Bir fikri olanlar deneyimlerini paylaştı

Bir fikri olanlar deneyimlerini paylaştı

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:09
Bir fikri olanlar deneyimlerini paylaştı

Büyük ilgi gören konferansa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Mesci ve Yüksekokulu Yönetimi, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi A. Hüsrev Çelik ile Dr. Öğr. Üyesi Şerif Canbay, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ali Said Kabakçı ile Öğr. Gör. Kaan Türkay, öğretim üyeleri ve yaklaşık 250 kişilik bir dinleyici grubu katıldı.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Yıldırım’ın vermiş olduğu girişimcilik dersi kapsamında düzenlenen Bi‘ Fikir konferansı, dersi alan 58 öğrencinin katkılarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Konferans Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Yıldırım, bu tür etkinliklerin öğrenciler için önemini vurgularken, Türkiye’nin girişimcilik alanında dünyadaki sıralamasına dair bazı istatistiki rakamları paylaştı. Girişimciliği bir kariyer seçimi olarak görenlerin % 80’lerin üzerinde olduğu ülkemizde girişimci olma isteğinin hala canlı olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Yıldırım, ülkemizin girişimcilikte ümit vaat ettiğini ve ileriki yıllarda özellikle kadın girişimcilerin sayısında ciddi bir artış beklentisi olduğunu söyledi. Konferansa davet edilen bütün konuşmacıların çok değerli, alanlarında hepsinin ödül sahibi olduğunu ve sıfırdan zirveye giden yolun birer temsilcisi olduklarını belirten Yıldırım, öğrencilerin anlatılan başarılardan ziyade başarısızlıklardan ders almaları gerektiğini belirtti.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ise çocukluğunda yaşamış olduğu girişimcilik anılarını öğrencilerle paylaştı. Kendi iş tecrübesine dair küçük bir kesit anlatarak öğrencilere girişimci olmak için hangi özelliklerin ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İdris Şahin, öğrencilere doğru yerde doğru zamanda olmanın ne kadar önemli olduğunu söyledi.

Son konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Ayten Çöl, varlıklı bir aileden geldiğini ancak hayatın kendisine birçok sürpriz hazırladığını söyledi. Öğrencilere zengin olmanın veya zengin bir ailede doğmanın bazen avantaj sağlamadığını belirterek önemli olanın hayal kurmak ve bir ideal belirlemek olduğunu vurguladı. Ayten Çöl, öğrencilere asla “yapamayacağım” dememeleri gerektiğini, muhakkak denemeleri ve başarısız olsalar bile yine de vazgeçmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Davetli konuşmacılara plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle devam eden konferans, öğrenciler için yapılan çekilişle sona erdi.

Son Güncelleme: 08.05.2019 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84