Düzce Üniversitesi Cumhuriyet sergisi düzenlendi

Düzce Üniversitesi, düzenlediği “Cumhuriyeti Anlamak” konulu konferans ve “Cumhuriyet” konulu karma serginin açılışı ile Cumhuriyet Bayramı’na özel etkinlikler gerçekleştirdi.Düzce Üniversitesi’nin bu anlamlı güne yönelik düzenlediği...

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet sergisi düzenlendi

Düzce Üniversitesi, düzenlediği “Cumhuriyeti Anlamak” konulu konferans ve “Cumhuriyet” konulu karma serginin açılışı ile Cumhuriyet Bayramı’na özel etkinlikler gerçekleştirdi.Düzce Üniversitesi’nin bu anlamlı güne yönelik düzenlediği...

28 Ekim 2017 Cumartesi 10:53
Düzce Üniversitesi Cumhuriyet sergisi düzenlendi

Düzce Üniversitesi, düzenlediği “Cumhuriyeti Anlamak” konulu konferans ve “Cumhuriyet” konulu karma serginin açılışı ile Cumhuriyet Bayramı’na özel etkinlikler gerçekleştirdi.

Düzce Üniversitesi’nin bu anlamlı güne yönelik düzenlediği etkinlikler, Fen Edebiyat Fakültesi’nin organize ettiği “Cumhuriyeti Anlamak” başlıklı konferans ile başladı.

Programda konferansını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, 94. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetin kuruluş süreci ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Ulusal Kurtuluş Savaşıyla ilgili sayısal veriler paylaşan Oğuzoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün yönettiği Ulusal Kurtuluş Zaferi sayesinde kurulduğunu ifade etti. Aydın, Manisa ve Nazilli gibi birçok şehirdeki yapıların çoğunun düşman kuvvetleri tarafından yakıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, yardım almadan ve kendi ulusal kaynaklarıyla Kurtuluş Savaşının kazanan ülkemizin, Cumhuriyeti kurarak büyük bir kalkınma hamlesi başlattığını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş süreciyle ilgili bilgiler de paylaşan Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, TBMM’nin Cumhuriyetin merkezinde yer aldığını sözlerine ekledi. Tam bağımsızlığın, Cumhuriyetin en önemli özelliklerinden biri olduğunu dile getiren Oğuzoğlu, Cumhuriyetin; bilimin yol göstericiliği, sanatın önemi, Türk köylüsünün güçlendirilmesi, Türk kadınının yüceltilmesi ve ulusal sanayinin kurulması gibi birçok konuda ülkemize önemli kazanımlar sağladığının altını çizdi.

Konferansın sonunda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, geçmiş yılları bugünün gözüyle yargılamak yerine o günleri anlamının önemine vurgu yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Fikri hür, vidanı hür, irfanı hür nesiller” sözüne atıfta bulunan Prof. Dr. Genç, bu coğrafyada tutunabilmemiz için ülkemizin güçlü ordusu kadar güçlü bir gençliğe de ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.

“Cumhuriyeti Anlamak” başlıklı konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran tarafından Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansın sonrasında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet” konulu karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. İlhan Genç, böyle anlamlı bir güne yönelik düzenlenen serginin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı, Cumhuriyetin kazanımlarının ve değerlerinin vurgulandığı sergi, katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. 26 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında açık olacak sergi, Düzceli tüm sanatseverleri bekliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.