Sağlık hizmetleri sempozyumu düzenlendi

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sağlık Hizmetlerinde Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi Sempozyumu” İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sağlık hizmetleri sempozyumu düzenlendi

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sağlık Hizmetlerinde Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi Sempozyumu” İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

09 Mayıs 2019 Perşembe 12:38
Sağlık hizmetleri sempozyumu düzenlendi

Sempozyuma; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serap Bayram,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, devletimizin sosyal yardıma muhtaç kişiler için çok ilerleme kat ettiğini ifade etti. Artık yaşlılar için profesyonel bakımların geliştiğini, yaşlılara manevi olarak destek olmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Genç,  sağlık hizmetlerindeki manevi değerlerin güçlendirilmesi konusunun bilimsel bir ortamda konuşulmasının çok değerli olduğunu söyledi.

Programda konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serap Bayram, sempozyumu Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına gerçekleştirdiklerini belirterek Prof. Dr. Fuat Sezgin’in özgeçmişinden bahsetti. Sağlık bakımı verenlerde gerçekliğin sadece küçük bir parçasını gördüğümüzü dile getiren Bayram, bu nedenle manevi gerçeklikler hakkında başka biri ile etkileşime girildiğinde, bakım verebilmek için başka bir maneviyatı anlamaya çalışmak zorunda olduğumuzu da sözlerine ekledi.

Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey’in yaptığı “Çocukta Değerler Eğitiminin Geliştirilmesi” oturumunda; Dr. Öğr. Üyesi Özkan Sapsağlam “Değer Aktaran Bir Kurum Olarak Aile ve Okul”, Öğr. Gör. Dr. Zeynep Seda Çavuş “Erken Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi”, Konuralp Anaokulu Öğretmeni Kübra Çiftçi “Temel Eğitimde Değerler Eğitimi İyi Örnek Uygulamaları” konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sempozyumda; fizyololojik, psikolojik, sosyo-kültürel ve Allah’a iman ve dua boyutuyla manevi bakım, yaşlı bireylerin manevi bakımı, bakım verenlerin maneviyatının desteklenmesi, acil sağlık hizmetlerinde manevi bakım ile ilgili uygulamalar ve deneyimler paylaşıldı. Aile ve okulun değer aktarımındaki rolü, erken çocukluk döneminde değerler eğitimi ve eğitimde iyi uygulama örnekleri üzerinde tartışıldı. Teşekkür belgelerinin konuşmacılara takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sempozyum sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84