İsrail’e tepki gösterdi

CHP Düzce İl Başkanı Vildan Cemşit Filistin’de yaşanan olaylar üzerine yazılı bir basın açıklaması ile İsrail’in Filistin halkı üzerinde uyguladığı baskı ve vahşeti kınadı.

İsrail’e tepki gösterdi

CHP Düzce İl Başkanı Vildan Cemşit Filistin’de yaşanan olaylar üzerine yazılı bir basın açıklaması ile İsrail’in Filistin halkı üzerinde uyguladığı baskı ve vahşeti kınadı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:06
İsrail’e tepki gösterdi

Filistin’de İsrail’in uyguladığı zulüm ile ilgili olarak CHP Düzce İl Başkanı Vildan Cemşit yazılı olarak basın açıklaması yayınladı.

Filistin’de yaşananların katliam olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Cemşit sözlerine şu şekilde devam etti “Dün Filistin de yaşananlar katliamdır. İsrail’in ABD’nin gözünün önünde onlarca insanı katletmesi ve buna ABD’nin sessiz kalması kabul edilebilir değildir. Bu katliamı kınıyoruz. İnsanlık dün İsrail’in yaptığı katliamdan sonra büyük utanç ve üzüntü duymuştur. Emperyalist güçlerin Ortadoğu’yu bölüşme istekleri sebebiyle, her gün yeni bir kaos yaşanan bölgede masum çocuk ve kadın denilmeden insanlar katledilmektedir.  ABD ve İsrail aldığı karar ile Ortadoğu’da ki gerginliği had safhaya çıkartmışlardır. Her iki devletin gerçekten uzak, maceracı düşünceler ile verdikleri bu kararla Filistin’de ki çatışmaların başlamasına ve İslam alemi için kutsal Ramazan ayı arifesin de oradaki birçok masum insanın ve mazlum halkın ölmesine sebep olmuşlardır.” dedi.

FİLİSTİN ve İSRAİL İKİ AYRI BAĞIMSIZ DEVLET OLMALIDIR.

Cemşit, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bölgede ki sorunun; iki ayrı bağımsız devlet ve Filistin’in başkenti olarak Doğu Kudus’ün gösterilmesi ile çözüleceğini söylüyoruz. Yalnız İsrail’de ABD’nin Büyükelçiliğini taşınması kararı iki bağımsız devlet olarak İsrail ve Filistin fikrine büyük bir darbe vurmuştur.”

İSRAİL’İ KINIYORUZ VE ACİLEN SALDIRILARINI DURDURMASINI TALEP EDİYORUZ.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası kuruluşların Filistin’de yaşanan çatışmaları ve katliamları engelleyecek acil çözümler alması gerekmektedir. Filistin’de yaşanan bu katliamı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.