DÜZCE PROTOKOLÜ KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle başta Düzce Valisi Cevdet Atay olmak üzere Düzce protokolü kutlama mesajı yayımladı.

DÜZCE PROTOKOLÜ KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle başta Düzce Valisi Cevdet Atay olmak üzere Düzce protokolü kutlama mesajı yayımladı.

25 Temmuz 2020 Cumartesi 10:03
DÜZCE PROTOKOLÜ KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Düzce protokolü kutlama mesajı yayımladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın  "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" kutlama mesajı şöyle:

“Türk Basınında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümünde, basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyorum.

Haber alma hakkının korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde basın çalışanlarının önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine sadakatle bağlı kalarak bu büyük sorumluluğu üstlenmek basın mensuplarımızın asli görevidir.Halkımızın haber alma hakkını hayata geçirme çabasıyla tüm şartlarda büyük bir gayret ve özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoru.”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şahin, “Sansürün 1908 yılında kaldırılışının ardından ülkemizde basın bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, tüm basın emekçilerinin görevlerini daha rahat, daha hür bir ortamda ifade edebilmeleri ve özlük haklarının tartışılması için bir vesilesidir. Bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini biliyor ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kıymetli basın mensuplarımızın bu mesleğin icrasında, hukukun evrensel ilkelerine, özel hayata, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına gösterdikleri hassasiyet, toplumun bütün kesimleri için hayati önem taşımaktadır. Gücünü halktan alan gazetecilik mesleği, objektif habercilik anlayışıyla, toplumun aydınlanması, doğru ve hızlı bilgi akışının sağlanması ve toplum çıkarlarının korunmasına da vesile olmaktadır. Devletimize ve milletimize hizmet esaslı anlayışla çalışan, gece gündüz demeden etik ve ahlak kurallarına uyarak haber yapan, kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tüm teçhizatlarıyla her an her yere koşturarak bizi bilgilendirerek Düzce’mize emek veren yerel ve ulusal güzide basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum'' dedi.”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlamak amacıyla bir mesaj yayımladı.

Demircan, “Kamuoyunu bilgilendirmeyi kendilerine vazife edinen basın emekçileri; toplumu ilgilendiren güncel olayları, gelişmeleri etkili ve hızlı bir şekilde kamuoyuna açıklamakla mükelleftir. İçinde bulunduğu durumu düşünmeden her zaman doğru bilgiye ulaşma çabası içerisinde olan değerli basın çalışanları; yaptıkları bu hizmetle ülkemizin demokrasi kültürünün gelişmesinde ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılmasında önemli bir role sahiptir.

Düzce Üniversitesi olarak; Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı 112. yılında, kamuoyunu aydınlatan ve gerektiğinde bu uğurda hayatını feda eden basın mensuplarımızın bayramını en içten dileklerimizle kutlar, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmelerini dileriz.” ifadelerini kullandı.       

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84