ŞEHİDİMİZİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Düzceli şehit Metin Kucur’ın ismi eğitim gördüğü okulda ölümsüzleşti.

ŞEHİDİMİZİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Düzceli şehit Metin Kucur’ın ismi eğitim gördüğü okulda ölümsüzleşti.

06 Temmuz 2018 Cuma 11:34
ŞEHİDİMİZİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Karaca Mahallesinde ilk ve Ortaokul eğitimi verilen 100. Yıl Okulunun ismi artık Düzceli şehit Metin Kucur’un ismi ile anılacak.

Metin Kucur 1997 yılında Bölücü Terör Örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşmüştü. Düzce Şehitler Mezarlığına defnedilen Şehit Kucur, şehitler mezarlığına ilk defnedilen Düzceli şehit olmuştu.

Karaca Mahallesi Muhtarı Bahattin Gümüş, Şehit Metin Kucur İlkokulu Müdürü Mehmet Bölükbaş’ın girişimleriyle, Karaca Mahalelesi sakinlerinin talebi ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Düzce Valiliğinin onayı ile 100. Yıl Okulunun ismi 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle Şehit Metin Kucur İlkokulu olarak değiştirildi.

1983-1988 yılları arasında eğitim öğretim gördüğü okula ismi verilen Şehit Metin Kucur  1997 yılında vatanı görevini yaptığı sırada şehit düşmüştü.

Karaca Mahallesi Muhtarı Bahattin Gümüş, “ Şehidimiz Metin Kucur Düzce Şehitler Mezarlığına ilk defnedilen olmuştur. Mahallemizin okulunda eğitim görmesi, Karaca Mahallesinde yaşaması nedeniyle bizlere böyle bir talep geldi ve hemen resmi süreci Valilik ile başlattık ve okulumuzun adın Şehidimiz Metin Kucur’un adı ile anılmaya başladı. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  

Son Güncelleme: 06.07.2018 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.