ALTIN ÇAMURA DÜŞMEKLE DEĞER KAYBETMEZ

Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, “Yorumlu-Yorum” programında, Kiremitocağı Mahallesi’ne kuracağı yeni yatırım ile ilgili Düzceli İş İnsanı Ahmet Mutlu’yu tebrik etti. Mutlu’nun Düzce ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Ünsal, “Ahmet Mutlu bundan yıllar önce büyük bir ekonomik sıkıntı yaşayıp, bu memlekette ticari olarak iflas etmiş bir insandı. O zaman mücadelesini verdi, bugün hakikaten Düzce’ye, ekonomisine, siyasetine özellikle ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Bir de diyor ki; yiğit düştüğü yerden kalkar. Evet, bayrak düştüğü yerden kalkar.” dedi.

ALTIN ÇAMURA DÜŞMEKLE DEĞER KAYBETMEZ

Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, “Yorumlu-Yorum” programında, Kiremitocağı Mahallesi’ne kuracağı yeni yatırım ile ilgili Düzceli İş İnsanı Ahmet Mutlu’yu tebrik etti. Mutlu’nun Düzce ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Ünsal, “Ahmet Mutlu bundan yıllar önce büyük bir ekonomik sıkıntı yaşayıp, bu memlekette ticari olarak iflas etmiş bir insandı. O zaman mücadelesini verdi, bugün hakikaten Düzce’ye, ekonomisine, siyasetine özellikle ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Bir de diyor ki; yiğit düştüğü yerden kalkar. Evet, bayrak düştüğü yerden kalkar.” dedi.

28 Ekim 2021 Perşembe 17:58
ALTIN ÇAMURA DÜŞMEKLE DEĞER KAYBETMEZ

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programı, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla Düzce’nin gündemine ışık tutmaya devam ediyor. Programın son bölümünde, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı ve Düzce’nin sevilen iş insanı Ahmet Mutlu’nun yeni yatırımı olan Kiremitocağı Mahallesi’ne yapacağı akaryakıt istasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Ahmet Mutlu iflas etmiş bir insandı, mücadelesini verdi”

Akfa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlu’nun Düzce ekonomisine büyük katkı sağladığının altını çizen Ünsal, “Bugün güzel bir haber vardı internet sitemizde. Akşamda televizyonda göreceksiniz. Bir yatırım haberi. İlginç ve bugünkü şartlarda hakikaten her yiğidin harcı olmayan bir yatırım. Ahmet Mutlu biliyorsunuz, Akfa Beton ve Akfa Kereste, Akfa Şirketler kuruluşunun sahibi. Bizde güzel bir söz var. “Altın çamura düşmekle değer kaybetmez.” Ahmet Mutlu bundan yıllar önce büyük bir ekonomik sıkıntı yaşayıp, bu memlekette ticari olarak iflas etmiş bir insandı. Yine güzel bir söz var, o zaman mücadelesini verdi, bugün hakikaten Düzce’ye, ekonomisine, siyasetine özellikle ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Bir de diyor ki; “Yiğit düştüğü yerden kalkar.” Evet, bayrak düştüğü yerden kalkar. Yani tabiri caiz ise bugün 8 buçuk milyon, 10 milyon civarında Şaguç köprüsü dediğimiz, Kiremitocağı olarak bildiğimiz, Kiremitocağı Mahallesi’nde 2 bin metrekare bir alanı satın alarak, 2 – 2.5 buçuk ay içinde de akaryakıt istasyonu yapmak için, bir yatırıma girdi. Şu anda iş dünyasında hakikaten toplamda tesisle beraber 20 milyon değerinde bir yatırım. Allah selamet versin. Bunu niye söylüyorum, niye konuşuyorum. Bugün Düzce’de ticaret yapan insanlar, ticarette başarısız olan insanlar, “yandım, bittim, öldüm” diyen insanlar, Ahmet Mutlu’ya bir baksın. Yani yiğidin, bayrak düştüğü yerden kalkar hesabıyla beraber. Kökünüz de, mayanızda, geçmişiniz de ticari bir geçmiş varsa, bir asalet varsa, asalet aslına rücu etmektir.” diye konuştu.

“Başarmak düştükten sonra ayağa kalkmaktır”

Mutlu’nun yeni yatırımının faaliyete geçmesi ile birlikte 20’ye yakın kişinin istihdam edileceğini kaydeden Ünsal, “Bugün hakikaten parasını, imkânını yüzde 20’nin üzerine faizin olduğu, getiri faizin olduğu, yıllık olan yere vermeyip, ticarete, ekonomiye, yatırıma meyil eden, bu yatırımları yapan iş adamlarını kutlamak lazım. Gerçekten şehrin merkezinde güzel bir yer. Rantabl bir yer, faydalı bir yer, ama mutlaka ticari olarak değerlendirilir, ama gecenin saat 23:00’ünde, 01:00’inde, 02:00’sinde şehrin merkezinde akaryakıtınızı ve diğer ihtiyaçlarınızı alabilecek bir yatırım. Allah selamet versin. İnşallah hayırlara vesile olur. Ama burada önemli olan şu; başarmak ayakta kalmak değildir. Başarmak düştükten sonra ayağa kalkmaktır diyor düşünür. Düşmüş ve yeniden ayağa kalkmış. Bu ve buna benzer müteşebbislerin, Ahmet Mutlu gibi iş adamlarının siyasi olarak, içtimai olarak, idari olarak, mülkü idari olarak önünü açmak lazım. Orada insanlar, dolaylı ve direkt 20 kişiye yakın bir istihdam oluşacak. İnsanlar oradan ekmek yiyecek. Evine ekmek götürecek.” ifadelerine yer verdi.

AVM’lerde, kafelerde, caddelerde ekonomik kriz görünmüyor

Ahmet Mutlu’nun Düzce’de birçok müteşebbis ve gencin örnek alması gerektiği bir insan olduğunu belirten Ünsal, “Bu memleketin yatırıma ihtiyacı var. Bu memlekette ekonomik kriz var. Ben ekonomik krizi Avm’lerde pek görmüyorum. Kafelerde hiç görmüyorum. Oturan, kalkan, yiyen, içen, alışveriş yapan caddelerde hiç yok. Benzin 8.5 lira olmuş, mazot bu kadar olmuş tamam oldu. Dünyada olan memlekette de bir sıkıntı var. Ama o caddelerde araba bitmiyor. O hareket bitmiyor. Nasıl oldu bu? Ekonomik kriz nasıl var? Pahalılık var, ama hayat devam ediyor. İnsanlar ihtiyaçlarını Avm’ler de olsun, bu kafelerde olsun akşamları da oturacak yer yok. Caddelerde araba park edecek yer yok. Yürüdüğünüz zaman ışıklardan yürüyemiyorsunuz. O kadar yoğunluk var. Demek ki, buna rağmen hayat devam ediyor. Hiç kimse hayatının içindeki, yaşamın içindeki dengelerden 1 santim ödün vermiyor. Bugün yatırım yapan, gerçekten yatırım yapan. Bu yatırımdan istihdama dönüşen adımları atanları hakikatten alkışlamak lazım. Bende 2 tane örnek verdim. Ben vermedim aslında, büyüklerin sözü, geçmişin sözü, “Altın çamura düşmekle değer kaybetmez.” Kaybetmemiş demek ki. Yiğit düştüğü yerden kalkar, kalkıyormuş demek ki. Kalktıktan sonra da bu memlekete istihdam ve ekonomiye katkı noktasında yatırımlar yapılıyormuş demek ki. Düzce’de birçok gencin, birçok müteşebbisin örnek alacağı bir isim. Ahmet Mutlu’yu Akfa Betonu, çocuklarını ve burada emek veren tüm insanları, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Çünkü hayat bir günlük değil yaşam devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Mutlu’nun en mutlu günlerinden birisi…”

“Ne der büyükler; ne oldum demeyeceksin, ne olacağım diyeceksin” diyen Ünsal, son olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Evet, “Ne oldum” demedi, “Ne olacağım” diyerek, bu etrafında ki insanların, çoluğunun, çocuğunun istikbalini düzenleyen Ahmet Mutlu, bugün Düzce’de en güzel yatırımı yaptı. En mutlu günlerinden biri bence. Düzce Kalkınma Vakfı Başkanı olarak Faruk Özlü’ye gittiğinde de mutluydu. Yakında Sayın Vali Bey ile de Kalkınma Vakfı adına da bir emeği var. Çünkü Kalkınma Vakfı’nın kurucuları arasında Ahmet Mutlu’nun rahmetli babası Mensur Mutlu vardı ve bu vakıf, Düzce Üniversitesi’ni yapmıştı. İşte geçmişine, büyüklerine, asaletine hürmet ettiğiniz zaman, vefalı olduğunuz zaman memlekete de bir şeyler yapma ihtiyacı doğuyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.