ARKASINA DESTEĞİ ALAN "BEN DE VARIM" DİYOR

Ekim ayında yapılacak AK Parti Düzce İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi öncesinde talipliler kulis faaliyetlerini hızlandırdı. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olan Erkan Seçkin, Hakan Kuşçuoğlu ve Cihat Çelik arkalarına aldıkları desteklerle Ankara'da bastırırken, vekillerin tekrar il başkanı olarak görmek istediği mevcut Başkan Mustafa Keskin, Düzce için verdiği hizmet mücadelesi ile yerini sağlamlaştırıyor.

ARKASINA DESTEĞİ ALAN "BEN DE VARIM" DİYOR

Ekim ayında yapılacak AK Parti Düzce İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi öncesinde talipliler kulis faaliyetlerini hızlandırdı. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olan Erkan Seçkin, Hakan Kuşçuoğlu ve Cihat Çelik arkalarına aldıkları desteklerle Ankara'da bastırırken, vekillerin tekrar il başkanı olarak görmek istediği mevcut Başkan Mustafa Keskin, Düzce için verdiği hizmet mücadelesi ile yerini sağlamlaştırıyor.

17 Haziran 2020 Çarşamba 17:26
ARKASINA DESTEĞİ ALAN "BEN DE VARIM" DİYOR

Geçtiğimiz yıl 28 Aralık'ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara seslendiği video ile başlatılan AK Parti'nin 7. Olağan Kongre süreci koronavirüs salgını nedeniyle verilen aranın ardından eylül ayında tekrar kaldığı yerden devam edecek. Düzce'de 4 Ocak tarihinde Beyköy Belde Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurulu ile başlayan kongre takvimi adım adım işlerken, mevcut başkanların dışında adaylığa göz kırpanlar sahaya çıkmaya başladı.

Keskin dışında koltuğa şimdiden 3 talip var

Özellikle Genel Başkanı temsil eden makam olan AK Parti Düzce İl Başkanlığı için talipliler giderek artıyor. Her seçim sürecinde adaylığa yeşil ışık yakan isimler olan Erkan Seçkin, Hakan Kuşçuoğlu ve Cihat Çelik arkalarına aldıkları destekle il başkanı gösterilebilmek için kolları sıvadı.

Düzcespor yönetiminden bazı isimler 'Erkan Seçkin' diyor

Düzcespor'un yönetiminde olan bazı isimlerin desteklediği Anavatan Partisi Genel Merkez eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Seçkin için hem Ankara'da hem de Düzce'de kulis faaliyetlerine başladığı öğrenildi. Seçkin'i il başkanı olarak görmek isteyen kesimler, genel merkezdeki bağlantılarını devreye sokarak, adaylık çekilmesinin kazananı olmak istiyor.

Arslan 'Kuşçuoğlu'nu destekliyor

Yine Mustafa Keskin'in il başkanı olarak atandığı dönemde söz konusu makam için adı geçen AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, partinin Düzce'deki ileri gelenlerinden aldığı güçle bir adım öne çıkıyor. Eski Milletvekili ve İl Başkanı Fevai Arslan'ın gözde adayı olan Kuşçuoğlu için teşkilatlar nezdinde yoğun bir girişime başladığı öğrenildi.

Cihat Çelik yeniden sahnede

AK Partili Gölyaka eski Belediye Başkanı Nihat Çelik'in oğlu olan ve kamuoyunun kayyum olarak tandığı Cihat Çelik de AK Parti'de yönetime talip olan isimler arasında yer alıyor. 2018'de AK Parti il başkanlığı görevinden istifa eden Hikmet Keskin'in il yönetiminde Ekonomi İşleri Başkanlığı görevini üstlenen Çelik'in adı da Kuşçuoğlu gibi daha önce il başkanlığı için sık sık telaffuz edilmişti. Ekim ayında yapılacak il kongresinde aday olmayı çok arzu eden Çelik'in de partideki bazı önemli isimlerle dirsek temasına geçtiği kulislerde konuşulmaya başladı.

Koltuğun en güçlü aday: Keskin

17 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ile boşalan AK Parti Düzce İl Başkanlığı makamına atanan Mustafa Keskin ise koltuğun en güçlü aday olarak öne çıkıyor. AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir'in kameralar önünde 'Bizim il Başkanımız ve adayımız Mustafa Keskin'dir' diyerek tam destek verdiği Keskin, iki dönem merkez ilçe başkanlığı ve yaklaşık 1.5 yıllık il başkanlığı görevlerindeki başarıları ile genel merkezde adından söz ettiriyor. İl başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz başlattığı Ahde Vefa Gezileri ile küskünleri tekrar partiye kazandıran, mahalle mahalle, köy köy ziyaretler gerçekleştirip halkı bizzat dinlemesiyle gönülleri fetheden Keskin'in Düzce için verdiği bu çabanın, genel merkezde de takdirle karşılandığı biliniyor.

Özlü kimin yanında?

Diğer yandan Ankara'da söz sahibi olan Eski Bakan ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün kimin yanında duracağını şimdilik netlik kazanmazken, ilerleyen günler desteklediği adayı gösterecek.

AK Parti'nin büyük bir sıkıntı olmadığı sürece mevcut başkanlarla yola devam ettiği ve kongrelerde rekabet ortamı oluşturmadığı göz önüne alındığında Keskin'in bu kez 'aday' olarak delegelerin karşısına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Keskin'den Öncü Haber'e özel kongre açıklaması

Öte yandan Öncü Haber'e yaptığı özel açıklamada, AK Parti kongreleri ile ilgili takvimin eylül ayında başlayacağı bilgisini veren İl Başkanı Mustafa Keskin, şunları söyledi:"Tabii ki bir pandemi süreci geçirdik. Burada da AK Parti’nin Düzce’deki kongre sürecinde bir ilçemizde kongre yapmıştık ve daha sonra pandemi süreci girdi. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımız’ın talimatlarıyla tekrar gündemimize aldık. 9. ay ilçeler olarak planlıyoruz ve ardından da il ve arkasından da büyük kongre olarak planlanıyor. Burada, eğer onaylandığı anda 9’uncu ayda biz tüm ilçelerimizin kongresini yapmış olacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84