‘DÜNYA DEVLERİNİ YÖNETEN 50 TÜRK’TEN BİRİ

Dünya devi firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Ebru Dorman, tüm gelirini Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışladığı yeni kitabı Hayallerin Ötesinde Yaşamak'ı katıldığı etkinlikte, Düzce Üniversitesi öğrencilerine anlattı.

‘DÜNYA DEVLERİNİ YÖNETEN 50 TÜRK’TEN BİRİ

Dünya devi firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Ebru Dorman, tüm gelirini Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışladığı yeni kitabı Hayallerin Ötesinde Yaşamak'ı katıldığı etkinlikte, Düzce Üniversitesi öğrencilerine anlattı.

28 Mart 2021 Pazar 15:23
‘DÜNYA DEVLERİNİ YÖNETEN 50 TÜRK’TEN BİRİ

Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Hayallerin Ötesinde Yaşamak” adlı etkinliğe konuk olan Ebru Dorman, kariyer yolculuğundaki deneyimlerini paylaştı.

Moderatörlüğünü Tuğçe Kapoğlu’nun yaptığı çevrim içi programa konuk olan; dünya devlerini yöneten 50 Türk yönetici arasında anılan ve üst düzey yöneticiliğinin yanında hayatı başarılar ile dolu Ebru Dorman, kaleme almış olduğu “Hayallerin Ötesine Yaşamak” adlı kitabında yer alan konu başlıkları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kariyer sürecinden kısaca bahsederek başladığı sunumunda Ebru Dorman, eğitim hayatı ile birlikte toplam 17 yıl yurt dışında kaldığını ve bu sürenin eğitim ve kariyer hayatının bir parçası olduğunu ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduğu bilgisini paylaşan Ebru Dorman, TÜBİTAK NATO Bilim Bursu ile Berkeley Kaliforniya Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği yüksek lisansını, Harvard Business School'da ise İşletme yüksek lisansını tamamladığını ifade etti.

Katılımcılar tarafından gelen kariyer ve kariyer yolculuğu konularındaki birbirinden güzel soruları büyük bir zevkle cevaplayan Dorman, “Hayallerin Ötesine Yaşamak” adlı kitapta, kariyer başarısının sırrında düşüncenin gücü ve sosyal becerilerin etkisini detaylı bir şekilde anlattığını söyledi. Fırsat eşitliği, girişimcilik ve sağlıklı yaşam üzerine bölümlere de yer verdiğini söyleyen Dorman, ayrıca kitabında “soft skills” önemini açıklamaya çalıştığını dile getirdi.

“Kendinize bir idol belirlediniz mi?” sorusuna, “Tek bir idolüm olmadı, ancak etkilendiğim çok şey oldu.” diyerek cevap veren Ebru Dorman, herkesten öğrenecek bir şeyin olduğunu vurgulayarak, katılımcılara da tavsiye etti.

Öğrencilere, “Geleceğimiz sizlersiniz. Pozitif olun, sağlıkla, sevgiyle, mutlulukla kalın.” tavsiyeleriyle sözlerini bitiren Dorman, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliği düzenleyen Kariyer Topluluğu öğrencileri, Düzce Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen; sektörel, bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal konulardaki faaliyetlerin, kişisel ve sosyal gelişim ile kariyer planlamalarında öncü rol oynadığını ifade ederek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.