180 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Toyota Boshoku Sewtech Otomotiv San.ve Tic. Ltd.Şti. arasında ‘Artı İstihdam Protokolü’ imzalandı.

180 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Toyota Boshoku Sewtech Otomotiv San.ve Tic. Ltd.Şti. arasında ‘Artı İstihdam Protokolü’ imzalandı.

01 Eylül 2020 Salı 17:27
180 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Düzce’de koronavirüs pandemisinin ekonomiye etkisini en aza indirgemek ve hem işverenleri istihdama teşvik etmek hem de işsizliğin önlenmek için yapılan çalışmalar Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda devam ediyor. İş arayanları sevindirecek müjdeli haberi Düzce Valiliği duyurdu. Bugün Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen törenle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Toyota Boshoku Sewtech Otomotiv San.ve Tic. Ltd.Şti. arasında ‘Artı İstihdam Protokolü’ imzalandı. 

İmzalanan protokolle İşbaşı Eğitim programları kapsamında bölgemizde istihdama destek olmak ve iş hayatında yer bulmak isteyen en az ortaokul mezunu 180 kişinin istihdamı hedefleniyor.

Öte yandan konu ile ilgili Düzce İŞ-KUR İl Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

İlimizde faaliyet gösteren firmalarımızın üretim ve hizmet kapasitelerinin korunması, pandemi süreci sonrası ortaya çıkacak yeni üretim ve hizmet sahalarının desteklenmesi, genişletilmesi, istihdam kapasitelerinin arttırılması için İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir.

İlimizde 571 çalışanı ile Otomotiv iç döşeme parçaları üreticisi olarak faaliyet yürütmekte olan TB SEWTECH TURKEY OTOMOTİV SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ. firmasının 180 kişilik İşbaşı Eğitim Programına başvurusu olumlu değerlendirilmiş, 1.9.2020 tarihinde Düzce Valiliği’nde Sayın Valimiz Cevdet ATAY himayelerinde, Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve ilgili firma ile üçlü İşbaşı Eğitim Protokolü imzalanmıştır.

Söz konusu firma 2020 Mart ayından itibaren ülkemizde etkili olan ve iş piyasasını olumsuz etkileyen COVİD-19 pandemisi sürecinde kendi imkânlarıyla süreçle mücadele etmiş KÇÖ yâda Nakdi Destek müracaatında bulunmamış ayrıca bu dönemde yaptıkları çalışmalarla yeni aldıkları Toyota Yaris projesini de Düzce’ye getirerek Düzce iş piyasasının gelişimi için katkı sağlamıştır.

İşverenlerimizin istihdam teşvik ve desteklerinden maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlamak, Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek, işsizliğin önlenmesi ve daha çok üretim sahalarının açılmasına vesile olmak adına Düzce İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar Sayın Valimiz Cevdet ATAY himayalerinde sürdürülmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.