500₺'ye Benzin İstasyonu İddiası

Düzce’de bulunan bir benzin istasyonunda ilginç olaylar yaşanıyor. Belki de trilyonluk değeri olan benzin istasyonunun sadece 500 TL’ye devredildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

500₺'ye Benzin İstasyonu İddiası

Düzce’de bulunan bir benzin istasyonunda ilginç olaylar yaşanıyor. Belki de trilyonluk değeri olan benzin istasyonunun sadece 500 TL’ye devredildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 12:48
500₺'ye Benzin İstasyonu İddiası

Düzce’de Kervan mevkiinde bulunan benzin istasyonunda akıl almaz olaylar zinciri yaşanıyor. Şirketle ilgili alınan kararla iddialara göre sadece bir günde yetki değişikliği yapıldı. Sadece yetki değişikliği yapılmakla kalınmadı ayrıca istasyon, yine iddialara göre 500 TL’ye yeniden başka bir firmaya devredildi. Üstelik mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alındı. Yaşanan olaylar durumu içinden çıkılması güç bir hale getirdi.
 

Şu an soyulmuş ve gasp edilmiş durumdayız”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan istasyon eski sahiplerinden Nihat Gaydanoğlu şu ifadelere yer verdi: “Şirketimizle ilgili alınan yanlış bir kararla birlikte yetki değişikliği yaptılar. Çok hızlı bir şekilde Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, şirketimizi hukuksuz bir şekilde gasp etti. Hemen hemen trilyonluk olan bir şirketi 500 TL’ye devrettiler. Biz de o arada mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bunu hemen Belediye Başkanı Dursun Ay’a gönderdik. Ruhsat devrini yapmaması gerektiğini, yapılan işin hukuksuz olduğunu bildirdik. Yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte şirketin yetkisini yeniden elde ettik. Şirketin ruhsatını kendisinden bir türlü alamıyoruz" dedi. Konuya başka bir açıdan dikkat çeken Gaydanoğlu: "Madem ki başka bir firmaya devrettiler neden hala bizim firmamız adına paraları gasp ettiler? Bu cüreti nerden alıyorlar? Şu an soyulmuş ve gasp edilmiş durumdayız ve bu şahıslar dışarıda elini kolunu sallayarak gezmekteler. Vatandaş olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kime güveneceğiz, adalet yok mu?” ifadelerini kullandı.

“Burayla ilgili hiçbir hakları yok” 

Nihat Gaydanoğlu’nun iddiaları bu şekildeyken TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli ise tapusunu göstererek mülkiyetin kendisine ait olduğunu söyledi. Dertli, artık usandığını ve firmanın bir an önce yeri boşaltması gerektiğini de söyledi.
Bu istasyon üzerinde hiçbir hakları olmadığına vurgu yapan Dertli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Burayı biz 2015 yılının 10. yılında üzerindeki binalarla birlikte satın aldık. Satın aldıktan sonra üzerindeki kiracı şirkete tahliye davası açtık ve davamız devam etmektedir. Bahsedilen konularla ilgili bizim hiçbir bağlantımız yoktur. O davalar şirketin kendi ortakları arasında devam eden davalardır. En son ayın sekizinde şirket ortaklarının talebiyle bu şirkete hukuk mahkemesi tarafından kayyum atanmış, genel kurul toplandıktan sonra buraya bir genel müdür atanmıştır. Müdürler atandıktan sonra biz de ortaklarla buradaki itirazların sonlanması için şöyle bir toplantı yaptık. Şirketin yaklaşık 34 aydır ödemediği kira gelirleri ve benim gayrimenkulüm üzerinde bunların akaryakıt şirketinden aldıkları yaklaşık bir buçuk milyon parayı ibraz ederek onlarla resmi olarak anlaştık. Onlar da burayı terk edeceklerdi çünkü onların burayla ilgili hiçbir hakları yok.” şeklinde konuştu

“Bununla ilgili resmi bildirimlerimizi yaptık”  

Dertli sözlerine şu şekilde devam etti: "Tapu tamamen bizim, üzerindeki binalar bizim, sadece orada firmanın eşyaları yani jeneratör, elektrik malzemeleri gibi şahsın değil firmanın malları var. Onların orada sadece masa, sandalyeleri ve marketteki malzemeleri var. Bir de akaryakıt tankerlerindeki devir aldığımız zaman ki akaryakıtları var. istasyonu 500 TL’ye devrettiler lafı yanlış bir şeydir. Bahsettikleri şey, sembolik ruhsat devridir. Şirket hala onların şirketidir. Şirket kendi aralarında 100 bin TL’lik bir tabela şirketidir. Orada mülkiyet sahibi değildir, mal sahibi değildir ve burada en çok mağdur olan kişi benim. Şirket orada hukuksuz olarak faaliyetine devam etmekte, ruhsatları yok, kanuna göre orada faaliyette bulunmaları tamamen yasak, bununla ilgili resmi bildirimlerimizi yaptık" dedi.

Sonuçta mahkemenin verdiği kararlara herkes uymak zorundadır”

Mahkeme kararı bulunduğunu hatırlatan Dertli: “Ayrıca bu şirket için muhatap olabileceğimiz yerel yönetimlerden bir kayyum atanmasını istedik. Çünkü burada zarar eden biziz. Biz zadece istasyonumuzun derhal bunlar tarafından boşaltılmasını istiyoruz. Orada kendi aralarındaki kavgadan dolayı sürekli polis bulunmakta ve manevi kaybımız bu nedenle çok yüksektir. İstasyonumuz çok ciddi anlamda müşteri kaybına ulaşmıştır. Bana bu zamana kadar bir kuruş kira ödememişlerdir ve dava devam etmektedir. Biz de bu konuda yasal yollardan tüm tedbirlerimizi alacağız. Sosyal medya hesaplarından algı operasyonu yapmaktadırlar. Sonuçta mahkemenin verdiği kararlara herkes uymak zorundadır.” sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Son Güncelleme: 18.08.2018 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.