Vali Dağlı, “Köylülerin sorunları ile iç içe olmalıyız”

Köylerde Kalkınma Hamlesi toplantısında konuşan Vali Zülkif Dağlı, “Üzerimizde büyük bir vebal var, kimse bana ne diyemez” dedi.Düzce Valiliği tarafından Düzce’de köylerin kalkınma hamlesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi....

Vali Dağlı, “Köylülerin sorunları ile iç içe olmalıyız”

Köylerde Kalkınma Hamlesi toplantısında konuşan Vali Zülkif Dağlı, “Üzerimizde büyük bir vebal var, kimse bana ne diyemez” dedi.Düzce Valiliği tarafından Düzce’de köylerin kalkınma hamlesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi....

01 Kasım 2017 Çarşamba 13:33
Vali Dağlı, “Köylülerin sorunları ile iç içe olmalıyız”

Köylerde Kalkınma Hamlesi toplantısında konuşan Vali Zülkif Dağlı, “Üzerimizde büyük bir vebal var, kimse bana ne diyemez” dedi.

Düzce Valiliği tarafından Düzce’de köylerin kalkınma hamlesi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Zülkif Dağlı, idare amirleri, daire müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarların katıldı. Toplantıda Kütahya İl Özel İdaresi AB proje uzmanı Nazif Kanatlı sunum yaptı. Kanatlı Kütahya’da yapılan çalışmaları anlattı, Düzce’de birkaç ürünle ilgili markalaşma olduğunu söylerken, kırsal turizmle ilgili bir çalışma olup olmadığını muhtarlara sordu.

Toplantıda muhtarlar köylerindeki sorunlardan söz ettiler merak ettiklerini sordular. İl Müftülüğünün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün birlikte hazırladığı yuvam için El ele projesinin sunumu yapıldı.

Sunumların ardından Vali Zülkif Dağlı bir konuşma yaptı. Vali Dağlı, köylerdeki muhtarlar, azalar ve imamlar ile birlikte bir araya gelip, biz bu köy için ne yapabiliriz denmesi gerektiğini vurguladı. Köylerde yapılan çalışmalardan haberdar olduğunu söyleyen Vali Dağlı, köylerdeki eski binaların değerlendirilmesi ile ilgili konuştu.

Vali Dağlı, “Köprübaşında yapılan çalışmaları biliyoruz. Diğer köylerimizdeki çalışmalar dile getirilmedi ama onlardan da haberim var. Bu eski köy okulunu nasıl değerlendirebiliriz, Bir odasına 0-6 yaş kreşi mi yaparız, bir odasında dini eğitim verilen bir kurs mu açarız, bir odasında gençlerimiz spor mu yaparlar. Bu eski köy binalarının değerlendirilmesi konusunda bizim konuşacaklarımızdan sadece birisidir. Sadece bu değil daha konuşacak birçok konumuz var. Bir muhtarımız bize gelip köydeki okulu Kahvehane yapmak istediğini söylerse buna hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Bir araya gelinesi ve güzel sohbet ortamı ayrı konu ama oyun oynamaya okeye dönük hiçbir yer vermeyeceğimizi açıkça söyleyelim. Diğer bir konu gençlerimizi nasıl kurtaracağımız. Bununla ilgili uğraşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını, Jandarma Komutanımız ve Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere bütün kurum müdürlerimiz biliyor. Okulların açılışında yaptığımız toplantıda bunu gündeme getirmiştik. Biz çocuklarımızı terör ve uyuşturucudan kurtarmak zorundayız. İkisi de birbirinden beter durumdadır. Belki terör bize uzak ama uyuşturucu içimizdedir. Şu anda Aydınpınar veya en yakın köylerimizde uyuşturucunun girmediği yer neredeyse yok gibi, bunu herkes biliyor. İlçelerimizde ve mahallelerimizde de var. Bu konuda yapacağımız çalışmalar çok önemlidir. Üzerimizde çok büyük bir vebal var. Bu vebal hepimizin omuzlarındadır. Köydeki muhtar bana ne diyemez. Veya öğretmeni elimden bir şey gelmiyor diyemez. İmamın görevi 5 vakit namazı kıldırıp kabuğuna çekilmek değildir. Köyün bütün sorunları ile iç içe olmak zorundayız. Toplantımızın asıl gayesi budur” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.