DTSO Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olağan meclis toplantısı, Ertan Taşlı Başkanlığında, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı,...

DTSO Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olağan meclis toplantısı, Ertan Taşlı Başkanlığında, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı,...

31 Ekim 2017 Salı 12:10
DTSO Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) olağan meclis toplantısı, Ertan Taşlı Başkanlığında, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Dursun Ay’a görevinde başarılar dileyerek sözlerine başladı. Taşlı, yeni başkanın özel sektörün içinden geldiğini, bu nedenle esnaf, tüccar ve sanayiciye çok yakın olduğunu, kendisinin özel sektöre bakışının çok olumlu olduğunu dile getirerek DTSO Meclisi olarak kendisine başarılar dilediklerini, birlikte istişaresi yüksek bir çalışma yapılabileceğini ifade ederek Dursun Ay’a destek olacaklarını ifade etti.

En kısa zamanda meclis olarak Dursun Ay’ı ziyaret edeceklerini belirten Taşlı, bir sonraki meclis toplantısına kendisini davet ederek belediyeyi ilgilendiren sorunları burada kendisine aktarabileceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda Ağustos ve Eylül ayı mizanlarının görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu’nun önergeleri gündeme alındı.

Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın bir toplantında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni İpek Yolu demir yolu hattı projesi ve bu projede kullanılan güzergahın Düzce’den geçmesi konusunun hükümetin gündeminde olduğunu söyledi. Hattın Düzce’den geçmesi durumunda diğer güzergah alternatiflerinden 1 milyar dolar daha ucuza mal edilebildiği belirlenen demir yolu projesi için siyasi kanadın bu konuda girişimleri olması gerektiğini belirten Topçu, meclis olarak bu konuda komisyon kurulması ve gerekli girişimlerin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

Tren hattının Düzce’den geçmesi konusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, gerekli ön hazırlıkların tamamlanarak yönetim kurulunun konuyu gerekli mercilere taşıması ve konuyla ilgili gerekli lobi çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan, son dönemlerde belediyenin esnaflardan aldığı katı atık bedeli isimli ücretin aşırı derecede arttığını söyledi. Türkan; "800 lira olarak alınan evsel katı atık bedeli 2000 lira seviyelerini gördü. Bu ne biçim zam. Dünya’da böyle zam görülmedi. Faturadaki tutarı gördüğümüzde emlak vergisi zannettik. Belediyenin topladığı para kanuna aykırıdır. Çukur açıyor. Çöpü atıp üstünü kapatıyor. ‘Tesis var’ denilerek haksız para alınıyor. Bir de iki ayrı fatura kesiyorlar. 197 lira KDV’si var. O 197 lira, tren parası galiba" ifadelerini kullandı.

Soruya cevap veren Meclis Üyesi ve aynı zamanda Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Eyüp Topçu, 3 yıldan bu yana zam yapılmaması sebebiyle Ak Parti’li üyelerin zam yapma kararı aldıklarını, zam oranları konusunda bilgisinin olmadığını ve konuyu araştıracağını söyledi.

Meclis Üyesi Bilal Türkan, bazı sanayi ruhsatlarının ticari ruhsata çevrildiğini belirterek bunun bir standardı olması gerektiğini, yakın zamanda kendilerine buradan çıkın denilebileceğini söyledi.

Konuya cevap veren Meclis Başkanı Ertan Taşlı, ruhsat değişikliklerinin o alan üzerindeki kentsel dönüşüm planlarıyla alakalı olduğunu, kentsel dönüşüm süreci başlayana kadar ruhsat değişimlerinin sanayicileri etkilemeyeceğini ifade etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, Krempark AVM yanındaki boş arazide bir süredir bazı tekstil ürünlerinin çadır içinde satılması ve bu işyerinin haksız rekabete yol açması nedeniyle tekstil grubu olarak bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi. Eğilmez, bu girişimler neticesinde 2 aylığına belediye tarafından ilgili müstecire kiralanan yerle alakalı olarak Belediye Başkanı Dursun Ay’dan bu hafta içerisinde o işyerinin kapatılacağının sözünü aldıklarını ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.