Düzce’de 8 bin 177 kişiye istihdam sağladı

Vali Zülkif Dağlı, istihdam için konulan 7 bin 500 rakamının üzerine çıktıklarını sayının şu anda 8 bin 177’ye ulaştığını söyledi.Düzce İs İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 Yılı 4. dönem toplantısı Vali Zülkif Dağlı...

Düzce’de 8 bin 177 kişiye istihdam sağladı

Vali Zülkif Dağlı, istihdam için konulan 7 bin 500 rakamının üzerine çıktıklarını sayının şu anda 8 bin 177’ye ulaştığını söyledi.Düzce İs İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 Yılı 4. dönem toplantısı Vali Zülkif Dağlı...

30 Ekim 2017 Pazartesi 17:42
Düzce’de 8 bin 177 kişiye istihdam sağladı

Vali Zülkif Dağlı, istihdam için konulan 7 bin 500 rakamının üzerine çıktıklarını sayının şu anda 8 bin 177’ye ulaştığını söyledi.

Düzce İs İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 Yılı 4. dönem toplantısı Vali Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı. Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı, istihdama önem verdiklerini işaret ederek “ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 4. Dönem Toplantısını yapacağız. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl oldu. İlk toplantımızda bu toplantıların çok önemli olduğunu, toplantıların hiçbir zaman yapmış olmak için yapmayacağımızı ve daha nitelikli ve sonuç odaklı toplantılar haline dönüşmesi içinde elimizden gelen cabayı göstereceğimizi söylemiştik. Sonuçlara baktığımızda da artık iyi yönde ilerlemelerimiz olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği konusunda Ticaret ve Sanayi Odamızla bir toplantı yapmıştık. Burada ilimizde 7 bin 500 kişilik istihdam oluşturulması hedefini belirlemiştik. O gün için bu hedefin yüksek olduğunu düşündüler ama Eylül ayı itibarı ile 8 bin 177 kişilik istihdam rakamına ulaşmış durumdayız. Yani hedefimiz geçmiş olduk bu bizim için güzel bir başarı oldu” dedi.

“Mesleki eğitim konusu artık tüm Türkiye’nin konusu oldu”

Vali Zülkif Dağlı 9 ayda 3 bin 778 kişi işe yerleştirildiğini belirterek “Nitelikli iş gören yetiştirmek amacı ile meslek edindirme kurslarımız devam ediyoruz. İki engelli 4 eski hükümlü projesi yapmıştık, bunun üzerine 1 engelli 5 eski hükümlü projesi daha yaptık. İşsizlik ödeneği almaya hak eden 3 bin 746 kişiye 15 milyon lira ödendi. Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında 17 kamu kuruluşuna bin 102 kişi 6 ay süre ile işe yerleştirildi ve çalışanlara ilk dokuz ayda 8 milyon 240 bin lira maaş ödemesi gerçekleştirildi. Bazı kurumlarda 6 ay süreli çalışmaların 9 aya uzatıldı. Bunlar ilimiz açısından güzel çalışmalar, istihdamın ne kadar önemli olduğunu, mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu Başkanımız Faruk Özlü ile değişik toplantılarda müşahede ettik. Tüm kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız bu konunun önemine vakıflar. Mesleki eğitim konusu artık tüm Türkiye’nin konusu oldu. Aksi takdirde biz hep aynı şeyleri söyleriz bir tarafta fabrikalar işçi bulamayacak bir tarafta da gençlerimiz işsiz vaziyette dolanacaklar. Bu manada yine MARKA projesi hazırladık arkadaşlarımız şuanda projenin son halini hazırlıyorlar. Bu projenin adını da ‘Düzce Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi’ olarak belirledik. Bu projeyi TOBB Endüstri Meslek Lisesinde bir mesleki eğitim merkezi oluşturup, burada hem öğrencilerimize doğru yönlendirmiş olacağız, hem de OSB’lerimize nitelikli iş gücü kazandırmış olacağız. Ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumuna akredite olarak öğrencilerimize ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ vereceğiz. Bu Düzce ilimize ayrı bir değer kazandıracak. İlimizde bir sanayi kültürü oluşturmalıyız. Bu sanayi kültürünü de bütün kurumlarımızla, iş dünyamızla, ticaret odamızla, esnaf odalarımızla birlikte oluşturacağız. Düzce’nin kurtuluşu sanayidir. Çevreyi kirletmeden suya ve yeşile önem veren bir sanayi tarzı için uğraşacağız. Bunun haricinde ikinci hedefimiz nitelikli turizm olacaktır bu da ayrı bir konu. İnşallah yine güzel kararlara imza atmış oluruz” dedi.

Toplantı ardından basına kapalı olarak devam etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84