DÜZCELİ ESNAF AYAKTA ZOR DURUYOR

Koronavirüs Salgının en çok etkilediği Düzceli esnaflar, yaklaşan vergi ve kredi borçlarının ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması çağrısında bulundu. Esnaflar, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Borçlarımız ertelenmez veya yeniden yapılandırılmazsa biteriz” dedi.

DÜZCELİ ESNAF AYAKTA ZOR DURUYOR

Koronavirüs Salgının en çok etkilediği Düzceli esnaflar, yaklaşan vergi ve kredi borçlarının ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması çağrısında bulundu. Esnaflar, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Borçlarımız ertelenmez veya yeniden yapılandırılmazsa biteriz” dedi.

18 Mayıs 2020 Pazartesi 18:46
DÜZCELİ ESNAF AYAKTA ZOR DURUYOR

Düzceli esnaflar, Yeni Tip Covid – 19 Salgını nedeniyle deyim yerindeyse can çekişiyor. Salgın nedeniyle işleri durma noktasına gelen esnaflar, yaklaşan vergi borçları ve banka kredileri nedeniyle hükümetten yardım paketi beklediklerini söyledi.

Yaklaşan Banka ve Vergi Borçlarının yeniden ötelenmesi veya yeni bir yapılandırmaya gidilmesi yönünde taleplerinin olduğunu söyleyen Düzceli esnaflar, “Aksi halde biteriz” serzenişinde bulundu.

“Tek Düşündüğümüz Vergi Borçlarımız ve Krediler”

Salgın nedeniyle işyerinin uzun süreli kapalı olduğunu ve şu anda sadece paket servis yapabildiklerini söyleyen bir esnaf, “Tek düşündüğümüz, vergi ve kredi borçlarımız. Bu nedenle devletimizin bu konuda yeni kararlar almasını bekliyoruz. Bu konuda devletimize güveniyoruz. Aksi taktirde sadece biz değil, bir çok esnaf bitme noktasına gelir. Ama dediğim gibi Devletimiz ve Esnaf Odaları küçük esnaflar için gereken tedbirleri alacaktır” dedi.

“Zor Durumdayız… Devletimizden Yeniden Yardım Bekliyoruz…”

Küçük Ölçekli esnafların zor durumda olduğuna dikkat çeken bir başka esnafta, “Düzce’de esnaf arkadaşlarımız bitme noktasına geldi. Birçok arkadaşımız, kepenk kapatma aşamasında. Yaklaşan vergi ve krediler nedeniyle, esnaf arkadaşlarımızı çok kötü bir süreç bekliyor. Ben devletin vermiş olduğu kredilerden kullanmadım, ama vergi borçlarımı nasıl ödeyeceğim diye şimdiden düşünmeye başladım. Devletin bu konuda adımlar atacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

“Kredi ve Vergi Ödemeleri İşleri Daha Kötü Duruma Getirir…”

“Kredi ve vergi ödemeleri işleri daha çok kötü duruma getirir” diyen başka bir esnaf, “Zaten ülkemizde ekonomik bir kriz vardı. Salgın bu krizi daha çok derinleştirdi. Devletimiz, salgın nedeniyle esnafa yönelik önlemler aldı. Ancak alınan bu önlemler, yani kredi borçları ve ertelenen vergi borçlarının bir anda ödenmesi, işleri daha çok çıkmaza sokar diye tahmin ediyorum. Bu nedenle devletimizden bu borçları yapılandırmasını en azından talep ediyorum. Devletimizi küçük esnafın sesine kulak verecektir” diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Günlerdir İş Yapamadım… Böyle Giderse Durum Çok Vahim Olacak”

Salgın nedeniyle günlerdir iş yapamadığını kaydeden bir başka esnaf ise, “Önümüzde kredi ve vergi borçlarımız var. Günlerdir iş yapamadım. Önümüzde vergi ve kredi borçlarımız var. Bu borçları nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum. İnanın benim durumumda birçok esnaf var. Devletimizin bu vergi borçları ile ilgili küçük esnaflarımıza bir esneklik sağlamalı. Yoksa birçok esnaf arkadaşımız işini kaybedecek. Buradan sizin vasıtanızla da Düzce’de ki esnaf odalarına çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen küçük esnafın sesine kulak verin. Esnafları, sadece aidat toplamak için aramayın. Sorunlarımızı gündeme taşıyın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.