Bakan Özlü 19 Mayıs’ı kutladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak mesaj yayınladı.

Bakan Özlü 19 Mayıs’ı kutladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak mesaj yayınladı.

18 Mayıs 2018 Cuma 14:22
Bakan Özlü 19 Mayıs’ı kutladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü mesaj yayınladı.

Özlü yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, “ 99 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi; Kurtuluş Savaşımız ve ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taçlanmıştır.

Yedi düvele meydan okuyarak kurduğumuz devletimiz; bugün sadece kendi coğrafyasının değil, tüm dünyanın en büyük devletlerinden biri olmayı başarmıştır. Türkiye bugün tüm mazlumlara ilham veren, umut olan küresel bir güç konumuna yükselmiştir.

Türk gençliği milli ve manevi yönleriyle, vatan sevgileriyle, çalışma azimleriyle ve başarılarıyla ülkemizin gururu ve umududur. Bilimde, sanatta, sporda, siyasette ağırlığını hissettiren gençlerimiz; ülkemizi çok daha güçlü bir biçimde geleceğe taşıyacaklardır.

Gençlerimiz; özellikle ‘bilim merkezi, teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi Türkiye’ hedefimizin en büyük motivasyon ve dayanak noktasıdır. Genç bilim insanlarımız; sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde bilim bayrağımızı dalgalandırmaktadır.

TÜBİTAK, KOSGEB ve TÜBA; genç bilim insanlarımızın ve genç girişimcilerimizin yanında olmaya, onların geleceği için tüm kaynaklarını seferber etmeye devam edecektir.

Bu vesileyle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi ve gençlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.05.2018 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.