMŞU KARIŞTI

 Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 1 saat süren gerginlik sonrasında grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Olay yerine MHP 1. sıra Milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün’de partililerle birlikte gelerek İstiklal Marşı okuduktan sonra ülkücü yemini ettiler.

İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir iş hanının en üst katında bulunan HDP il ve merkez ilçe başkanlığı binasından caddede bir direğe doğru vinçle asılan parti flamaları bir anda gerginliğe neden oldu. Partililerin flamaları asmasının ardından bir grup genç ellerinden Türk bayraklarıyla pasajın önüne geldiler. Öfkeli kalabalık caddede bulunan parti flamalarını indirerek ateşe verdiler. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

KALABALIK ÇOĞALDI

Kalabalığın öfkesi dinmek bilmedi. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla parti binasına bağıran gruba HDP İl Binasından bir kişi, “Demokratik hakkımızı kullanıyoruz” diyerek karşılık verdi. Bu sözler üzerine gerginlik daha da tırmandı. Polis kalabalığın pasaja girmemesi için bina önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. HDP’liler parti binasının içine girip ışıkları kapatarak kapıları kilitledi.

ÜLKÜCÜLER GELDİ

Kısa süre sonra MHP 1. sıra Milletvekili adayı Adem Evcil ve  Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül partililerle birlikte olay yerine geldi. Ülkücülerin öfkesi bir türlü dinmedi. Gruptan bir kişi merdivenle binada asılı olan parti flamalarını indirdi. Flamalar yere atılarak ateşe verildi. Gruba bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün, “Bizler Bolu’da bu tür olaylara hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz. Terör örgütünün siyasi kolu Bolu’da bayrak asamaz astırtmayız. Biz bu akşam görevimizi yaptık bundan sonrası da güvenlik güçlerimizin işi. Gerekeni yaptık şimdi evlerimize dağılalım” dedi. Grup ülkücü yemini ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.  

HDPliler daha sonra parti binasından çıkarıldılar. 

Son Güncelleme: 05.06.2018 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.