Kavurma Yaparken Dikkat

Kurban Bayramı geldi, etler doğranmaya başlandı. Kesilen ilk kurbanlarla mideler siftah yapacak. Bayramın vazgeçilmezi tabi ki kavurma. Peki kavurma nasıl yapılmalı. İşte detaylar.

Kavurma Yaparken Dikkat

Kurban Bayramı geldi, etler doğranmaya başlandı. Kesilen ilk kurbanlarla mideler siftah yapacak. Bayramın vazgeçilmezi tabi ki kavurma. Peki kavurma nasıl yapılmalı. İşte detaylar.

21 Ağustos 2018 Salı 13:40
Kavurma Yaparken Dikkat

Kurban Bayramı’nda severek tüketilen kurban kavurması, yanlış şekilde yapılırsa bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kurban kavurmasını doğru bir şekilde hazırlayıp en sağlıklı şekilde tüketebilmeniz için thmhaber.com ekibi olarak lezzetli kavurmanın püf noktalarını araştırdık. İşte kurban bayramında sofraları süsleyecek kavurmanın yapılışında dikkat edilmesi gerekenler:

Etinizi dinlendirin

Kurbanı keser kesmez et kavurması yapmak yanlış bir harekettir. Çünkü kurban etinin en az bir gün dinlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kurban eti henüz kendi sıcaklığından arınmadığı için hazımsızlık meydana getirebilir.

Etlerinizi hemen dondurucuya koymayın

Hayvan kesildikten sonra etler ufak parçalara ayrılıp geniş açık bir tepsinin üzerinde oda sıcaklığında bekletilmelidir. Daha sonra da buzdolabının alt kısmına etler konulmalı ve ertesi gün derin dondurucu kısmına alınmalıdır. Etleri hemen dondurmak ve çözdürmek bakterilerin oluşmasına neden olabilir.

Etleri kendi yağıyla pişirmelisiniz

Kurban etlerini kavururken, eti kendi yağıyla pişirmelisiniz. Çünkü etlerin yumuşak ve lezzetli ve yumuşak olması için dışarıdan su ve ilave sıvılar katılmamalıdır. Etler kendi öz yağında pişirilip tencerenin hava almamasına özen göstermelisiniz. Kavurmanın lezzeti böylelikle artacaktır.

Günde ne kadar et tüketmeliyiz?

Severek yenen et kavurması, aşırı tüketilirse bir takım damar problemleri çıkarabilir. Kolestrolü yüksek bir besin olduğunu unutmayalım. Bu yüzden genellikle 120 gr civarında et tüketilmesi günlük uygun olacaktır.

Bol yeşillik tüketilmeli

Eğer kurban kavurması yiyorsanız yanına bol yeşillikli salata ve ayran tüketmeniz hazmı kolaylaştıracaktır. Eti hazmetmek zordur. Bu yüzden bol salata sofraları süslemelidir.

Kahvaltıda kavurma yenir mi?

Kahvaltılarda bir gelenek haline gelen kurban kavurması yemek aslında çok doğru bir davranış değildir. Çünkü gece boyunca dinlenen mideye bir anda hazmı zor bir besin girdiği için metabolizmanın yavaşlığı etin hazmını daha da zorlayacaktır. Kahvaltıda kavurma yerine daha hafif besinler tercih edilerek, kurban kavurmasını öğle saatlerinde tüketebilirsiniz.

Son Güncelleme: 21.08.2018 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.