GÖZETİM SÜRELERİ DOLDU...

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı Düzce Necla Pekolcay Yurdu’na yerleştirilen 88 kişi, gözetim sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderildi.

GÖZETİM SÜRELERİ DOLDU...

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı Düzce Necla Pekolcay Yurdu’na yerleştirilen 88 kişi, gözetim sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderildi.

22 Mayıs 2020 Cuma 20:12
GÖZETİM SÜRELERİ DOLDU...

Türkiye'ye getirilerek KYK'ya bağlı Necla Pekolcay Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen, 88 kişinin gözetim süresi doldu. 14 günlük gözetim sürelerinin dolmasının ardından bugün evlerine gönderilen vatandaşlar, kendilerine gösterilen ilgiden ötürü, AFAD ve Kızılay başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Yurttan ayrılırken ateşleri ölçülüp, herhangi bir sorunları olup olmadığı sorulan vatandaşlar, kendilerine verilen formları doldurmalarının ardından yurttan ayrıldı. Yurt çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı aileleri ile birlikte geçirecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.Yurttan ayrılırken ateşleri ölçülüp, herhangi bir sorunları olup olmadığı sorulan vatandaşlar, kendilerine verilen formları doldurmalarının ardından yurttan ayrıldı. Yurt çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı aileleri ile birlikte geçirecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

“Devletimizin büyüklüğünü burada bir kez daha öğrendim”

Fildişi Sahilleri’nden gelen ve 2 buçuk yaşındaki çocuğu ile birlikte Düzce Necla Pekolcay KYK Yurdu’nda gözetim altında kalan bir vatandaş, 14 günden bu yana ailesi ile görüşemediğini söyleyerek, “Ramazan Bayramı’nı ailem ile birlikte geçirecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Devletimizin büyüklüğünü burada bir kez daha görmüş olduk. Bizimle ilgilenen ve her türlü ihtiyacımızı karşılayan burada ki görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bize anne ve babamızın yokluğunu aratmadılar”

KYK Yurdu’nda gözetim altında kaldığı süre içinde, tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen bir başka vatandaş ise, “Bizi burada çok iyi ağırladılar. Uzun zamandır anne ve babamızdan ayrı kaldık, ama burada anne ve babamızın yokluğunu bize aratmadılar. Bizimle ilgilenen her kesten Allah Razı olsun. Devletimizin almış olduğu tüm kurallara evime dönünce de uyacağım.” diye konuştu.

Yurttan ayrılan vatandaşların bazılar, yakınlarının eşliğinde memleketlerine giderken bazıları ise Düzce AFAD İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen otobüslerle gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.