ÖNCÜ HABER PAZARIN NABZINI TUTTU

Düzce’de kurulan semt pazarlarında bazı sebze ve meyvelerin cep yakması ürünlerin tezgahta kalmasına neden oluyor. Pazarcı esnafı, ‘Mevsime göre fiyatlar normal’ dese de vatandaş bunun aksi yönünde görüş bildiriyor. İşte salı günleri Hamidiye Mahallesi’nde kurulan pazarın nabzı…

ÖNCÜ HABER PAZARIN NABZINI TUTTU

Düzce’de kurulan semt pazarlarında bazı sebze ve meyvelerin cep yakması ürünlerin tezgahta kalmasına neden oluyor. Pazarcı esnafı, ‘Mevsime göre fiyatlar normal’ dese de vatandaş bunun aksi yönünde görüş bildiriyor. İşte salı günleri Hamidiye Mahallesi’nde kurulan pazarın nabzı…

17 Mart 2021 Çarşamba 13:58
ÖNCÜ HABER PAZARIN NABZINI TUTTU

Koronavirüs salgını yaşamın her alanını olduğu gibi çarşı-pazarı da etkilemeye devam ediyor. Gelirlerin azalıp giderlerin artması yüzünden kısıtlı bir bütçeyle ev ekonomisini döndürmeye çalışanlar artık pazar alışverişinde daha az harcamaya yapma yoluna gider oldu. Bu durum pazardaki hareketliliği azaltmasa da satışları düşürdü.

Öncü Haber ekibi her salı Hamidiye Mahallesi’nde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşa mikrofon uzatarak, fiyatların nabzını tuttu. Tezgah açanlar, sebze-meyvenin ucuz olduğunu savunsa da alıcılar pahalılıktan yakınarak, bu görüşe katılmadı.  

Vatandaş: Meyveler pahalı

Pazara alışveriş yapmak için gelen Cengiz Topel Göçmen, özellikle biber ve domatesteki fiyat artışına dikkat çekti. Topel, “Bazı ürünler pahalı, bazı ürünler ucuz diyebilirim. Pahalı olan ürünler genel olarak portakal, elma ve muz. Biberin fiyatı baya bir çıkmış. Diğer aldığımız ürünler hemen hemen aynı.  Fiyatların yüksek olması hava şartlarından da kaynaklanıyor olabilir.” dedi.

Esnaf: Mevsime göre fiyatlar gayet normal

Pazarcı esnafı Güngör Turan, şu anki mevsime göre fiyatların gayet normal olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Şu an çileğin 10-12 lira olması mevsimden kaynaklanıyor. Yaz mevsimi olsa çileğin kilosu 5-6 lira olur. Diğer sebze ve meyve fiyatları ise mevsim geçişinde olduğumuz için biraz pahalı fakat bu durum böyle çok uzun sürmez. Fiyatları marketlere göre kıyaslarsan pazarda ki fiyatlar gayet normal.”  

“Vatandaş fiyatlardan rahatsız”

“Bu salgın sürecini sabırla hep birlikte atlatacağız.” diyen Emre Saraçoğlu, “Vatandaş fiyatlardan rahatsız ve bu konuda bize tabii ki şikâyetlerini dile getiriyor. Bu mevsimde fiyatlar biraz yüksek olabilir fakat bu kadar da yüksek olması biraz sıkıntı. Genel olarak bu zamanlar fiyatlar biraz fazla oluyor fakat bu sene salgının da etkisiyle biraz daha pahalı.” ifadelerini kullandı.

“Pazaryeri ucuzluğundan dolayı kazanıyor”

Salgın sürecinin her yeri olduğu gibi pazar tezgâhlarını da olumsuz etkilediğini belirten esnaf Güngör Turan da “Pazaryeri ucuzluğundan dolayı kazanıyor diyebilirim. Pazar hem durumu iyi vatandaşa, hem orta halli vatandaşa ve hem de durumu olmayan vatandaşa hitap ettiğinden bir tercih haline geliyor.” şeklinde konuştu.

“Türkiye altın gibi bir ülke”

Ürün tedarik etme aşamasında herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Turan, “Ürün tedarik kısmında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye altın gibi bir ülke, zaten ürünler bizim ülkemizden yurt dışına yayılıyor diyebilirim. Türkiye’mizin hiçbir kısmında yok yok.” diyerek sözlerine son verdi.

“Pazarın virüse karşı bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum”

Bir diğer pazar esnafı Aydın Ilgaz ise salgının pazara bir etkisi olmadığını yönünde görüş paylaştı. Ilgaz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Özellikle marketlerden daha çok burası açık alan olduğundan insanlar pazara geliyor. Pazarın virüse karşı bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Hatta daha da iyi olduğunu düşünüyorum. İnsanlar daha mesafeli ama marketlerde reyon aralarında bunu sağlayamıyorlar. Özellikle hafta sonları ve akşamüstleri marketlere bakılırsa o yoğunluk görülebilir. İstediğimiz kalite ürünü istediğimiz gibi tedarik edebiliyoruz.”  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84