Günlük 15 bin ekmek israf ediliyor

Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz günlük üretilen toplam 295 bin ekmekten 15 bininin israf edildiğine dikkat çekti.

Günlük 15 bin ekmek israf ediliyor

Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz günlük üretilen toplam 295 bin ekmekten 15 bininin israf edildiğine dikkat çekti.

04 Nisan 2017 Salı 14:22
Günlük 15 bin ekmek israf ediliyor

Ekmek İsrafını Önlemeye Yönelik Eylem Planını Düzce Üniversitesi’nde yürütmekle görevli komisyon üyelerinden Ziraat ve Doğa Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Güngör ve Gıda Mühendisi Elvan Bellici, Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Düzce’de 2017 Ocak ayından itibaren başlatılan ekmek israfını önleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ve yapılması planlanan çalışmalar konuşuldu. Ekmek israfını önleme çalışmalarının önemli paydaşlarından olan Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, 2016 yılı sonu itibariyle Düzce merkezinde bulunan 65 ekmek fırınında günlük 170 bin, ilçelerimizin tamamında bulunan toplam 50 ekmek fırınında ise günlük 125 bin ekmek üretildiğini ifade etti. Günlük üretilen toplam 295 bin ekmekten 15 bininin israf edildiğine dikkat çeken Korkmaz, eğitim eksikliği, planlama hataları, çevresel ve maddi etkenler gibi birçok sorun sebebiyle bu israfın oluştuğunu söyledi.

İbrahim Korkmaz, Düzce Üniversitesi öncülüğünde; Düzce Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırıncılar Odası Başkanlığı işbirliğiyle yapılacak çalışmalarla ekmek israfını önleme adına olumlu sonuçlar almayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Görüşmede, Ülkemizde ve Düzce’de israf edilen ekmek miktarının ciddi boyutlara ulaştığı ifade edilerek, fırınlarda günlük üretimin planlanmasından verilecek eğitimlere kadar toplumsal duyarlılığın oluşturulması noktasında Düzce Üniversitesi’nin çok büyük etkisi olacağı dile getirildi.

İbrahim Korkmaz, sadece Düzce Üniversitesi yemekhanelerinde, Yemek Teknik Şartnamesinde “roll ekmek” adıyla üretilen ekmeğin zorunlu hale getirilmesiyle 1 günde yüzde 70 oranında israfın engellendiği bilgisini paylaştı.

Düzce Üniversitesi öğrencileri arasında yapılması planlanan “Ekmeğini İsraf Etme” başlıklı Karikatür ve Slogan Yarışması’nda dereceye giren karikatür ve sloganların, afiş haline getirilerek Düzce’de bulunan tüm fırınlara ve ekmek satışı yapılan tüm noktalara asılması konusunda, Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’dan destek sözü de geldi.

Son Güncelleme: 04.04.2017 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.