Yarıcı fındık üreticilerine eğitim

Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim start aldı.Akçakoca Belediyesi meclis salonunda düzenlenen eğitimlere, Ferrero Sosyal Uzman Tuğçe Çiçek, Düzce Tarım...

Yarıcı fındık üreticilerine eğitim

Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim start aldı.Akçakoca Belediyesi meclis salonunda düzenlenen eğitimlere, Ferrero Sosyal Uzman Tuğçe Çiçek, Düzce Tarım...

31 Ekim 2017 Salı 11:20
Yarıcı fındık üreticilerine eğitim

Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim start aldı.

Akçakoca Belediyesi meclis salonunda düzenlenen eğitimlere, Ferrero Sosyal Uzman Tuğçe Çiçek, Düzce Tarım il Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş ve çok sayıda yarıcı fındık üreticisi katıldı.

Düzce İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin,Yarıcı fındık üreticilerine yönelik yaptığı sunumunda özellikle toprak numunesi alımı, gübreleme, meyve budaması ve gençleştirme budaması şeklinde eğitim verileceğini belirterek, ’’Bu eğitimle üreticilerimizin yanında olmak istedik.Fındık yetiştiriciliği Türkiyemiz için önemli bir konu. Özellikle karadenizdeki üreticinin daha fazla uzman olmasını sağlamak, fındıkta verim ve kaliteyi ön planda tutmak bizim amacımız olmalı. Bugün belli bir fiyat oluştu fındıkta ama, ileri ki yıllarda bu fiyatın düşmemesi kanısındayız. Bugün burada fiyat konuşmayacağız,bugün burada bizim eksiklerimiz ve yaptıklarımız uygulamadaki hataları konuşacağız ve verim ve kaliteyi nasıl arttırırız onu konuşacağız’’ dedi.

Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş ise, ’’Yarıcı denilen çiftçilerimiz, kendi bahçeleriyle ilgilenemeyen, yarıya paylaşmış ve bütün gün fındık bahçesinde çalışan kişilere eğitim veriyoruz. Yarıcı fındıkçının elindeki bahçeler dönüm olarak oldukça fazla. Yarıcılar vasıtasıyla bir çok çiftçiye ulaşmamız mümkün. Dolayısıyla biz yarıcıları eğiterek, onların doğru tarım ve sosyal uygulamaları yapmasını sağlayarak, çevreye, insana, ürüne saygılı uzman çiftçiler yetişmesini sağlıyoruz’’ diye konuştu.

Akbaş, fındık tarımında tüm Karadeniz’de eksiklerin olduğunu, bu eksikleri Ferrero tarım eğitimlerini uygulayarak gidermeye çalıştıklarını belirterek ’’Budama, sulama, gübreleme gibi her türlü uygulamaya kadar zirai ve sosyal uzmanlarımızla doğru üretim yapılmasını sağlamak amacıyla uygulamaları anlatmaya çalışıyoruz. Bugünden itibaren 4 gün sürecek olan kursların sonunda Tarım il Müdürlüğü tarafından belgeler verilecek. Son gün sahada yapılacak uygulamalı eğitim sonrası programımız sona erecek’’ şeklinde konuştu.

Ferrero Sosyal Uzmanı Tuğçe Çiçek ise yaptığı açıklamada, "Biz proje olarak fındığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bu eğitimleri veriyoruz. Biz Fındık üreticiliğinin profesyonelce yapmaları ve insanların daha donanımlı olmaları ve artık dededen veya atadan kalma yöntemlerle değilde gerçekten bilinçli tarım yapabiliyor olmalarını sağlamak için bu tür eğitimler veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.