Milyonlarca Emeklinin Kulağı Bu Kararda

Milyonlarca emekli intibak, ek ödeme artışı, avans ve faizsiz kredi için verilecek kararı bekliyor. Talepler hayata geçerse, emeklilerin geliri artacak, nakit ihtiyaçları kolayca çözülecek.

Milyonlarca Emeklinin Kulağı Bu Kararda

Milyonlarca emekli intibak, ek ödeme artışı, avans ve faizsiz kredi için verilecek kararı bekliyor. Talepler hayata geçerse, emeklilerin geliri artacak, nakit ihtiyaçları kolayca çözülecek.

28 Ağustos 2018 Salı 16:53
Milyonlarca Emeklinin Kulağı Bu Kararda

Milyonlarca emekli intibak, ek ödeme artışı, avans ve faizsiz kredi için kararı bekliyor! Son yıllarda yapılan gelir artırıcı düzenlemeler emeklilerin yüzünü güldürüyor. 2000'den önce emekli olanlara intibak, seyyanen zam, Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılması, promosyon gibi hamlelere son olarak bayram ikramiyesi eklendi. Emekliler, yılda 2 kez biner lira ikramiye alma imkanına kavuştu. Bu yaz 2 bin liralık ikramiyeyi cebine koyan emekliler, yeni intibak, ek ödeme artışı, avans ve faizsiz kredi gibi 4 talep konusunda verilecek kararı da merakla bekliyor.

355 lira zam yolda 

Bu talepler hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan intibak zammı söz konusu olacak. Yaklaşık 5 milyon emeklinin gelirinde artış yaşanacak. Halen emeklilere her ay maaşın yüzde 4'ü, 5'i oranında verilen ek ödeme de yükselecek. Ek ödemenin oranı maaşın yüzde 8-9'una çıkabilecek. Örneğin; 2 bin lira maaşı olan emekli, aylık 80 lira da ek ödeme alırken; oran yüzde 9'a çıkarsa bu tutar 180 liraya yükselecek.

Faizsiz kredi imkanı 

Emeklilerin bir diğer beklentisi de avans ve faizsiz kredi imkanı. Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere uygulanan avans sisteminin mevcut emeklilere uygulanması isteniyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kamu bankalarıyla anlaşma yapması ve emeklilere sıfır faizli kredi sağlanması talepleri var. Bu talepler hayata geçerse, emekliler SGK'dan 3 maaş avans ya da maaşının 10 katı kredi çekebilecek. Faizsiz bu paralar, küçük taksitlerle ödenecek.

2.5 milyon emekliye ödeme 

Emeklilerin maaş ödemeleri sürüyor. 2.5 milyon emekli ve hak sahiplerinden bir kısmı maaşını dün aldı. Ödemeler bugünde devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emekli ve hak sahiplerinden ödeme günü 26 Ağustos olanlara 27 Ağustos, 27-28 Ağustos olanlara ise 27-28 Ağustos'ta olmak üzere 2 milyon 581 bin 53 emekliye ödeme yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84